REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Alternativă pentru iubitorii de câini din Constanţa: Biobaza oferă locuri de cazare în stil pensiune

Alternativă pentru iubitorii de câini din Constanţa: Biobaza oferă locuri de cazare în stil pensiune

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 261

10 lei pe zi

10 lei pe zi

Isteria declanşată pe seama maidanezilor continuă. Totul a pornit cu moartea micuţului de 4 ani, din Capitală, şi a continuat cu promulgarea legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Însă, o "revoluţie" a fost pe cale să ia naştere, iubitorii de animale militând pentru scopul lor, şi anume să ţină patrupedele în viaţă. Chiar dacă anul acesta Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a fost călcat de sute de pacienţi muşcaţi de câini, apărătorii patrupedelor tot nu-şi schimbă opinia.

În primele 6 luni ale lui 2013 au fost 1.293 de prezentări în cadrul unităţii spitaliceşti, iar în lunile iulie şi august au fost aproximativ 700. Hingherii au început să iasă pe străzi şi să-şi facă datoria, zilnic fiind adunaţi câţiva câini. Însă, şi aici este o problemă, şi anume că de fiecare dată se lovesc de comportamentul agresiv al apărătorilor animalelor, care sunt la un pas de a-i linşa pe cei ce îndrăznesc să se apropie de câini. "Zilnic sunt adunaţi cam 15 câini, care sunt duşi la Biobaza animalelor fără stăpân", a declarat, pentru "Replica", Cristina Itoafă, din cadrul Direcţiei de Servicii Publice a Primăriei Constanţa. Însă, chiar dacă primăria oraşului de la malul mării nu are în plan aşa ceva, se pare că Biobaza animalelor fără stăpân are un segment de "cazare" a câinilor în regim de pensiune. Mai exact, cine îşi doreşte un câine, dar nu are spaţiul potrivit pentru a-l ţine, îl duce la Biobază, unde există ţarcuri acoperite, iar câinii sunt îngrijiţi. Şi cum totul se plăteşte în ziua de astăzi, nici acest serviciu nu face parte din altă categorie. Taxa este de 10 lei pe zi. "Da, avem cazare tip pensiune pentru câini. Se plăteşte câte 10 lei pe zi, dar acum nu mai avem locuri libere", au spus reprezentanţii Biobazei. Şi, da, după cum se poate observa, există deja constănţeni care au ales să plătească în jur de 300 de lei pe lună, doar să ştie animalele în siguranţă. Câinii pot fi ţinuţi atât timp cât doreşte cel ce plăteşte. De asemenea, aceşti câini pot fi adoptaţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369