REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alo, Primăria?! Aţi blocat trotuarele cu piloni, dar nu vedeţi parcările ocupate de taximetre?

Alo, Primăria?! Aţi blocat trotuarele cu piloni, dar nu vedeţi parcările ocupate de taximetre?

Replica API 6 octombrie 2017 | 07:52 394

Şi-au tras staţie pe parcarea publică

Şi-au tras staţie pe parcarea publică

Aproape că ne-au dat lacrimile când liderul taximetriştilor constănţeni, Lică Neagu, s-a plâns de rigiditatea reprezentanţilor Primăriei Municipiului Constanţa, care nu pricep că este impetuos necesară alocarea unei staţii în zona City Mall! Că, zicea Lică Neagu, acolo e zonă problematică, în sensul că taximetrele n-au unde să tragă şi să culeagă clienţi! Ei bine, de parcă taximetriştii descurcăreţi ai Constanţei ar avea nevoie de staţie! Îşi fac singuri „dreptate”, cu tupeu, de parcă spaţiul public al fi de la ei de-acasă.

Situaţia este cel mai bine reflectată de ceea ce se petrece de câteva săptămâni timp pe strada Unirii, la complexul din zona Falză Nord, unde tot cetăţeanul ştia că are loc de parcare pentru a opri cu maşina, să-şi facă piaţa şi, eventual, să cumpere medicamente de la farmacia din zonă. S-a terminat cu acest drept, iar asta pentru că taximetriştii au pus stăpânire pe toată parcarea, spre disperarea clienţilor zonei.

„Bun, au pus prin oraş piloni, să nu mai parcăm pe trotuare. Perfect. Dar eu dacă vin cu maşina şi vreau să intru în piaţă sau la farmacie, să cumpăr ce am nevoie, ce fac? Îmi bag maşina în buzunar? Veniţi să vedeţi ce e aici: toată parcarea pe care o ştiam publică, adică la îndemâna oricui aflat în trecere, e ocupată! S-au mutat taximetrele în ea. Sunt lăsate aici de câteva zile. Păi, cum vine asta?!”, ne-a sesizat un constănţean.

Şi, într-adevăr, parcarea cu pricina e transformată: taximetriştii şi-au tras maşinile în perimetrul cu pricina, cu de la nu-se-ştie-cine putere. Asta în condiţiile în care oraşul duce lipsă de parcări, iar mai nou se testează parcarea cu plată prin SMS – model preluat din alte oraşe, dar care momentan nu este pe gustul constănţenilor. Până se vor termina toate aceste „testări” şi modificări, situaţia pare a fi harababură în toată regula.

Cât despre taximetrele parcate în locul indicat, mai adăugăm că ele aparţin firmei City Taxi, au inscripţionat un tarif de 2,59 lei/km, iar absolut toate maşinile au mesajul: „ANGAJEZ ŞOFER”. Este interesant cum de nimeni de la Poliţia Locală ori de la Serviciul Rutier nu a sesizat că parcarea a fost ocupată de aceste autoturisme. Efectiv, firma de taxi şi-a „cumpărat” parcare moca, ba mai mult, îşi face reclamă moca pe spaţiul public, prin afişarea anunţului mai sus amintit. Mai face cineva ordine în municipiu sau... fiecare după cum îl taie capul şi-l ajută tupeul?

