rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un control inopinat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”, care a scos la iveală o serie de nereguli: mizerie pe Secția de Neurologie și personalul insuficient în Unitatea de Primiri Urgențe, motiv pentru care pacienții ajung să aștepte cu orele. În urma controlului, concluzia ministrului Sorina Pintea a fost una drastică: a afirmat că „așteaptă demisiile” asistentei șefe de pe Secția de Neurologie și a asistentei de la Triaj, din Unitatea de Primiri Urgențe, în cel mai scurt timp.

În urma controlului, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a afirmat că urmează să fie efectuată o anchetă, în urma căreia vor fi luate măsurile care se impun, conform prevederilor legale. Potrivit dr. Cătălin Grasa, urmează să fie realizate comisii care vor verifica secțiile controlate, care a fost situația descoperită cu ocazia controlului, dar și cui aparținea răspunderea pentru respectivele nereguli imputate.

Totodată, liderul Sindicatului SANITAS Constanța, Nicolae Manea, a afirmat pentru „Replica de Constanța” faptul că așteaptă rezultatele anchetei care va fi realizate și urmează să „vegheze” pentru ca măsurile care vor fi luate, în cazul celor care vor fi găsiți responsabili, să fie conform cu prevederile legale.

„Am purtat o discuție cu managerul spitalului, urmează să fie întocmite comisiile care vor verificat pe fiecare secție. Am cerut să vedem care este situația, exact ce s-a întâmplat, care sunt neregulile care se impută, care este fișa postului fiecăruia dintre cei găsiți responsabili”, a afirmat Nicolae Manea.

Cât privește faptul că ministrul Sorina Pintea a cerut demisia a două asistente, în urma controlului, liderului sindical a arătat că „demisia este un act unilateral, poate să dispună demiterea, dar nu să le ceară demisiile”. Pe de altă parte, „Codul Muncii prevede niște sancțiuni graduale, până la demiteri”.

Reamintim că în urma controlului, pe Secția de Neurologie s-a imputat faptul că pe stativele pentru perfuzii era sânge și că în unele spații erau folosite prosoape din material în loc de prosoape de hârtie. În urma verificărilor, ministrul a cerut demisia asistentei șefe, Marilena Pacea. Potrivit surselor din spital, asistenta șefă este nouă pe funcție – la fel și medicul șef, dr. Axelard Any Docu – de la numirea celor două în funcție „lucrurile” începând să se miște în bine pe secția respectivă. „Dar nu pot să schimbe toate peste noapte. Curățenie se face, dar oricâtă curățenie se face, să nu uităm că este vorba despre o secție nerenovată, unde oricât ai curăța, tot urât arată!”, ne-au spus sursele noastre din rândul angajaților.

O altă neregulă a fost descoperită în Unitatea de Primiri Urgențe, și anume faptul că pacienții sunt nevoiți să aștepte câteva ore. Potrivit reprezentanților spitalului, în ultimele luni au fost scoase la concurs mai multe posturi la nivelul întregului spital, inclusiv în UPU. Dar mai este nevoie de personal, continuând organizarea de concursuri.

Rămâne de văzut, însă, care vor fi concluziile anchetei derulate la nivelul spitalului și dacă, într-adevăr, controlului ministrului Sănătății se va încheia cu modificări reale, spre beneficiul pacienților, sau cu demisia a două asistente.

Florentina BOZÎNTAN

Ministrul Sănătăţii ŞTIE ACUM cu ce se confruntă constănţenii care ajung la Urgenţă! E JALE, se aşteaptă cu orele!

