rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un control inopinat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”, care a scos la iveală o serie de nereguli: mizerie pe Secția de Neurologie și personalul insuficient în Unitatea de Primiri Urgențe, motiv pentru care pacienții ajung să aștepte cu orele. În urma controlului, concluzia ministrului Sorina Pintea a fost una drastică: a afirmat că „așteaptă demisiile” asistentei șefe de pe Secția de Neurologie și a asistentei de la Triaj, din Unitatea de Primiri Urgențe, în cel mai scurt timp.

În urma controlului, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a afirmat că urmează să fie efectuată o anchetă, în urma căreia vor fi luate măsurile care se impun, conform prevederilor legale. Potrivit dr. Cătălin Grasa, urmează să fie realizate comisii care vor verifica secțiile controlate, care a fost situația descoperită cu ocazia controlului, dar și cui aparținea răspunderea pentru respectivele nereguli imputate.

Totodată, liderul Sindicatului SANITAS Constanța, Nicolae Manea, a afirmat pentru „Replica de Constanța” faptul că așteaptă rezultatele anchetei care va fi realizate și urmează să „vegheze” pentru ca măsurile care vor fi luate, în cazul celor care vor fi găsiți responsabili, să fie conform cu prevederile legale.

„Am purtat o discuție cu managerul spitalului, urmează să fie întocmite comisiile care vor verificat pe fiecare secție. Am cerut să vedem care este situația, exact ce s-a întâmplat, care sunt neregulile care se impută, care este fișa postului fiecăruia dintre cei găsiți responsabili”, a afirmat Nicolae Manea.

Cât privește faptul că ministrul Sorina Pintea a cerut demisia a două asistente, în urma controlului, liderului sindical a arătat că „demisia este un act unilateral, poate să dispună demiterea, dar nu să le ceară demisiile”. Pe de altă parte, „Codul Muncii prevede niște sancțiuni graduale, până la demiteri”.

Reamintim că în urma controlului, pe Secția de Neurologie s-a imputat faptul că pe stativele pentru perfuzii era sânge și că în unele spații erau folosite prosoape din material în loc de prosoape de hârtie. În urma verificărilor, ministrul a cerut demisia asistentei șefe, Marilena Pacea. Potrivit surselor din spital, asistenta șefă este nouă pe funcție – la fel și medicul șef, dr. Axelard Any Docu – de la numirea celor două în funcție „lucrurile” începând să se miște în bine pe secția respectivă. „Dar nu pot să schimbe toate peste noapte. Curățenie se face, dar oricâtă curățenie se face, să nu uităm că este vorba despre o secție nerenovată, unde oricât ai curăța, tot urât arată!”, ne-au spus sursele noastre din rândul angajaților.

O altă neregulă a fost descoperită în Unitatea de Primiri Urgențe, și anume faptul că pacienții sunt nevoiți să aștepte câteva ore. Potrivit reprezentanților spitalului, în ultimele luni au fost scoase la concurs mai multe posturi la nivelul întregului spital, inclusiv în UPU. Dar mai este nevoie de personal, continuând organizarea de concursuri.

Rămâne de văzut, însă, care vor fi concluziile anchetei derulate la nivelul spitalului și dacă, într-adevăr, controlului ministrului Sănătății se va încheia cu modificări reale, spre beneficiul pacienților, sau cu demisia a două asistente.

Florentina BOZÎNTAN

Ministrul Sănătăţii ŞTIE ACUM cu ce se confruntă constănţenii care ajung la Urgenţă! E JALE, se aşteaptă cu orele!

