REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANCHETĂ: ACCIDENT cu MAȘINĂ FURATĂ, la Constanța! Hoțul a FUGIT! Cine plătește reparațiile?

ANCHETĂ: ACCIDENT cu MAȘINĂ FURATĂ, la Constanța! Hoțul a FUGIT! Cine plătește reparațiile?

Replica API 16 august 2017 | 12:10 374

Una dintre victime va plăti asigurarea mai mare!

Una dintre victime va plăti asigurarea mai mare!

Anchetă la Constanța! Un autoturism marca Matiz a fost sustras în dimineața de sâmbătă, 12 august, însă șoferul hoț a intrat în coliziune cu o mașină parcată la intersecția dintre străzile Andrei Mureșanu și Portiței. Hoțul a fugit, a abandonat și autovehiculul sustras, iar acum vorbim despre două victime care s-au ales cu mașinile avariate. Cine plătește reparațiile? Dar proprietarul Matizului va plăti pe viitor mai mult la firma de asigurare?

Locuitorii de la intersecția străzilor Andrei Mureșanu cu Portiței au fost scoși din case, în dimineața de sâmbătă, 12 august, de o bubuitură puternică. Era în jur de ora 10.00 dimineața, susțin martorii. Ce se întâmplase? Șoferul unui autoturism marca Matiz, care rula pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, dinspre complexul Eden către strada Andrei Mureșanu, care apoi a virat dreapta pe Mureșanu, iar când să vireze la stânga pe strada Portiței, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autovehicul marca Skoda, parcat pe partea dreaptă. În urma impactului, al doilea autoturism a intrat în stâlp.

Șoferul vinovat a coborât și și-a luat tălpășița, lăsând ambele mașini avariate. La Secția 4 Poliție a fost depusă o plângere cu privire la Matizul sustras, care ar aparține unei firme. Polițiștii au declanșat cercetările în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere a făptașului. În cauză a fost întocmit dosar penal și ancheta își urmează cursul. Însă, până la un rezultat, ce se întâmplă cu cei doi proprietari, victime amândoi?

În primul rând cel cu Skoda, care, potrivit informațiilor noastre își achiziționase recent bunul și, în al doilea rând, firma cu Matizul furat și abandonat. Potrivit oamenilor legii, este riscul pe care și-l asumă firma de asigurare auto, în cazul de față fiind vorba despre Matiz. Astfel, reparațiile sunt suportate de către respectiva societate, chiar din timpul cercetărilor, apoi, printr-o acțiune în regres, firma de asigurare să-și recupereze banii de la infractor. Chiar dacă totul pare simplu, de fapt, este o acțiune de durată. În plus, victima furtului are și ea de suferit.

Victima furtului va plăti mai mult de acum înainte!

Chiar dacă este vorba despre un risc pe care trebuie să și-l asume firma de asigurări auto, în sensul că plătește reparațiile mașinilor și apoi e treaba ei să-și recupereze banii de la hoț, iată că și victima furtului va avea de suferit. Cum? În sensul că va plăti mai mult de acum înainte.

"Reparațiile pentru mașina avariată ar trebui să fie decontate de către firma de asigurare. După care urmează să-și recupereze paguba de la hoț, dacă acesta este prins. Dacă nu este prins..., este riscul asigurătorului. Adică, spre exemplu, îmi iau o asigurare civilă pe 12 luni, eu pot avea un accident, pot avea 10 sau deloc. Acesta este riscul asigurătorului. Cât despre cazul în care i s-a sustras mașina și a fost implicată într-un accident, proprietarul va plăti mai mult, da. E sistemul de Bonus – Malus. Toată lumea pleacă de la Bonus o. Dacă nu ai accidente urci: bonus 1, bonus 2, bonus 3 etc.. Dacă ai accidente cobori: malus 1, malus 2, malus 3 și prețul crește. De la bonus în sus prețul descrește, de la malus încolo prețul crește. Dar asta este în funcție și de ajustările periodice. Anul trecut, în decembrie, s-a intervenit asupra prețului pe RCA, iar acum prețurile sunt sub nivelul celor de anul trecut", a declarat, pentru "Replica", Mihai Baltă, agent de asigurări auto.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa cum apare Scoda ca fiind parcata foarte aproape de intersectie, este foarte posibil sa fi fost parcata in zona interzisa si atunci sa fie primul vinovat de producere a accidentului
0
0
In general victimele la noi au de suferit mai mult chiar si dupa prinderea infractorilor,daca se intampla asta. Pana si sa fii martor te costa din propriul buzunar si timp,ca sa nu mai vorbim ca poti deveni la randul tau victima,fapt pentru care enorm de multe faradelegi nu sunt reclamate .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108