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

marţi, 9 aprilie 20195792
Comentarii

00dan(9 mai 08:40)
chiar asa trebuia trezit si menegerul din somnul sau.vaaai si vai ce rai sintem.maaars nemernicule
01Maxim(24 apr 09:40)
Hai sa fim seriosi cu asa zisul inopinant.Cei ce trebuiau sa stie stiau cu siguranta.Menegerul Catalin nu avea batai de cap doar era colega dnl-ui de partid.La domnul meneger GRASA CATALIN fac referire.Ii PSD-ist pina in ultima celula.Supus mai bun ca acesta nu cred sa se fi gasit in toooot spitalul nostru.Pacat sufera pacienti.
10ponta(24 apr 06:39)
e un jeg de spital toate sunt vechi cand intri in el miroase a sida
01sil(22 apr 13:47)
ce fata de prost are tutuianu incredibil cine ne conduce prostul prajina
02Cetatean(17 apr 08:34)
Daca si daca doriti sa faceti ceva in sensul corect va pot da detali daaa un caz de nesimtire craaaasa.Un pacient cardiac cu rec de coronografie este respins de catre fecala meneger.Motivati ca ii mai bine sa nu stie ce este acolo.O asa siiila ma incearca de numa numa.Omul sluga dvs a PSD inca inca mai este in functie.Trebuia dat afara asa unflat de somn cum a aparut in filmare.De altfel ii de al dvs de la partid.Cetateni sufera,daca v-ar pasa masuri sint destule.
11Maria(13 apr 15:55)
Nu vi separe doamna ministru ca personalul medical este nevoit sa lucreze an asa conditi din cauza conduceri care nusi fac datoria asa cum trebuie a cea vizita la spitale e apa de ploae vrem fapte nu vorbe si reclama ca ati fost an vizita . Noi oameni de rand ne-am saturat de minciuni vrem ceva concret
04Justitia(12 apr 19:43)
Sa faca Politia dosar de moarte suspecta pentru orice persoana care moare in sectia ATI. E clar ca pacienti mor din pricina ca nu sunt ingrijiti corect si medicamentele nu le sunt administrate. Puneti camere de luat vederi, inauntru in fiecare sectie, monitorizata de politia Constanta. Atunci oameni nu vor mai deceda din orice.
07SSS(11 apr 18:18)
nu a fost pe placul psd - ului
38Petre(10 apr 00:01)
Pentru a spala pe jos nu este nevoie de multi bani, dar nu se face. Femeile de serviciu stau cate doua de vorba si se fac ca lucreaza. Si cu apa chioara daca s-ar spala si tot ar fi curat. Suntem lenesi si imputiti.
07Ella(9 apr 22:19)
Intradevar este mare aglomeratie la primiri urgente, stai in asteptare si cate 5-6 ore iar la internare ti se oune o intrebare stupida "'de ce ai venit la spital '''pai daca esti trimis de medicul de familie unde sa mergi pentru urgenta de specialitate? la ape "? Cine trece o data pe acolo se lecuieste garantat. Pana nu se schimba mentalitatea salariatilor indiferent de rangul din statul de functii nu se poate imbunatati situatia indiferent de cate controale vor fi.Unii salariati nu au ce cauta in spital s-au angajat pentru salariu si atat in rest sunt depasiti de situatie,nu sunt pregatiti.
318gigi(8 apr 22:03)
dna ministru, medicii au fost numarati? sa vedeti daca stau in garda si ce fac? la 10 dimineata nu mai sunt nici un sfert din ei, iar in garda dorm usor la domiciliu
111Catalin(8 apr 21:03)
Cu multiple infarte stabilite la rmn,am stat peste doua ore in triajul urgentei pt a ajunge la terapie intensiva care stiau de caz dar nu puteau sa preia cazul ...,sa ne fereasca Dumnezeu de rautate si incompetenta....,sunt ,in genere,functionari ....,fara frica de Dumnezeu si fara sa tina cont de juramantul lui Hipocrat.Exceptiile intaresc regula...
117Numai magari renato si grasa(8 apr 19:58)
La spitalul mare adj.renato,are o nepoata care aduna spagile de la pacieniti,si se da sefa p acolo.catalin grasa un spagar fara scrupule si un ingnfat ,lingau,etccc.toti trebuie schimvati,au fc contracte cu zip,
116Pentru Clara(8 apr 17:52)
Cu toate ca au venit inopinat in control adica ii ia pe nepregatite nu or sa gaseasca decat mici nereguli nimic penal nici o furaciune sau abatere mare pentru care sa ajunga cineva la Poarta Alba.Nu or sa gaseasca nici un contract cu dedicatie care sa fie pagubos pt.spital.
