rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Fostă grădiniţă particulară, transformată ilegal?

ANCHETĂ. AZIL CLANDESTIN la Agigea? Ce declară femeia care se ocupă de 'afacere'!

În urmă cu 6 ani, pe raza comunei Agigea era descoperit un azil clandestin, un centru pentru îngrijirea bătrânilor care funcţiona fără nici un fel de acreditare sau autorizaţie. Situaţia a ieşit la iveală după decesul a trei bătrâni. Odată intraţi pe fir, oamenii legii şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică aveau să afle că vârstnicii nu beneficiau de îngrijire corespunzătoare, azilul fiind supranumit, pe loc, „azilul groazei”. Iar astfel de cazuri, de centre care funcţionează ilegal, au mai fost semnalate în România.

În prezent, există suspiciuni că astfel de activităţi – de îngrijire a unor bătrâni, fără autorizaţii în acest sens – s-ar desfăşura într-un imobil din comuna Agigea. De altfel, Primăria Agigea a confirmat, pentru cotidianul "Replica" de Constanța, că a primit sesizări să verifice un imobil de pe strada Gorunului din comună, acolo unde a funcţionat, până în 2017, o grădiniţă privată.

La faţa locului au fost reprezentanţi ai primăriei, care ulterior au transmis altor instituţii informări, în vederea continuării anchetei.Proprietara imobilului, Adriana Opreanu, susţine că nici vorbă de aşa ceva! „Clădirea aparţine familiei, eu m-am relocat cu serviciul la Bucureşti. Dar nu funcţionează nici un azil acolo. A fost o grădiniţă, în perioada 2010-2017”, spune Adriana Opreanu.

Şi, cine are curiozitatea să se deplaseze în zonă, poate observa că pe clădire încă „tronează” o plăcuţă pe care scrie „Happy Feet” – Grădiniţa Veseliei. Curtea este păzită cu străşnicie de un câine, iar cei întrebaţi ce se petrece în clădire au avut răspunsuri ezitante: „Martău Aurelia Carla ştie. E neam cu cineva de la Direcţia pentru Protecţia Copilului...”.

Chestionată cu privire la acest subiect, Roxana Onea, de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a declarat că o ştie pe Aurelia Martău, dar dintr-o altă conjunctură, fără legătură cu Agigea şi suspiciunile de aici. „A lucrat la un centru autorizat, la Kogălniceanu. Este autorizată pentru servicii de îngrijire la domiciliu (nota redacției: la domiciliul persoanelor vârstnice și la aparținători, nu la domiciliul unor terțe persoane)”, a spus Onea. La rândul său, Opreanu (proprietara imobilului mai sus menţionat) declară că Martău „este o rudă mai îndepărtată”.

„Clădirea figurează ca imobil al unor persoane, nu avem în baza de date nici un azil la adresa în cauză. Informaţiile referitoare la posibilul azil clandestin vor fi transmise mai departe, la Direcţia pentru Protecţia Copilului, să vină dânşii să vadă despre ce este vorba. Cu noi nu a dorit nimeni să discute, deşi erau două persoane la imobil, care au spus că sunt de la un ONG. Nu puteam pătrunde în clădire, dar, potrivit sesizării pe care am primit-o, în imobil s-ar afla 9 bătrâni. Însă nu avem competenţa să intrăm acolo”, au precizat, pentru „Replica”, reprezentanţii Primăriei Agigea.

