REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ANAF, datoare la Oil Terminal într-un dosar câștigat de companie?!

ANAF, datoare la Oil Terminal într-un dosar câștigat de companie?!

Replica API 26 decembrie 2018 | 00:59 356

Oil Terminal are de primit bani de la ANAF!? Avocații companiei se luptă în instanță să obțină o hotărâre favorabilă în vederea obligării ANAF la plata cheltuielilor de judecată survenite într-unul din dosarele pe care OIL le-a avut cu Agenția. Vorbim despre suma de 130.831,60 lei reprezentând contravaloarea plății onorariului către avocat.

Cum s-a ajuns la această dispută? În martie 2012, Direcția Generală de Inspecție Economică-Financiară, din cadrul Ministerul Finanțelor Publice, a realizat un control financiar la compania Oil Terminal, prin intermediul căruia s-a urmărit modul de fundamentare, elaborare și execuție a bugetelor de venituri și cheltuieli. În urma acțiunii, ANAF a emis, pe 29 martie 2012, procesul verbal prin care s-a dispus 85 de măsuri pentru remedierea baterilor. Ulterior, conducerea a formulat plângere prealabilă împotriva procesului verbal de control financiar. Prin decizia din 28 mai 2012, ANAF a respins contestația Oil Terminal, fapt pentru care, compania a solicitat anularea lui în instanță. În mai 2015, Curtea de Apel București a admis acțiunea și a anulat decizia, a obligat ANAF să soluționeze plângerea prealabilă a companiei și a obligat pârâta la plata sumei de 9.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamantă. În 2016, instanța de recurs a admis recursurile declarate de către acestea, a casat sentința recurată și a trimis cauza spre rejudecare instantei de fond. În rejudecare, Curtea de Apel București a admis în parte acțiunea formulată de către Oil Terminal. Din nou, ambele părți au formulat cale de atac împotriva acestei soluții, iar, în 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de către ANAF, a admis recursul formulat de către Oil Terminal, a modificat în parte hotărârea recurată și, printre altele a obligat ANAF la plata cheltuielilor de judecată către Oil Terminal.

Pentru că Agenția nu și-a respectat obligațiile, compania a deschis acțiune în instanță. Oil Terminal a solicitat obligarea ANAF la plata sumei de 130.831,60 lei cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate în speța mai sus detaliată, din care suma de 119.149,60 lei reprezentând onorariu avocațial și suma de 19.682 lei o reprezintă cauțiunea depusă, onorariu expert, precum și taxa judiciară de timbru. Pe fond, instanța a respins acțiunea, pe motiv că Oil Terminal nu a făcut dovada plăților achitate. În prezent, se judecă recursul, copmpania având posibilitatea să depună al dosar documentele în cauză.

Am contactat AJFP Constanta pentru un punct de vedere referitor la această speță, însă, reprezentanții instituției au transmis că ”AJFP deține doar mandat de reprezentare în instanță, iar informatiile solicitate vor fi furnizate de autoritatea centrală”. Până la publicarea materialul, Ministerul Finantelor Publice - Serviciul de Comunicare, Relaţii Publice, Mass-Media şi Transparenţă nu a oferit un punct de vedere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa este, un artist emerit al prostiei, iar dupa el alte clone si mai proaste. Dupa Negreanu,care era profesionist, au venit numai baieti de mingi....
1
0
De ce platim noi si nu platesc acei indivizi care au intocmit actul de control?
1
0
Se pare ca la acea vreme era director artistul PDL WAGNER, pus de Basescu, alt emerit al poporului.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272