418pacientul roman(8 apr 17:40)
La UPU, policlinica si spital situatia este scapata de sub control. In locul activistului psd-Dr.Grasa, mai bine un preot care sa dea o ultima binecuvantare bolnavilor fara sansa.
122PUTORI de PARTID(8 apr 17:35)
Tutuianu CJC zici ca a fost dus de Pintea in vizita la spitalul din Suceava. Cum dracu' esti presh CJC si nu treci macar o data pe trimestru prin Spitalul din administratia ta, sa te pui in pielea pacientului obisnuit? Se uita de parca e cazut din Luna. Nu mai pomenim ca sunt imbracati de parca au dezertat din trupa de clovni de la circ.
333Bravo(8 apr 16:22)
Am fost la UPU cu cineva, am stat 9 NOUA ore Acolo era o asistenta STROIE GEORGIANA CARE URLA DISPERATA LA AIA DE LA ZIP SA DEA LUMEA AFARA DIN URGENTA CA NU II INCAP EI TARGILE, tot aceeasi femeie GEORGIANA STROIE, dupa o saptamana era la cei care fac hartiile, vorbea f urat cu pacientii care veneau si le spunea sa se duca la privat daca nu le convine ceva, dragelor, asistentelor si infirmierelor pentru ce salarii luati, unele dintre voi degeaba, mai ales astea batrane, artagoase si fara chef cum sunteti mai bine va lasati de munca, sunt multe din generatia noua care vor sa munceasca
427ion(8 apr 16:10)
Schimbati legea in sanatate, infiintati iar policlinicile si faceti centre de permanenta. Multe urgente ar putea fi rezolvate de ctre medicii de familie sau de catre specialisti in ambulatoriu.Constanta are nevoie de inca un spital de urgenta, mai ales ca pe vara nr solicitarilor creste.Concentrati va pe problemele reale si nu repede cu demisiile si numai asistentele sunt vinovate mereu.
818Un pacient(8 apr 15:24)
Sa verifice doamna ministru nr de paturi din saloane .Oare sunt conforme cu legea??? Sa se verifice normarea per asistenta ,25-30de bolnavi pe tura de noapte,apoi sa ia masuri.Cand se va respecta normarea,as care nu -si fac treaba sa fie demise!
821Nelu Sterpelescu(8 apr 15:23)
D-na ministru,daca mergeti in Occident in inspectie la un spital in haine de discoteca erati demisa pe loc!nu sa cereti demisia altora.
320maria(8 apr 15:20)
Este jale la spital vor doar bani desi le-au marit salariile tot din banii nostri nu dai mori ...... ar trebui o lege clara cine nusi face treaba si ateapta spaga afara din sistem Doamna ministru mergeti si la Eforie la Grand sa vedeti asistenta sefa face legea oare omul cui este aceasta javra care pretinde spaga de mii de euro pentru un post SI DE CAND AU ACESTE CUCOANE ATATA PUTERE MAI MARE DECAT UN MEDIC? CE COMPETENTE AU ELE SI LIDERII DE SINDICAT....... CARE SE CRED DUMNEZEI .SI MAI AM DE SUBLINIAT UN ASPECT DE CE SUNT ANGAJATI PENSIONARII PE POSTURI SI NU RESPECTA MACAR PROGRAMUL DE LUC
42Yoyo(8 apr 15:16)
Vor sa-si puna pe ai pe politic ? Dati-le bani sa faca modificari daca tot va dati asa jmecheri !
621Pacient(8 apr 14:41)
Nu poti da vina pe asistenta cand e nevoie de renovare.e usor sa dai vina pe personal cand de vina sunt cei de sus
230Clara(8 apr 14:30)
Domnule Tutuianu, tu chiar atat esti de ingust la mine, incat sa ne spui ca acest control a venit INOPINAT? Tu chiar crezi ca te credem? Faceti fratilor spitalul sa fie functional fara controle "INOPINATE"! Mergeti saptamanal daca este nevoie, si faceti ordine daca va perminte functia!Nu mai invocati in plin an electoral, ca a venit INOPINAT doamna ministra, ca nu va crede NIMENI, fomistilor ce sunteti! Vreti voturi si ne aruncati noua putin praf in ochi ca vezi DOAMNE, a venit in control ministra...
030Vai, vai(8 apr 13:58)
pe finul meu, l-a luat salvarea noaptea, se sufoca, era urgenta. In afara de fptul ca nu aveau nimic in salavare, care sa-l ajute sa respire mai usor, abia pe la 4,30 i-au facut o radiografie si l-au internat cu pneumotorax. Deci in timpul asta, putea sa moara linistit. Cui ii pasa...
431Dan(8 apr 13:30)