Ce spune Aurelia Martău

Aurelia Martău, femeia care se presupune că are grijă de cei 9 bătrâni, alături de alte persoane, susţine că nu este vorba despre un azil. "Clădirea ne-a fost pusă la dispoziţie de Claudiu Opreanu, soţul Adrianei Opreanu. A spus să o folosim noi, pentru că nu îi trebuie şi se degradează. Am convenit să ne aducem bătrânii noştri, care erau în centre din Lazu, Agigea, Cumpăna. I-am adus plini de escare. Sunt bătrânii noştri în sensul că două persoane sunt rude cu mine, iar ceilalţi sunt aduşi aici ca urmare a dorinţei familiilor. Îi îngrijim pe rând, împreună. Cum să fie azil acolo? Sunt camere de grădiniţă, cu pătuţuri, cu jucării... Dar da, bătrânii sunt acolo, aşa vor familiile. Sunt din Constanţa, o singură bătrână cred că este din Ciocârlia. Vin rudele pe rând la ei, au şi ei vieţile lor. În plus, avem acolo o fată cu soţul ei, care nu aveau casă, le plătim utilităţile, şi stau acolo să aibă grijă de bătrâni peste noapte. Cei de la primărie mint când spun că nu au intrat în clădire. Au intrat şi au văzut ce e acolo", a spus Martău. Întrebată de ce Adriana Opreanu a negat că în clădirea familiei ei s-ar desfăşura o astfel de activitate, Aurelia Martău a precizat că nu are explicaţii: "Eu am discutat cu ruda mea, cu Claudiu Opreanu". Martău a adăugat că suspectează şi cine i-a făcut reclamaţie: o persoană de pe raza comunei, care ar desfăşura activităţi similare.

