REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Alocațiile, noua 'jucărie' electorală a PNL și PSD

Alocațiile, noua 'jucărie' electorală a PNL și PSD

Replica API 9 iunie 2020 | 23:38 1693

Săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor, astfel că legea merge la promulgare și decizia stă în stiloul președintelui Klaus Iohannis. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul este obligat să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei.

"Crescând deficitul bugetar s-a asigurat sursa de finanțare"

Subiectul intens dezbătut în Parlament reprezintă un excelent instrument politic pe care PSD și PNL nu ezită să-l folosească în lupta pentru acumularea de capital politic.

George Vișan

"Când ei au propus dublarea alocațiilor, au venit tot fără sursă de finanțare. În cursul dezbaterilor pe proiectul bugetului din 2019, PSD s-a retras, a dezbătut și a găsit o soluție. Crescând deficitul bugetar și astfel s-a asigurat sursa de finanțare pentru dublarea alocațiilor. Existau și anul acesta bani, dacă se dorea, dar ei nu au mai venit să reușim să găsim împreună o sursă de finanțare. De curând, văd că se găsesc soluții pentru cei care garantează plata facturilor în detrimentul dublării alocațiilor. Când vine vorba de copii, nu găsim resurse, dar când vine vorba de interesul unor companii de asigurare, cu profituri de sute de milioane de euro, se găsesc soluții.", a declarat, pentru "Replica", George Vișan, deputat PSD de Constanța.

Ludovic Orban

"Un președinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al națiunii"

Ludovic Orban, prim-ministrul României, dorește să atace legea la Curtea Constituțională, în timp ce Florin Cîțu, ministrul Finanțelor spune că nu există sursă de finanțare, astfel încât legea este neconstituțională. Cîțu a mai explicat și faptul că nu există bani pentru dublarea alocațiilor. Partidul Social Democrat îi numește pe liberali cinici și decuplați de la realitate, arătând că guvernul de dreapta din Germania a acordat o alocație suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil.

"Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii. Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Acum, președintele nu-i mai poate păcăli pe români, ca în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocațiilor va arăta de ce un președinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al națiunii!", se arată într-un comunicat emis de PSD.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati ajutoarele sociale
1
0
Taiati pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Taiati salariile si pensiile foarte mari.
2
0
Cum naiba se face ca pe vremea betivilor si drogatilor de la PDL, PNL, pn-caca nu mai exista pt populatie bani pt pensii, salarii, alocatii,etc...insa exista bani pt ei si pt acolitii lor...cat de idiot sa fii sa nu vezi lucrurile evidente de atatia ani...a venit Boc a luat, au venit ailalti si au dat inapoi, vine alde catu si ia, trebuie sa vina altii sa dea...off m-am saturat sa vad atat de multi inculti care hotaresc viata parintilor si copiilor nostrii, cand vin alegerile...
3
1
Comunistii pesedisti tottimplul rup din context si pun la incercare naivitatea populatiei.Atit stiu sa faca si nimic mai mult.
3
2
Mai lasati ne cu impostorul asta care a nenorocit constanta. Va plateste cumva de tot scrieti despre acest nimic al politicii constantene
3
2
Aceeasi m.ie si pt PSD si cu mare drag pentru PNL
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272