O parte dintre medici si asistente sefe trebuiesc dusi direct la mandat,puscarie 40 de ani la canal....si spitalul distrus.Se moare ca la razboi in acel spital
040badarau victoritza(8 apr 13:26)
investigati activitatea si legaturile celorde la ATI cu srl Casa albastra.. sactionati crimnalii de la ATi pt ca sedeaza si leaga pacientii, pt comisionaele si intelegerile cu morgagii.. faceti control pe bune, nu asa frectie electorala...
835cetatean(8 apr 13:25)
De ce va plangeti de conditii? Cand e vorba de vot, stati acasa sau votati ciuma rosie...
48Coco Ciolan(8 apr 13:14)
Chestii politice. Eh, niste treburi!
439Palaz(8 apr 13:03)
Acest individ cu freza stropita cu ulei de masline , tutuianu , ne promitea ca va avea un birou in spital , bla, bla , bla... Un filfizon ajuns intr-o pozitie prea mare pentru capul sau mic , cu ajutorul voturilor prostilor foarte multi din judet...
239Nu esti bagat in seama(8 apr 12:53)
Ajuns cu probleme cardiologice la upu la orele 14.00, am fost introdus ptr. Ekg la ora 17.30, iar medicul cardiolog a coborat de pe sectie la 4 dimineata. Pana la ora 4.00 astepti printre arestati, aurolaci, drogati sau bauti in conditii mizere cate 3 pe pat. Nici in aplicatii in armata in corturi nu era asa. Nesimtire, indolenta, neprofesionalism. Asistenta a vrut sa arate hartia cu ekg doctorei. Nici ni s-a uitat si a dat verdictul. Nu are nomic. La eco la 2 noaptea iese o doctora trezita din somn, toarna gel cu galeata, amesteca cu sonda pe abdomen de te mozoleste tot. Concluzie rapida.
143constantean(8 apr 12:50)
Acum 4 ani dupa ce am stat cu tata de la ora 12 pana la miezul noptii in urgenta a fost internat la neurologie. Conditiile erau infioratoare carcalaci si miros de urina. Nu am sa uit niciodata privirea din ochii albastrii ai tatalui meu in timp ce imi spunea ca daca il las acolo a doua zi sa ma duc sa-l iau de la morga. Din fericire tata nu era in stare grava asa ca a scris pe foaie ca refuza internarea datorita conditiilor insalubre din salon. Sa le fie rusine tuturor celor implicati care isi bat joc de sanatatea noastra.
837Constanta(8 apr 12:42)
Dna ministru, plimbarea prin spital se face cu echipament de protectie, nu in haine de strada! Ati expus bolnavii la alti microbi de parca nu erau suficienti cei existenti.
445Pacient(8 apr 12:30)
50 de lei costa un loc mai in fata la urgente! Nu dai,stai o noapte acolo! Au o sila in ele,poti sa le dai 3000 de euro pe luna,nu le trece! Trebuie angajat personal dedicat acolo....
434guta(8 apr 12:12)
asistena este divina acolo la urgenta efectiv se moare cu zile si nu de ieri iar la neurologie nu s-a impiedicat de carcalacii de marime xxl,dar de asistentele sunt vinovate
1031Din r---t, bici(8 apr 12:11)
Pestele de la cap se impute De ce vinovate sunt doar sefele de sectie? Ce sa faca aceste asistente fara fonduri alocate si fara personal.Doar nu trebuiau sa spele si pe jos tot ele.Dar la noi functioneaza sloganul: bun la toate. De ce ministra cere demisii cand ancheta nu exista de fapt.Dupa analiza, urmeaza constatari si apoi masuri la cine se impun.Daca se mai cer niste demisii se inchid sectii si chiar spitale.Se vrea spital regional,faceti unul si bun ca acum functioneaza doar spitale facute de raposatul acum 50 de ani.
1446andreea(8 apr 12:07)
neaparat trebuie taiate salariile imense nejustificate ale doctorilor si data legea ori la stat ori la privat.
714Ana(8 apr 12:06)
Controalele astea se anunta, sa fim seriosi
334Kokai(8 apr 11:59)
Cat mai costa un post la judetean, dna banu cornelia?
564Fane(8 apr 11:52)
Trebuie sa vina un ministru sa constate astea? Tutuianu asta intre timp, zi de zi ce face daca e atributia lui? Putea sa faca aceste controale zi de zi. Acum se da ca nu stia. Ce gasca de habarnisti si trogloditi in frunte cu cap sec asta de presedinte CJC.
mai mult...Sănătate
6 iun 00:00SănătateVaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze

Compania farmaceutică AstraZeneca a început să producă vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford,...297

6 iun 00:00SănătateCând am putea scăpa de mască? Punctul de vedere al lui Raed Arafat304
6 iun 00:00SănătateGCS: Numărul românilor din diaspora confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2 rămâne 3.084268
6 iun 00:00SănătateAntibioticele și riscul de avort spontan

Un nou studiu la scară largă sugerează că unele antibiotice administrate în timpul sarcinii ar mari riscul de avort...270

6 iun 00:00SănătateIngredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe340
6 iun 00:00SănătateUn "vaccin" pentru cancer a eliminat tumorile la șoareci282
6 iun 00:00SănătatePrevenirea atrofiei cerebrale, printre efectele benefice ale combinației de vitamine B și Omega 3 la vârstnici

Atrofia cerebrală (sau atrofia creierului) reprezintă pierderea neuronilor, adică a celulelor. Totodată, atrofia...291

6 iun 00:00SănătateBacteriile din gură pot agrava cancerul colo-rectal299
6 iun 00:00SănătateSubstanțele chimice ajung în organism după folosirea cremelor de protecție solară269
6 iun 00:00SănătateFibrilația atrială, detectată cu ajutorul unui dispozitiv mobil?

Un nou studiu evidențiază utilizarea fezabilă a unor dispozitive mobile pentru a ajuta la detectarea și la...269

6 iun 18:39SănătateVitamina B3, utilă în tratarea glioblastomului?280
6 iun 00:00SănătateAlimentația de post combinată cu vitamina C, eficiente în tratarea cancerului?262
Vremea
17.8°17.8° - 18.6° sâmbătă, 6 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 81%
Vânt: 3.57 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 iun 00:00SportFreiburg - Monchengladbach 1-0

...305

6 iun 00:23SportFotbal - Premier League se reia la 17 iunie, cu meciul Aston Villa–Sheffield

Premier League se reia la 17 iunie, de la ora locală 18.00 (20.00, ora României) cu meciul Aston Villa – Sheffield,...281

6 iun 00:00SportFlorin Gardoş şi-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat vineri că a prelungit contractul cu fundaşul Florin Gardoş până...343

6 iun 00:00SportClaudiu Keşeru şi Dragoş Grigore, titulari la Ludogorets într-un derby jucat cu public

După cei din Cehia, Ungaria şi Polonia, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru sunt alţi fotbalişti români care au...349

Local
6 iun 00:58LocalCoronavirus: 286 de persoane infectate, la nivelul județului Constanța, de la debutul pandemiei

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 286 de persoane...939

6 iun 15:51LocalAsa arată centrul comunei Tortomanu în 2020!