Alexandra CUCU

miercuri, 30 ianuarie 20196389
Comentarii

00adelina(21 feb 07:37)
O simpla asistenta care a terminat postliceala acum 2 ani a devenit patroana de azil peste noapte. Meseriasa tare!
01dora(13 feb 10:56)
daca un salariat al DGASPC Constanta osa stea in fata prefecturisi tipa ca nu i-sa marit salariul ca contabila sefa nu intelege legea ca habar nu are de meserie sa plece acasa cu tot cu Dinica dorinta sindicalistilor si daca cunva ramin cind vine la Sanitas dupa voturi toti lideri judeteni sa se scoale sa iasa afara din sala asta e dorinta membrilor de sindicat ignoranta fata cui esti contabilo lu habar nam ce cauti la DGASPC VINOVATUL E DINICA
12vecinu(6 feb 11:19)
Ehehe,povestea e lunga.d-na Adriana Opreanu fosta dna Mircea Basesca pe cand lucra la ICE AGE a fost ajutata sa cumpere acea cladire cu fonduri europene in jur de 500 mii euro,conditia fiind ca o perioada de ani sa fie folosita drept GRADINITA...Dupa ce a trecut perioada i-a somat pe bietii parinti ca in 2 saptamani sa isi mute copii de acolo,s-a descotorosit de personalul angajat si chipurile inchidem pravalia.vindem tot.si gata..scapam de probe. Numai ca nimeni nu a dat pretul cerut...si asa ca a decis sa continue cu saracii batranei. pacat ca este lasata sa isi bata joc si de acestia
20Dreptatea(6 feb 11:09)
Nu ne- a deranjat nimeni pana acum decat autoritatile statului care au venit cu mascatii si au fortat usa, apoi politia, DSP, etc care pandesc ce se intampla si suna la porti pentru a ne lua declaratii spunandu-ne ei ce sa zicem.Locatarii, fie ei si temporari, ai acestui imobil nu ne-au deranjat pana acum in niciun fel. Se stie ca pe strada Gorunului este un cetatean care este camera de luat vederi si care intr-un fel sau altul ne-a reclamat pe toti pe rand. Este un fel de Gica conta.Mereu nemultumit.Sa nu ne mai intrebe autoritatile, fara sa se prezinte, ce se intampla pe locurile private.
35jiji(4 feb 12:43)
statul nu are interes sa mananci multa pensie. asa ca se opune ingrijirii batranilor
17sifonard(3 feb 01:38)
Sifonaariaaaa! Salveaza Rromaniaaa!!
26Escu(1 feb 14:25)
Din ce scriu oameni de mai jos rezulta ca d.g.a.s.c.doreste sa detina control total asupra fenomenului respectv batrani si orfani chiar daca nu fac mare lucru pentru acesti oameni sunt sursa lor de venit sau cum sar zice afacerea lor asa se pare .
28Broblem(30 ian 22:02)
E ca statul nu are asemenea asezaminte pentru varstnicii neputinciosi ori sunt full,cu liste de asteptare iar oamenii cu serviciu gasesc metode alternative!
77fost agigean(30 ian 15:01)
e aziluil lui ionita nea tras clanta si a plecat bine mersi la munte a facut oameni toti lingai care lau lins bine traiasca carjaliu va scos din mizerie
410ingriji rea(30 ian 14:59)
nu mai poti sa ai grija de batrani ? lasa-I pe mana statului !
29Iuly(30 ian 12:30)
7:59 interlopul Pu...Liii
48Pt 7:59(30 ian 11:26)
Locul si ora sa vorbim ca barbatii
317Pt 7.59(30 ian 10:51)
O sa i faci un alupigus daca ai aflat cine a turnat , ca sa stii adresa!!
111O sa avem un nou colectiv(30 ian 10:27)
Cand o sa arda astia o sa avem un nou colectiv, si autoritatile stiau , de data asta poate avem si vinovati, ISU , primaria Agigea, Costinesti, protectia copilului, DIrectia de sanatate a populatiei, care toleaza asa ceva. Altora le cer avize dar la case de batrani nu se cere nimic
516ROXANA(30 ian 10:11)
La Costinesti pe str.Principala la intrare pe partea dreapta exista un astfel de camin pentru batrani adusi in ultima faza ,care nu sunt ingrijiti cum ar trebui.Va rog un control serios sa scoatem la suprafata ilegalitatile doamnei Mariana patroana.Autosesizarea organelor competente vor scoate la iveala neregulile care se practica in acest azil de batrani.Personal angajat la negru ,fara renumeratia platita la zi,mancare de proasta calitate!
118Gradinita(30 ian 09:21)
Este prieten cu Carjaliu.Daca mai cautati gasiti terenuri etc
015PUSCARIE(30 ian 09:14)
Unde este ISU si politia , doar ce au murit niste batrani intr un incendiu anul trecut la Bucuresti. Rude si combinatii puscaria va mananca
353pt cetatea din agigea(30 ian 07:59)
fututi mortii matii de turnator , sa nu mai iesi din casa ca ti-o iei tare nenorocitule. Am aflat cine esti jegule.
021Un sistem(30 ian 07:37)
Putred in care fiecare face ce vrea atata timp cat altcineva are de profitat din asta,ce poti cere unor manjiti pana n gat cum sunt autoritatile de la Agigea unde primarul are grija decat de afacerile lui cum este tipic pesede
623Cetatea din Agigea(30 ian 00:48)
Este azil ilegal, focar de infectie cand cainii rup sacii de gunoi si umplu strada de pempersi de adulti, bandaje, vata,etc. Salvarea si masina mortuara sunt prezente frecvente mai ales noaptea dar si ziua, popa Picu fostul preot de la biserica de lemn este prezent mereu. Politia locala este la distanta de trei case si stie tot. Pe cine protejeaza autoritatile si cine raspunde daca se imbolnavesc oamenii si copii din zona.
mai mult...Anchete
16 feb 02:18AncheteIată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!

După decizia definitivă din dosarul retrocedărilor, Primăria Constanța caută servicii de consultanță să ia...5771

8 feb 00:08AncheteAutoritățile s-au îngrozit: în AZILUL ILEGAL de la Agigea bătrânii erau ținuți nemâncați și nespălați!5837
exclusiv19 dec 01:20AncheteANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN3633
26 oct 00:35AncheteACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!

O femeie, inculpată într-un dosar de complicitate la înșelăciune, fals privind identitatea în formă continuată...4659

25 oct 00:49AncheteUTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!6657
19 oct 20:51AnchetePorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie5528
8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO

O tânără din județul Constanța a pus la cale un plan pentru a se alege cu bani nemunciți, pe care l-a și pus în...9936

20 aug 00:20AncheteBăncile pierd procesele cu clienții! Un constănțean are de primit de la BCR 13.000 euro11950
1 aug 20:50AncheteDirectorii care au ‘în mână’ soarta încălzirii la Constanţa se bat în indemnizaţii cu preşedintele României8827
27 iul 01:23AncheteRĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei