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astea da masini cine a mers a mers au full full dotari si voi ce vb aiurea ca sunt jafuri ori cum voi nici nu stiti ce inseamna masina
0
1
taxiurile aduc mai multe taxe si impozite bugetului local decat turismele normale.ITP la 6 luni nu 2 ani,agreare,metrologie, amenzi, piese schimb,colantari,vopsiri,serviceuri,etc.!
1
1
Dorele taci acolo, potol, ca 85 % din masinile de taxi din Constanta sunt vai si amar. Sunt niste jeguri de masini si daca cumva reusesti sa dai de o masina noua, dai de caracterul soferului care este cel mai scarbos si jegos. Doar 5 % din taximetristi sunt adevarati oameni, oameni de inteles pe care ii salut si mult respect ! Amin
4
1
Ce-mi place ca se gasesc toti partarii perfecti, sa generalizeze cum ca toti taximetristii sunt cei mai prosti soferi, iar ei sunt modele de urmat. Uitati-va la praful de pe voi saracilor si nu mai analizati voi pe toata lumea, ca la fiecare articol va gasiti voi sa criticati pe toata lumea.
5
7
daca n-au montata caseta cu becuri, nu fac taxi. e offduty.ca orice masina. singura masina cu probleme e aia cu becul verde aprins. si multi alti soferi isi lasa masinile cu lunile demutate, cu roti desumflate..etc alea nu ocupa spatiu? oricum, taximetristii sunt cei mai prosti soferi, unii infractori cu permis, dar in cazul asta n-ai dreptate.
4
4
Prin logica lu ma ta aia proasta de taximetrista ce e. Este inscriptionat TAXI, are becul verde aprins, este in timpul serviciului papagalule. Asa intrebare de prost mai rar vezi
4
3
Cel mai slab reporter. Cine a angajat'o pe duduia care a redactat acest articol ? Prin ce logica ai dedus tu ca taxiurile nu sunt si ele autoturisme si nu au voie sa stea parcate in parcarile publice fara plata din orasul Constanta ?
8
4
Alexandra Cucu, masinile doar sunt colantate cu city taxi, ele apartin altcuiva, se poate verifica, in cazul de fata fiecare masina are un contract de dispecerat, nimic altceva. patronul masinilor trebuie tras la raspundere. plus ca daca nu au caseta pe masina nu mai sunt taxi ci masini normale. dar asta nu e o scuza sa fie parcate acolo mult timp. Si mai exact nu se gasesc soferi pt ca patronul are montati senzori pe scaune iar plata se face la jumate-jumate in fiecare zi,oricum ar merge anuntata politia locala
0
0
Acum ceva timp l-am intrebat pe dl Bratu de la politia locala ce fac cu taximetristii care isi fac statii unde vor ei si blocheaza strazile ex: zonele Dacia, City, Tomis 3, Brotacei, Tic-Tac etc. A zis ca nu au ce le face, ei ii amendeaza iar ei nu isi platesc amenzile. Dar cine da licente de taximetrie, nu primaria? Daca ai amenzi neplatite nu le mai prelungesti licenta si gata. Asta daca vrei. Dar nu se stie cine e prof univ Lica Neagu!
8
4
iar nu judeci , in situatia de fata sunt autoturisme ca oricare altele existente in parcari . VEZI TU CASETA TAXI PE VREUNA DIN MASINI ? ESTE DOMENIU PUBLIC , ESTE O PARCARE FARA PLATA , NU ARE RESTRICTII CUM CA AR FI DOAR PT CLIENTI , .....DAR BLONDELE NU INTELEG .
7
2
sa suga o ceapa: la City exista statie de taxi chiar in parcarea mall-ului. Daca nu stie, sa intre prin Lapusneanu, inspre brutaria Paulica: chiar pe dreapta e statie. Ca el isi doreste altceva, mai gratis si mai mult, e treaba lui. Si eu imi doresc sa zbor pe Marte. Nici el, nici eu nu avem parte!
9
1
Stau acolo de cateva saptamani nu de cateva zile si politia trece de cel putin doua ,trei ori pe unirii in fiecare zi si nu cred ca ia interesat pe vreunul sa se intereseze ale cui sint masinile sau daca macar sta proprietarul in zona .
10
3
Din cate vad, majoritatea taximetreleor nu sunt in timpul programului de lucru, ele neavand montata nici macar sigla pe capota. Deci, care e problema? Si culmea, singurul taximetru aflat in timpul programului de functionare, cu becul verde aprins, apartine firmei Romaris, nicidecum City Taxi. Iar poza, da, e de la complexul de pe Unirii. Ce articol de cacat! Voi nu va dati seama ce scrieti?
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367