REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Anchetă DIICOT în Portul Constanța: CONTAINER PLIN cu PARFUMURI CONTRAFĂCUTE

Anchetă DIICOT în Portul Constanța: CONTAINER PLIN cu PARFUMURI CONTRAFĂCUTE

Replica API 19 martie 2021 | 00:14 2918

La data de 16.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu autoritățile vamale din cadrul Direcției Generale a Vămilor și Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea au efectuat o percheziție a unui container adus din Turcia, în portul Constanța, ce conținea produse importate de către o societate comercială.

În urma percheziției containerului respectiv, în interiorul acestuia, au fost descoperite 503 cutii cu sticle cu lichid parfumat, ambalate individual, în cutii inscripționate cu mărci de parfumuri consacrate.

Totodată, au fost inventariate un număr de 65.700 de sticle cu parfum, de diferite cantități și branduri, cu valoare de piață ce depășește 3 milioane de euro, produse ce urmau să ajungă pe piața neagră din România și alte state din U.E.

În cauză, la data de 11.03.2021, sumele de 5.600 USD, 1.600 USD și 31.500 USD, care au făcut obiectul unei livrări supravegheate, au fost descoperite asupra a 3 inculpați, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant efectuată de către de procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DICE și DGA. Suma reprezenta obiectul infracțiunilor de corupție comise de reprezentanți ai unor instituții cu atribuții de control în domeniu, care ar fi sprijinit activitatea infracțională.

La data de 13.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a 8 dintre inculpați, iar față de alți 6 inculpați procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt ale politistiilor si vamesiilor.
0
0
Nu sunt parfumuri contrafacute, sunt TESTERE
1
0
shmecherii portului raman Bogatu, Pilca, Teseleanu, Olteanu si Fainarea. Sa fraudezi statul roman cu un prejudiciu de peste 450 milioane de euro si sa fii achitat asta inseamna sa fii baiat destept ! Bravo lor ! Imi plac baietii destepti si cu tupeu !!!
0
0
Cu asta se ocupa militia,frontiera,vama si anaful. Toti baieti jmekeri care fac bani.Acesta este un accident ca a venit cererea pe filiera Belgia. Le-a fost frica sa musamalizeze si i-au sacrificat pe baieti. E vorbita dupa 30 de zile ies toti si o lungesc pana uita aia.Scapa toti si primesc si salariile restante.Traim in Romania unde justitia este pretextul afacerilor si coruptiei.
0
0
Tatu si Gaina poate va vine mintea la cap... dupa ce ca e pamdemie si nu avem comtainere de comisionariat mai vreti si spagi non stop
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212