Dosarul Taberei de copii de la Năvodari este departe de a se fi încheiat. Nicolae Matei, fostul primar al...9356

13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF6313
9 iul 00:13AncheteMAI MULTE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL CONSTANȚA, SUB COD DE VREME REA!7103
Vremea
10°7.4° - 10° joi, 21 februarie 2019
cer seninUmiditate: 76%
Vânt: 3.41 m/s din V
Presiune: 1023.04 milibari

Loto
6/49121317284547
5/403925313924
joker3411134316
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 feb 00:00SportPSG a spulberat Montpellier, fără Neymar și Cavani

PSG continuă să defileze în Ligue 1. Campioana Franței s-a impus categoric în fața celor de la Montpellier, cu...236

21 feb 00:00SportSchalke - Manchester City: 2-3!

Manchester City a câştigat cu 3-2, în deplasare, primul meci cu Schalke, din optimile UEFA Champions League. Conduşi...233

21 feb 00:00SportAtletico Madrid - Juventus: 2-0

Meciul de la Madrid a fost fără îndoială duelul serii. Echipa lui Simenone s-a impus cu 2-0 și a luat o opțiune...275

21 feb 00:00SportSimona Halep o înțelege pe Naomi Osaka: „Nimeni nu a trecut prin ce am trecut eu în România!”

Simona Halep (2 WTA) a vorbit despre ascensiunea lui Naomi Osaka, cea care a detronat-o din fotoliul de lider al...816

Local
21 feb 00:00LocalÎncă un hoț prins la Valu!

Locuitorii din Valu lui Traian au comentat, de dată recentă, că sunt îngrijorați de faptul că au reapărut...1199

21 feb 02:37LocalO mașină a luat FOC în MERS!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină miercuri, 20 februarie, în jurul orei...446

21 feb 03:05LocalJandarmi şi specialişti ai Centrului Antidrog Constanţa, prezenţi în şcoli

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog...361

21 feb 02:53LocalÎncă un bărbat săltat de polițiști în dosarul de corupție de la Constanța!

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanţa, la data de 19 februarie a.c., au identificat un...1781

21 feb 02:53LocalCe au depistat polițiștii pe străzile din Constanța: mașini radiate și șoferi fără permis!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 19 februarie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...636

21 feb 03:06LocalDoi tineri, prinși în timp ce fumau jointuri

O patrulă mixtă de ordine publică, formată dintr-un polițist al Secției 2 și un jandarm din cadrul GMJ...518

21 feb 02:35LocalPRINS la volan cu PERMISUL SUSPENDAT: 'Am oprit la 10 farmacii, dacă nu găsesc..' VIDEO

În timpul derulării unei acțiuni specifice privind siguranța și fluidizarea traficului rutier din municipiul...2162

21 feb 03:09LocalAccident rutier GRAV în județul Constanța

Un accident rutier a avut loc în dimineața de miercuri, 20 februarie, în localitatea Satu Nou din județul...2505

21 feb 03:08LocalElaborare PUZ. Maria Stavrositu, soțul și fratele ei ridică un hotel în zona Capitol

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Local Constanța se va întruni joi, 21...2286

21 feb 02:57LocalAutoutilitară CONTROLATĂ de polițiști în trafic!

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, în data de 19.02.2019, în jurul...533

Politică
21 feb 00:00PoliticăSurpriza lui Tudorel Toader din OUG 7 pe legile justiției, publicată miercuri seară în Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență care modifică legile justiției a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial, în...360

21 feb 03:40PoliticăClaudiu Ceti, ALDE Constanţa: 'Taxa de 2% ar putea cât de cât să afecteze dezvoltarea companiilor din energie'

ALDE susţine în cadrul coaliţiei de guvernare renunţarea la taxa de 2% impusă companiilor energetice prin...333

21 feb 00:00PoliticăLucrări de extindere a sistemului de termoficare în Cernavodă. Totul depinde de alocările bugetare

Toate locuinţele din Cernavodă vor fi racordate la sistemul termoficare, în baza unui proiect iniţiat de primarul...272

