REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ANCHETĂ: ACCIDENT cu MAŞINĂ FURATĂ, iar hoţul a FUGIT! Cine plăteşte reparaţiile?

ANCHETĂ: ACCIDENT cu MAŞINĂ FURATĂ, iar hoţul a FUGIT! Cine plăteşte reparaţiile?

Replica API 21 august 2017 | 00:00 462

Una dintre victime va plăti asigurarea mai mare!

Una dintre victime va plăti asigurarea mai mare!

Anchetă la Constanţa! Un autoturism marca Matiz a fost sustras în dimineaţa de sâmbătă, 12 august, însă şoferul hoţ a intrat în coliziune cu o maşină parcată la intersecţia dintre străzile Andrei Mureşanu şi Portiţei. Hoţul a fugit, a abandonat şi autovehiculul sustras, iar acum vorbim despre două victime care s-au ales cu maşinile avariate. Cine plăteşte reparaţiile? Dar proprietarul Matizului va plăti pe viitor mai mult la firma de asigurare?

Locuitorii de la intersecţia străzilor Andrei Mureşanu cu Portiţei au fost scoşi din case, în dimineaţa de sâmbătă, 12 august, de o bubuitură puternică. Era în jur de ora 10.00 dimineaţa, susţin martorii. Ce se întâmplase? Şoferul unui autoturism marca Matiz, care rula pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, dinspre complexul Eden către strada Andrei Mureşanu, care apoi a virat dreapta pe Mureşanu, iar când să vireze la stânga pe strada Portiţei, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autovehicul marca Skoda, parcat pe partea dreaptă. În urma impactului, al doilea autoturism a intrat în stâlp.

Şoferul vinovat a coborât şi şi-a luat tălpăşiţa, lăsând ambele maşini avariate. La Secţia 4 Poliţie a fost depusă o plângere cu privire la Matizul sustras, care ar aparţine unei firme. Poliţiştii au declanşat cercetările în vederea identificării, depistării şi tragerii la răspundere a făptaşului. În cauză a fost întocmit dosar penal şi ancheta îşi urmează cursul. Însă, până la un rezultat, ce se întâmplă cu cei doi proprietari, victime amândoi? În primul rând cel cu Skoda, care, potrivit informaţiilor noastre, îşi achiziţionase recent bunul şi, în al doilea rând, firma cu Matizul furat şi abandonat.

Potrivit oamenilor legii, este riscul pe care şi-l asumă firma de asigurare auto, în cazul de faţă fiind vorba despre Matiz. Astfel, reparaţiile sunt suportate de către respectiva societate, chiar din timpul cercetărilor, apoi, printr-o acţiune în regres, firma de asigurare să-şi recupereze banii de la infractor. Chiar dacă totul pare simplu, de fapt, este o acţiune de durată. În plus, victima furtului are şi ea de suferit.

Victima furtului va plăti mai mult de acum înainte!

Chiar dacă este vorba despre un risc pe care trebuie să şi-l asume firma de asigurări auto, în sensul că plăteşte reparaţiile maşinilor şi apoi e treaba ei să-şi recupereze banii de la hoţ, iată că şi victima furtului va avea de suferit. Cum? În sensul că va plăti mai mult de acum înainte.

"Reparațiile pentru mașina avariată ar trebui să fie decontate de către firma de asigurare. După care urmează să-și recupereze paguba de la hoț, dacă acesta este prins. Dacă nu este prins..., este riscul asigurătorului. Adică, spre exemplu, îmi iau o asigurare civilă pe 12 luni, eu pot avea un accident, pot avea 10 sau deloc. Acesta este riscul asigurătorului. Cât despre cazul în care i s-a sustras mașina și a fost implicată într-un accident, proprietarul va plăti mai mult, da. E sistemul de Bonus – Malus.

Toată lumea pleacă de la Bonus o. Dacă nu ai accidente urci: bonus 1, bonus 2, bonus 3 etc.. Dacă ai accidente cobori: malus 1, malus 2, malus 3 și prețul crește. De la bonus în sus prețul descrește, de la malus încolo prețul crește. Dar asta este în funcție și de ajustările periodice. Anul trecut, în decembrie, s-a intervenit asupra prețului pe RCA, iar acum prețurile sunt sub nivelul celor de anul trecut", a declarat, pentru "Replica", Mihai Baltă, agent de asigurări auto.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal este ca asiguratorul sa plateasca reparatiile si sa se indrepte legal impotriva celui care a provocat paguba,sa-si recupereze banii de acolo. Posesorul masinii nu trebuie sa aiba probleme,ca de aia s-a asigurat. Da,clauzele contractuale ale asigurarii sunt o problema. Aici ar trebui incluse daunele deduse din furt,activitate reprezentativa pentru tari ca Romania si deci demna de luat serios in calcul, nu doar in sistemul de asigurari.
0
0
hotii plateste !
0
0
Cel cu Skoda a primit ce merita! Masina era parcata pe trotuar, blocand circulatia pietonilor. Cine va mai parca in acea pozitie, va avea aceeasi soarta mai devreme sau mai tarziu.
1
1
Si noua ni sa intamplat la fel ne-a busit masina maxim dauna totala vinovatii-hoti o parte au fugit o parte ia-u prins masina desigur furata si ghici ce; am avut parte si de o eroare judiciara sa stam toata iarna fara carnet si pusi pe drumuri ptr ce....si fara masina si fara carnet
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218