REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.6° Constanța Vin., 24 Mai 2024
Anul XX Nr. 6739
22.6° Constanța Vineri, 24 Mai 2024 Anul XX Nr. 6739
 

Alina Gorghiu își face reclamă pe banii instituției!

Alina Gorghiu își face reclamă pe banii instituției!

Ana Maria LIPAN 19 martie 2023 | 00:00 2015

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului și vicepreședinte PNL, folosește resursele instituției pentru a-și promova propria imagine.

Alina Gorghiu isi face reclama pe banii institutiei!

Fosta șefă a PNL folosește paginile oficiale ale Senatului României de pe rețele de socializare pentru a se autopromova. De exemplu, dincolo de faptul că pagina de Instagram a Senatului este plină cu înregistrări video cu Alina Gorghiu, unele dintre aceste postări sunt promovate din bani publici.

Este și cazul unui video în care vicepreședintele Senatului, care exercită temporar atribuțiile de președinte, vorbește de propunerea legislativă de interzicere a sălilor de jocuri de noroc în proximitatea școlilor. Presărat inclusiv cu imagini cu firme din domeniu, înregistrarea video se referă la un demers care este departe de a fi finalizat, votul din Senat fiind doar prima etapă din procesul legislativ.
Senatul a adoptat, luni, în calitate de primă cameră sesizată, inițiativa USR-PNL „Fără păcănele lângă școli”. Decizia a fost luată 97 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”.

„Este o temă despre care foarte mulți vorbesc în spațiul public, dar puțini se străduiesc să și pună și în scris idei care să fie foarte bune pentru generația tinerilor dependenți într-o anumită măsură de aceste jocuri de noroc, o dependență cauzată de necunoaștere, de publicitatea agresivă de pe TV și din online, o dependență generată de proximitatea acestor păcănele și jocuri de noroc de școli, locuri de joacă. Acesta este motivul pentru care astăzi (luni - n.r.) în comisia juridică s-a discutat foarte serios despre acest proiect și mă bucur că amendamentele PNL, alături de alte amendamente, au fost aprobate și proiectul va fi discutat cu prioritate de plenul Senatului”, spunea Alina Gorghiu, potrivit stiripesurse.ro.

Amendament PSD: Fără păcănele în baruri

Cea mai importantă modificare, menționează Gorghiu, este faptul că o distanță de 300 de metri pietonali față de instituțiile de învățământ sunt interzise spațiile în care se desfășoară jocuri de noroc.

„În al doilea rând, pentru a fi foarte corecți, mă bucur că s-a adoptat un amendament al colegilor de la PSD care prevede că aceste jocuri legate de păcănele să nu mai poată să fie funcționale în baruri. Acest lucru este foarte bun pentru că din păcate, am arătat în spațiul public și am discutat despre acest lucru, din școli, din licee, deși nu au voie, cu rucsac în spate, elevi care au sub 18 ani intră direct în sala de jocuri de noroc, direct la păcănele, pentru că sunt în proximitatea liceelor. E foarte simplu să faci acest lucru când ai tentația sub nas. Trebuie să ne preocupăm ca această legislație să fie din ce în ce mai strictă. Acest lucru va trebui discutat mult mai serios, având toate proiectele privind interzicerea publicității pentru jocurile de noroc, modalitatea în care restricționăm prezența acestor sedii în promximitatea locurilor unde copiii se simt în elementul lor”, a încheiat Gorghiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
1
0
Dacă dă gaură in buget nu controlează nimeni Tara de cacao Devalizați și furați tot pană intro zi La francezi a explodat mămăligă ptr doi ani de pensionare Sa vezi când o exploda in toată Europa
5
0
Dacă te vaccinezi și mori, mori pentru sănătatea ta.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920