21 feb 00:00PoliticăLa Saraiu încep lucrările la Centrul Cultural

Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia anunță că, în curând, va începe un nou proiect în localitate, Centrul...237

21 feb 03:10PoliticăActivitatea directorului Muzeului de Artă Constanța, analizată de o comisie de evaluare a CLM

Activitatea Doinei Păuleanu, evaluată! În proxima ședință de Consiliu Local, aleșii vor supune la vot proiectul...406

21 feb 03:46PoliticăPSD, reacţie la criticile lui Iohannis: Blochează orice, fără să fi avut nici măcar o singură inițiativă constructivă

PSD a reacționat miercuri la criticile purtătorului de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina...313

21 feb 01:42PoliticăScandal pe tema transportului. Asociațiile de elevi și studenți au pierdut procesul cu Consiliul Județean Constanța!

Reprezentanții Asociației Elevilor Constanța și cei ai Asociației Studenților Constanța au pierdut procesul cu...1212

21 feb 02:54PoliticăPrimăria Constanța continuă reabilitarea trotuarelor din oraș

Angajații S.C. Confort Urban au acționat marți, 19 februarie, pe strada București, tronsonul cuprins între strada...354

21 feb 02:59PoliticăUSR Constanța, proiect de sterilizare gratuită a câinilor!

Uniunea Salvați România Filiala Constanța a înaintat primarului şi consilierilor municipiului Constanța, luni, 18...309

21 feb 02:58PoliticăFlorin Cîțu lansează o profeție NEAGRĂ pentru Guvern: 'Și-au făcut calcule prea optimiste'

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, arată că Executivul și-a făcut calcule prea optimiste, iar în acest an o...400

Monden
21 feb 03:03MondenReacția Andreei Bălan după ce Cătălin Botezatu a spus că arată „ca un dulăpior“

Andreea Bălan se pregătește să devină mămică pentru a doua oară, aflându-se în ultima lună de sarcină....448

21 feb 00:00MondenLady Gaga s-a despărţit de logodnicul ei, Christian Carino

Cântăreaţa şi actriţa americană Lady Gaga s-a despărţit de logodnicul ei, Christian Carino, care îi este şi...230

21 feb 00:00MondenMircea Badea explică de ce acceptă să lupte în ring: „Sunt bărbat, sunt șmecher“

La începutul lunii februarie, Mircea Badea s-a bătut în ring, pentru a doua oară, cu motociclistul-luptător Teodor...264

21 feb 00:00MondenSerena Williams, unul dintre invitaţii la petrecerea pentru viitorul bebeluş al ducesei Meghan de Sussex, la New York

Ducesa Meghan de Sussex a organizat o petrecere pentru viitorul său bebeluş, marţi, la New York, aceasta fiind prima...251

21 feb 17:55MondenTrupul neînsufleţit al lui Karl Lagerfeld va fi incinerat, conform dorinţei creatorului de modă

Trupul neînsufleţit al lui Karl Lagerfeld, care a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 85 de ani, va fi incinerat,...232

21 feb 00:00MondenEUROVISION 2019: Preţurile biletelor la marea finală de la Tel Aviv variază între 121 şi 487 de euro

Fanii care vor dori să asiste la Concursul Eurovision, care se va desfăşura în luna mai la Tel Aviv, trebuie să...162

21 feb 17:45MondenJennifer López, o proletară ajunsă şefă în comedia ''Second Act''

Faptul că a devenit una dintre vedetele cele mai râvnite de la Hollywood nu a îndepărtat-o de originile sale modeste...197

21 feb 00:00MondenAriana Grande, pe primele trei locuri ale Billboard Hot 100 - o premieră de la Beatles

Cântăreaţa americană Ariana Grande şi-a adjudecat primele trei locuri ale celui mai recent top Billboard Hot 100,...185

21 feb 00:00MondenPisica Choupette, desemnată moştenitoare a lui Karl Lagerfeld. Ce sumă fabuloasă îi revine felinei

Creatorul de modă german Karl Lagerfeld, designerul principal al casei Chanel, care a murit la vârsta de 85 de ani,...318

21 feb 00:00MondenHelen Mirren, Michael B. Jordan şi Elsie Fisher se alătură celebrităţilor care vor prezenta Oscarurile în acest an

Dame Helen Mirren, Michael B. Jordan şi Elsie Fisher se alătură celebrităţilor care vor prezenta Oscarurile în...178

Mapamond
21 feb 00:00MapamondPreşedintele Igor Dodon ar fi prezentat la Conferinţa de la Munchen un „plan de federalizare“ a Republicii Moldova, susţine blocul ACUM

Reprezentantul blocului ACUM (Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr /PPDA/ şi Partidul Acţiune şi Solidaritate...205

21 feb 00:00MapamondElveţia: Aproximativ 1.000 de ''veste galbene'' din Franţa au manifestat la Geneva pentru a sensibiliza ONU

Aproximativ o mie de ''veste galbene'' din Franţa au manifestat miercuri, într-o atmosferă de calm, la Geneva...158

21 feb 00:00MapamondAcord în UE privind o înăsprire a condiţiilor de acordare a vizei pentru cetăţenii ţărilor care refuză readmisia de migranţi

Negociatorii Uniunii Europene au convenit miercuri asupra unor noi reguli privind procesarea vizelor în baza cărora...174

21 feb 00:00MapamondRegatul Unit are termen până la mijlocul lunii martie să adopte acordul pentru Brexit

Regatul Unit are termen până la mijlocul lunii martie să adopte acordul privind Brexit-ul încheiat cu Uniunea...179

21 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon îi îndeamnă pe cetăţeni să se pregătească de proteste

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit, în cadrul unei intervenţii directe pe o reţea de socializare...191

21 feb 19:00MapamondCe pot aştepta SUA de la al doilea summit Kim-Trump

Înalţi responsabili ai serviciilor de informaţii şi ai forţelor armate americane consideră improbabil ca Phenianul...170

21 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Rusia este deschisă dialogului, dar nu va bate la uşi închise

Rusia este deschisă dialogului, dar nu va bate la uşi închise, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în timpul...195

21 feb 00:00MapamondFrontex: Numărul de migranţi ilegali sosiţi în UE a scăzut, dar este nevoie de întărirea controalelor la frontiere

Şeful agenţiei pentru securitatea frontierelor Uniunii Europene (Frontex), Fabrice Leggeri, a afirmat miercuri că...171

21 feb 00:00MapamondItalia: 50 de persoane arestate lângă Veneţia, într-o operaţiune împotriva unei organizaţii mafiote

O 'temută' organizaţie mafiotă având legături cu Camorra, care acţiona la est de Veneţia, în regiunea italiană...185

21 feb 00:00MapamondMai multe persoane au fost înghiţite de o avalanşă la Crans-Montana

Mai multe persoane au fost luate marţi de o avalanşă pe o pârtie de schi în staţiunea elveţiană Crans-Montana, a...180

Sănătate
21 feb 02:56SănătateConstanța, în topul județelor cu cei mai mulți MORȚI confirmați cu GRIPĂ!

Specialiștii Centrului Național de Boli Transmisibile arată că, la nivelul țării, activitatea gripală are un...1576

21 feb 02:56SănătatePlanuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil

...215

18 feb 06:13SănătateBlocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de...553

18 feb 06:21SănătateÎncă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România. Este vorba de Epistat, sirop şi...924

18 feb 06:21SănătateCredeți că laptele pe care îl cumpărați chiar e lapte? Iată ce spune Ministerul Agriculturii!

Echipe mixte formate din inspectori cu atribuții de control din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,...1389

15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...830

14 feb 02:16SănătateINJECŢIILE CU BOTOX – modă cu probleme legislative! Cât de bine pregătiţi sunt cei care promit buze senzuale?

Pe lângă partea șocantă – și anume faptul că o persoană fără niciun fel de pregătire medicală a ajuns să...1180

12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și...1307

11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2553

6 feb 00:12SănătateÎncă doi bolnavi RĂPUȘI de GRIPĂ la Constanța!

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, fără condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, care a murit...3161