REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ANAF se chinuie să recupereze prejudiciul creat de capul rețelei care jongla cu firme cu datorii

ANAF se chinuie să recupereze prejudiciul creat de capul rețelei care jongla cu firme cu datorii

Mirela PASCAL 6 ianuarie 2023 | 00:00 3486

Daniel Cercel Nicolae, ajuns în atenția oamenilor legii în 2010, pentru constituirea unei rețele de evaziune fiscală după ce a cumpărat sute de SRL-uri cu datorii și a prejudiciat Statul cu sume considerabile, este dator vândut la ANAF. Numai că, organul fiscal nu reușește să recupereze prejudiciul produs de capul rețelei care făcea șmenuri din firmele cu datorii.  Nimeni nu este interesat să-i cumpere proprietatea din Lumina, fiind scoasă, din nou, la licitație.

Nicolae Cercel, în urmă cu 10 ani, sursa foto: cancan.ro

Trei terenuri și o fermă de animale din Lumina, ce figurează pe firma Orion Metropolitan, deținută de Nicolae Daniel Cercel și Gabriel Cercel, pe care au lichidat-o încă din anul 2008, sunt în atenția lichidatorului judiciar al firmei, de mai mult timp. Încearcă să le vândă, pentru ca Statul să recupereze o parte din prejudiciul creat, însă nu reușește, pentru că nimeni nu este interesat să le cumpere. La ultima licitație, cea din decembrie, nu s-a prezentat nici un ofertant. Următoarea licitație a fost organizată pentru 26 ianuarie. Dacă nici de această dată nu se vor vinde proprietăților,  au mai fost stabilite patru licitații pentru luna februarie, și cinci pentru luna martie.

Cine e Cercel Nicolae

Daniel Nicolae Cercel, de 33 de ani, timp de 10 ani a făcut mangle cu sute de firme cu datorii, din București, Constanța, Cluj, Prahova, Sibiu, Iași, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Mehedinți și Argeș. De mai mulți ani, este în vizorul ANAF, fiind bănuit că este un „samsar de datorii“, preluând prin cesiune, contra unui comision de 5%-10%, părțile sociale ale unor firme pentru a le scăpa de datorii. Daniel Cercel Nicolae figurează în analele ANAF ca lider al topului persoanelor cu cele mai multe cereri de insolvență, câteva sute.

La serviciile lui a apelat inclusiv finul lui Dorin Cocoș, Mihnea Lucov, împreună cu Carmen Lucov. Unul dintre membrii rețelei lui Daniel Cercel, pe nume Suciu Mihai, apare ca achizitor al firmei CS LINE MANAGEMENT SRL, aparținând fraților Cristian și Sorin Constantin Boureanu. Cei doi Cercel au fost acuzați de procurori, în urmă cu 10 ani, că în perioada 2009 – 2010, au preluat sute de societăți comerciale, care aveau de achitat bugetului de stat sume mari de bani, folosind pentru declararea noilor sedii sociale ale acestora contracte de comodat şi contracte de vânzare-cumpărare. Acestea, în urma verificărilor realizate, s-au dovedit a fi falsificate. În realitate, erau ”săgeţi” folosite de ani buni pentru falimentarea frauduloasă a sute de firme, cu politicieni de frunte printre clienţi, cu prejudicii uriaşe aduse statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi am dormit în ghete în acest timp și acum ne dăm șmecheri prin presă. Cine da șpagă scăpa.
1
0
Cocoș, Boureanu vă dați seama toți cei care au cochetat cu politica mafiota ceau făcut, au furat și fraudat până nau putut, au vândut firma cu pasive unor terțe persoane au trecut activele pe o nouă societate, după care au comis alte multe fărădelegi cu girul instituțiilor de stat, o mafie și o corupție la toate nivelurile care deja e cangrenata.
3
0
sa le cumpere statul roman -care este un excroc
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272