Cu toate că ne aflăm în secolul vitezei şi al tehnologiei, unele comune din judeţul Constanţa arată ca după...905

6 iun 14:22LocalVreme de plajă, în minivacanța de Rusalii

541

6 iun 00:53LocalSe reiau spectacolele la Teatrul 'Oleg Danovski'

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, al...646

6 iun 00:59LocalEchipament ultraperformant pentru testarea COVID-19, donat Spitalului Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un aparat eCL8000-Automated...947

6 iun 00:55LocalAvarie RAJA în Năvodari

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Albinelor, din...541

6 iun 00:58LocalSite-ul ANAF nu va funcționa câteva ore, luni, 8 iunie

Luni, în intervalul orar 7:00 - 10:00, portalul ANAF - www.anaf.ro - va fi indisponibil, din cauza desfășurării unor...406

6 iun 23:30LocalRAEDPP: Casieriile vor fi închise de Rusalii

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța aduce la cunoștința publicului faptul că...431

6 iun 23:28LocalTrafic îngreunat pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța

639

Politică
Interviuri
21 mai 00:06InterviuriINTERVIU SENZAȚIONAL cu RAREȘ BOGDAN! PSD este respins de electorat pentru că iese cu aceleași fețe compromise. VIDEO

Starea de urgență a trecut, însă în urma ei au rămas anumite întâmplări care merită dezbătute alături de...8461

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...4721

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

3956

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3610

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...4487

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

3141

Monden
6 iun 00:00MondenCole Sprouse, arestat la un protest antirasism, după moartea lui George Floyd. Ce a declarat actorul

Actorul Cole Sprouse, 27 de ani, devenit celebru după rolul interpretat în serialul Riverdale, a fost arestat la...301

6 iun 19:50MondenSecretul care l-ar fi făcut pe Michael Jackson să renunţe la sexul cu femei

În lumina documentarului HBO care a stârnit un întreg scandal, Leaving Neverland, dezvăluirile despre viaţa...620

6 iun 00:00MondenCine sunt noii moştenitori ai lui Karl Lagerfeld care vor s-o detroneze pe pisica Choupette?

349

Mapamond
6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Jakarta îşi redeschide moscheile şi începe relaxarea restricţiilor

Capitala indoneziană şi-a redeschis vineri moscheile, pentru prima dată după trei luni, demarând o perioadă de...266

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Fiji se declară ţară liberă de COVID-19

Prim-ministrul din Fiji, Voreqe "Frank" Bainimarama, a declarat vineri că acest stat insular din Oceanul Pacific nu mai...277

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Peste 1.000 de morţi în 24 de ore în SUA

264

Sănătate
6 iun 00:00SănătatePrevenirea atrofiei cerebrale, printre efectele benefice ale combinației de vitamine B și Omega 3 la vârstnici

Atrofia cerebrală (sau atrofia creierului) reprezintă pierderea neuronilor, adică a celulelor. Totodată, atrofia...291

6 iun 00:00SănătateBacteriile din gură pot agrava cancerul colo-rectal

Un studiu recent a descoperit că o bacterie banală, comună zonei bucale, poate accelera dezvoltarea cancerului de...299

6 iun 00:00SănătateSubstanțele chimice ajung în organism după folosirea cremelor de protecție solară

269

6 iun 00:00SănătateAntibioticele și riscul de avort spontan

Un nou studiu la scară largă sugerează că unele antibiotice administrate în timpul sarcinii ar mari riscul de avort...270

6 iun 00:00SănătateIngredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe

Tot ceea ce îți trebuie este un ingredient simplu, iar în acest fel vei îndepărta pesticidele de pe fructele tale...340

6 iun 00:00SănătateUn "vaccin" pentru cancer a eliminat tumorile la șoareci

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că activarea celulelor T în tumori a eliminat chiar și...282

6 iun 00:00SănătateFibrilația atrială, detectată cu ajutorul unui dispozitiv mobil?

Un nou studiu evidențiază utilizarea fezabilă a unor dispozitive mobile pentru a ajuta la detectarea și la...269

6 iun 18:39SănătateVitamina B3, utilă în tratarea glioblastomului?

Un nou studiu arată că niacina, numită în mod obișnuit vitamina B3, combinată cu chimioterapia, poate ajuta...280

6 iun 00:00SănătateAlimentația de post combinată cu vitamina C, eficiente în tratarea cancerului?

262

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT