REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Americanca Sofia Kenin, aleasă jucătoarea anului în circuitul WTA

Americanca Sofia Kenin, aleasă jucătoarea anului în circuitul WTA

Replica API 10 decembrie 2020 | 01:56 1221

Americanca Sofia Kenin a fost aleasă jucătoarea anului 2020 în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA) după ce a obţinut prima sa victorie într-un turneu de Mare Şlem, la Australian Open, transmite Reuters.

La Australian Open, Kenin a trecut în semifinale de liderul mondial Ashleigh Barty, iar în finală a dispus de Garbine Muguruza, dublă câştigătoare a unor turnee de Mare Şlem. Americanca a jucat şi finala de la Roland Garros şi a încheiat sezonul pe poziţia a 4-a în ierarhia WTA, cea mai bună clasare pentru ea până acum.

Jucătoarea de 22 de ani este a opta americancă aleasă jucătoarea anului, după Serena Williams, Martina Navratilova, Lindsay Davenport, Tracy Austin, Chris Evert, Venus Williams şi Jennifer Capriati.

Printre cele nominalizate la titlul de jucătoarea anului a fost şi românca Simona Halep, numărul doi mondial, alături de belarusele Victoria Azarenka şi Arina Sabalenka, japoneza Naomi Osaka şi poloneza Iga Swiatek.

Fost lider mondial, Halep a cucerit trei titluri în 2020, începând cu cel de la Dubai (februarie), al 20-lea din carieră. După pauza impusă de pandemia de coronavirus, Simona Halep a mai câştigat alte două turnee, la Praga şi Roma.

Swiatek (19 ani), prima poloneză care a câştigat un trofeu de Mare Şlem, învingând-o pe Kenin în finală la Roland Garros, a fost aleasă jucătoarea cu cel mai important progres (WTA Most Improved Player of the Year), după ce a început anul 2020 pe locul 59. Swiatek este acum pe locul 17.

Azarenka, fost lider mondial, a fost aleasă pentru titlul de revenirea anului (WTA Comeback Player of the Year). După ce a născut un băieţel, ea a câştigat primul său trofeu după o pauză de mai mult de patru ani, la Western & Southern Open, atingând şi finala de la US Open, unde a învins-o pe Serena Williams în semifinale. Azarenka a revenit în Top 20 WTA.

Echipa de dublu a anului a fost aleasă perechea Kristina Mladenovic (Franţa)/Timea Babos (Ungaria), campioană la Australian Open şi Roland Garros, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu era americanca nici dracu nu o alegea. Simona noastra a aratata mai multe dar are ginion ca e romanca.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212