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

marţi, 9 aprilie 20194976
Comentarii

01Cetatean(17 apr 08:34)
Daca si daca doriti sa faceti ceva in sensul corect va pot da detali daaa un caz de nesimtire craaaasa.Un pacient cardiac cu rec de coronografie este respins de catre fecala meneger.Motivati ca ii mai bine sa nu stie ce este acolo.O asa siiila ma incearca de numa numa.Omul sluga dvs a PSD inca inca mai este in functie.Trebuia dat afara asa unflat de somn cum a aparut in filmare.De altfel ii de al dvs de la partid.Cetateni sufera,daca v-ar pasa masuri sint destule.
11Maria(13 apr 15:55)
Nu vi separe doamna ministru ca personalul medical este nevoit sa lucreze an asa conditi din cauza conduceri care nusi fac datoria asa cum trebuie a cea vizita la spitale e apa de ploae vrem fapte nu vorbe si reclama ca ati fost an vizita . Noi oameni de rand ne-am saturat de minciuni vrem ceva concret
03Justitia(12 apr 19:43)
Sa faca Politia dosar de moarte suspecta pentru orice persoana care moare in sectia ATI. E clar ca pacienti mor din pricina ca nu sunt ingrijiti corect si medicamentele nu le sunt administrate. Puneti camere de luat vederi, inauntru in fiecare sectie, monitorizata de politia Constanta. Atunci oameni nu vor mai deceda din orice.
03SSS(11 apr 18:18)
nu a fost pe placul psd - ului
28Petre(10 apr 00:01)
Pentru a spala pe jos nu este nevoie de multi bani, dar nu se face. Femeile de serviciu stau cate doua de vorba si se fac ca lucreaza. Si cu apa chioara daca s-ar spala si tot ar fi curat. Suntem lenesi si imputiti.
06Ella(9 apr 22:19)
Intradevar este mare aglomeratie la primiri urgente, stai in asteptare si cate 5-6 ore iar la internare ti se oune o intrebare stupida "'de ce ai venit la spital '''pai daca esti trimis de medicul de familie unde sa mergi pentru urgenta de specialitate? la ape "? Cine trece o data pe acolo se lecuieste garantat. Pana nu se schimba mentalitatea salariatilor indiferent de rangul din statul de functii nu se poate imbunatati situatia indiferent de cate controale vor fi.Unii salariati nu au ce cauta in spital s-au angajat pentru salariu si atat in rest sunt depasiti de situatie,nu sunt pregatiti.
218gigi(8 apr 22:03)
dna ministru, medicii au fost numarati? sa vedeti daca stau in garda si ce fac? la 10 dimineata nu mai sunt nici un sfert din ei, iar in garda dorm usor la domiciliu
111Catalin(8 apr 21:03)
Cu multiple infarte stabilite la rmn,am stat peste doua ore in triajul urgentei pt a ajunge la terapie intensiva care stiau de caz dar nu puteau sa preia cazul ...,sa ne fereasca Dumnezeu de rautate si incompetenta....,sunt ,in genere,functionari ....,fara frica de Dumnezeu si fara sa tina cont de juramantul lui Hipocrat.Exceptiile intaresc regula...
117Numai magari renato si grasa(8 apr 19:58)
La spitalul mare adj.renato,are o nepoata care aduna spagile de la pacieniti,si se da sefa p acolo.catalin grasa un spagar fara scrupule si un ingnfat ,lingau,etccc.toti trebuie schimvati,au fc contracte cu zip,
116Pentru Clara(8 apr 17:52)
Cu toate ca au venit inopinat in control adica ii ia pe nepregatite nu or sa gaseasca decat mici nereguli nimic penal nici o furaciune sau abatere mare pentru care sa ajunga cineva la Poarta Alba.Nu or sa gaseasca nici un contract cu dedicatie care sa fie pagubos pt.spital.
417pacientul roman(8 apr 17:40)
La UPU, policlinica si spital situatia este scapata de sub control. In locul activistului psd-Dr.Grasa, mai bine un preot care sa dea o ultima binecuvantare bolnavilor fara sansa.
121PUTORI de PARTID(8 apr 17:35)
Tutuianu CJC zici ca a fost dus de Pintea in vizita la spitalul din Suceava. Cum dracu' esti presh CJC si nu treci macar o data pe trimestru prin Spitalul din administratia ta, sa te pui in pielea pacientului obisnuit? Se uita de parca e cazut din Luna. Nu mai pomenim ca sunt imbracati de parca au dezertat din trupa de clovni de la circ.
332Bravo(8 apr 16:22)
Am fost la UPU cu cineva, am stat 9 NOUA ore Acolo era o asistenta STROIE GEORGIANA CARE URLA DISPERATA LA AIA DE LA ZIP SA DEA LUMEA AFARA DIN URGENTA CA NU II INCAP EI TARGILE, tot aceeasi femeie GEORGIANA STROIE, dupa o saptamana era la cei care fac hartiile, vorbea f urat cu pacientii care veneau si le spunea sa se duca la privat daca nu le convine ceva, dragelor, asistentelor si infirmierelor pentru ce salarii luati, unele dintre voi degeaba, mai ales astea batrane, artagoase si fara chef cum sunteti mai bine va lasati de munca, sunt multe din generatia noua care vor sa munceasca
427ion(8 apr 16:10)
Schimbati legea in sanatate, infiintati iar policlinicile si faceti centre de permanenta. Multe urgente ar putea fi rezolvate de ctre medicii de familie sau de catre specialisti in ambulatoriu.Constanta are nevoie de inca un spital de urgenta, mai ales ca pe vara nr solicitarilor creste.Concentrati va pe problemele reale si nu repede cu demisiile si numai asistentele sunt vinovate mereu.
818Un pacient(8 apr 15:24)
Sa verifice doamna ministru nr de paturi din saloane .Oare sunt conforme cu legea??? Sa se verifice normarea per asistenta ,25-30de bolnavi pe tura de noapte,apoi sa ia masuri.Cand se va respecta normarea,as care nu -si fac treaba sa fie demise!
821Nelu Sterpelescu(8 apr 15:23)
D-na ministru,daca mergeti in Occident in inspectie la un spital in haine de discoteca erati demisa pe loc!nu sa cereti demisia altora.
320maria(8 apr 15:20)
Este jale la spital vor doar bani desi le-au marit salariile tot din banii nostri nu dai mori ...... ar trebui o lege clara cine nusi face treaba si ateapta spaga afara din sistem Doamna ministru mergeti si la Eforie la Grand sa vedeti asistenta sefa face legea oare omul cui este aceasta javra care pretinde spaga de mii de euro pentru un post SI DE CAND AU ACESTE CUCOANE ATATA PUTERE MAI MARE DECAT UN MEDIC? CE COMPETENTE AU ELE SI LIDERII DE SINDICAT....... CARE SE CRED DUMNEZEI .SI MAI AM DE SUBLINIAT UN ASPECT DE CE SUNT ANGAJATI PENSIONARII PE POSTURI SI NU RESPECTA MACAR PROGRAMUL DE LUC
42Yoyo(8 apr 15:16)
Vor sa-si puna pe ai pe politic ? Dati-le bani sa faca modificari daca tot va dati asa jmecheri !
621Pacient(8 apr 14:41)
Nu poti da vina pe asistenta cand e nevoie de renovare.e usor sa dai vina pe personal cand de vina sunt cei de sus
229Clara(8 apr 14:30)
Domnule Tutuianu, tu chiar atat esti de ingust la mine, incat sa ne spui ca acest control a venit INOPINAT? Tu chiar crezi ca te credem? Faceti fratilor spitalul sa fie functional fara controle "INOPINATE"! Mergeti saptamanal daca este nevoie, si faceti ordine daca va perminte functia!Nu mai invocati in plin an electoral, ca a venit INOPINAT doamna ministra, ca nu va crede NIMENI, fomistilor ce sunteti! Vreti voturi si ne aruncati noua putin praf in ochi ca vezi DOAMNE, a venit in control ministra...
030Vai, vai(8 apr 13:58)
pe finul meu, l-a luat salvarea noaptea, se sufoca, era urgenta. In afara de fptul ca nu aveau nimic in salavare, care sa-l ajute sa respire mai usor, abia pe la 4,30 i-au facut o radiografie si l-au internat cu pneumotorax. Deci in timpul asta, putea sa moara linistit. Cui ii pasa...
431Dan(8 apr 13:30)
O parte dintre medici si asistente sefe trebuiesc dusi direct la mandat,puscarie 40 de ani la canal....si spitalul distrus.Se moare ca la razboi in acel spital
040badarau victoritza(8 apr 13:26)
investigati activitatea si legaturile celorde la ATI cu srl Casa albastra.. sactionati crimnalii de la ATi pt ca sedeaza si leaga pacientii, pt comisionaele si intelegerile cu morgagii.. faceti control pe bune, nu asa frectie electorala...
835cetatean(8 apr 13:25)
De ce va plangeti de conditii? Cand e vorba de vot, stati acasa sau votati ciuma rosie...
48Coco Ciolan(8 apr 13:14)
Chestii politice. Eh, niste treburi!
437Palaz(8 apr 13:03)
Acest individ cu freza stropita cu ulei de masline , tutuianu , ne promitea ca va avea un birou in spital , bla, bla , bla... Un filfizon ajuns intr-o pozitie prea mare pentru capul sau mic , cu ajutorul voturilor prostilor foarte multi din judet...
239Nu esti bagat in seama(8 apr 12:53)
Ajuns cu probleme cardiologice la upu la orele 14.00, am fost introdus ptr. Ekg la ora 17.30, iar medicul cardiolog a coborat de pe sectie la 4 dimineata. Pana la ora 4.00 astepti printre arestati, aurolaci, drogati sau bauti in conditii mizere cate 3 pe pat. Nici in aplicatii in armata in corturi nu era asa. Nesimtire, indolenta, neprofesionalism. Asistenta a vrut sa arate hartia cu ekg doctorei. Nici ni s-a uitat si a dat verdictul. Nu are nomic. La eco la 2 noaptea iese o doctora trezita din somn, toarna gel cu galeata, amesteca cu sonda pe abdomen de te mozoleste tot. Concluzie rapida.
143constantean(8 apr 12:50)
Acum 4 ani dupa ce am stat cu tata de la ora 12 pana la miezul noptii in urgenta a fost internat la neurologie. Conditiile erau infioratoare carcalaci si miros de urina. Nu am sa uit niciodata privirea din ochii albastrii ai tatalui meu in timp ce imi spunea ca daca il las acolo a doua zi sa ma duc sa-l iau de la morga. Din fericire tata nu era in stare grava asa ca a scris pe foaie ca refuza internarea datorita conditiilor insalubre din salon. Sa le fie rusine tuturor celor implicati care isi bat joc de sanatatea noastra.
837Constanta(8 apr 12:42)
Dna ministru, plimbarea prin spital se face cu echipament de protectie, nu in haine de strada! Ati expus bolnavii la alti microbi de parca nu erau suficienti cei existenti.
445Pacient(8 apr 12:30)
50 de lei costa un loc mai in fata la urgente! Nu dai,stai o noapte acolo! Au o sila in ele,poti sa le dai 3000 de euro pe luna,nu le trece! Trebuie angajat personal dedicat acolo....
434guta(8 apr 12:12)
asistena este divina acolo la urgenta efectiv se moare cu zile si nu de ieri iar la neurologie nu s-a impiedicat de carcalacii de marime xxl,dar de asistentele sunt vinovate
1031Din r---t, bici(8 apr 12:11)
Pestele de la cap se impute De ce vinovate sunt doar sefele de sectie? Ce sa faca aceste asistente fara fonduri alocate si fara personal.Doar nu trebuiau sa spele si pe jos tot ele.Dar la noi functioneaza sloganul: bun la toate. De ce ministra cere demisii cand ancheta nu exista de fapt.Dupa analiza, urmeaza constatari si apoi masuri la cine se impun.Daca se mai cer niste demisii se inchid sectii si chiar spitale.Se vrea spital regional,faceti unul si bun ca acum functioneaza doar spitale facute de raposatul acum 50 de ani.
1446andreea(8 apr 12:07)
neaparat trebuie taiate salariile imense nejustificate ale doctorilor si data legea ori la stat ori la privat.
714Ana(8 apr 12:06)
Controalele astea se anunta, sa fim seriosi
333Kokai(8 apr 11:59)
Cat mai costa un post la judetean, dna banu cornelia?
563Fane(8 apr 11:52)
Trebuie sa vina un ministru sa constate astea? Tutuianu asta intre timp, zi de zi ce face daca e atributia lui? Putea sa faca aceste controale zi de zi. Acum se da ca nu stia. Ce gasca de habarnisti si trogloditi in frunte cu cap sec asta de presedinte CJC.
mai mult...Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1398

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis1207
17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!784
13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1284

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!3901
13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”2319
12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7280

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”3102
5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!1970
5 apr 03:42SănătatePrecizări MS: Nu se intenţionează introducerea coplăţii pentru serviciile medicale în unităţile de stat

Ministerul Sănătăţii a precizat joi că nu intenţionează introducerea coplăţii pentru serviciile medicale...726

4 apr 00:09SănătateMedicul Bogdan Obadă: 'Ortopedia din Constanța este un caz fericit! Este o diferență uriașă față de alte clinici!'3018
4 apr 00:08SănătateAproape 10% dintre micuții internați la Pediatrie au afecțiuni neurologice!2196
Vremea
15.1°6.6° - 15.1° vineri, 19 aprilie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 47%
Vânt: 3.04 m/s din N
Presiune: 1023.159 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 00:00SportEuropa League, "sferturi". Napoli-Arsenal 0-1, Chelsea-Slavia 4-3, Valencia-Villarreal 2-0, Eintracht-Benfica 2-0

Arsenal, Valencia, Eintracht Frankfurt şi Chelsea sunt cele patru semifinaliste din Europa League. În penultimul act...179

19 apr 00:00SportFestival de goluri în Chelsea - Slavia Praga

Atacantul lui Chelsea, Pedro, a fost protagonistul startului de meci la returul dintre Chelsea şi Slavia Praga din...160

19 apr 00:00SportIanis Hagi pleacă de la Viitorul! Gică Hagi a confirmat în direct la TV

Gică Hagi a confirmat că Ianis Hagi (20 de ani) are mai multe oferte din campionatele importante ale Europei....452

19 apr 00:00SportIvan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Ivan Patzaichin, cel mai titrat canoist român din toate timpurile, a primit, joi, Colanul de Aur, cea mai înaltă...194

Local
19 apr 00:00LocalReînscrierile la grădiniţă încep pe 6 mai

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu...153

19 apr 00:53LocalProcurori din Constanţa, în atenţia CSM

Secţia pentru procurori din cadrul CSM s-a întrunit joi, 18 aprilie, în şedinţă. Pe ordinea de zi s-au aflat şi...1247

19 apr 00:53LocalContinuă pregătirile pentru sezonul estival în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța

De la începutul săptămânii, angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța...301

19 apr 00:51LocalExpoziție de Paște cu vânzare, cu produse realizate de copiii din centrele de plasament

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a deschis, joi, 18 aprilie a.c., cea...258

19 apr 00:42LocalMai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai

Aproximativ 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă mai puțin...1451

19 apr 00:49LocalArnold, baschetbalistul surdo-mut care vrea în NBA

...267

19 apr 00:49LocalNăvodărenii care văd fapte antisociale, îndrumați să sune la Poliția Locală!

Primăria orașului Năvodari și Direcția Poliției Locale Năvodari a demarat campania „FII RESPONSABIL! ATITUDINEA...592

19 apr 01:08LocalSANCȚIUNI DRASTICE pentru MIZERIE și CONSUMUL DE ALCOOL pe stradă!

Consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, mizeria aruncată pe stradă, cerșetoria și răscolitul în...457

19 apr 01:10LocalConstanţa. Peste 200 kg peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța - Punctul de Trecere a Frontierei Midia au depistat,...498

19 apr 00:24LocalCondamnaţi definitiv, încarceraţi şi introduşi în penitenciarul Poarta Albă

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni! La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului...488

Politică
19 apr 00:00PoliticăTeodorovici iar a luat bani cu împrumut la dobândă mare: Încă 400 de milioane de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de...158

19 apr 01:00PoliticăLiviu Dragnea a lansat acuzații FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Ludovic Orban: 'Să spună jandarmul cum îi săreau zeci de mii de euro din geantă când a plecat'

Liviu Dragnea a spus, în județul Suceava, că are informații despre mandatul lui Ludovic Orban în fruntea...645

19 apr 01:00PoliticăINCIDENT procedural cu dosarul Revoluţiei: Parchetul a trimis dosarul la ÎCCJ pe ascuns, la o săptămână după anunţul oficial

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încălcat Codul de procedură penală în privinţa...248

19 apr 01:01PoliticăUn tânăr nu a vrut să dea mâna cu Liviu Dragnea, la mitingul PSD

Câteva sute de persoane au participat, joi, la un miting PSD în localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, la care...481

19 apr 01:01PoliticăLiviu Dragnea vorbește, în premieră, de candidatura la prezidențiale: „O să vă răspund, când e momentul, dacă voi candida“

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat joi, într-un miting electoral organizat în...245

19 apr 00:17PoliticăBola iar se ia de Palaz! `400.000 de lei din bani publici pentru 3 zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural!`

„400.000 de lei din bani publici, pentru trei zile de băut bere, totul deghizat în „eveniment cultural”. Cam...1092

19 apr 00:48PoliticăCererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, acceptată de CSM

Ordinea de zi de joi, 18 aprilie, a sedintei Sectiei pentru procurori s-a suplimentat cu discutarea cererii de...436

19 apr 01:04PoliticăKlaus Iohannis: Nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri

Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă după ceremonia de introducere în profesie a absolvenţilor Consiliului...319

19 apr 01:09PoliticăCreștere a încasărilor la TAXE și IMPOZITE, față de anul trecut!

SPIT Constanța aduce la cunoștința opiniei publice că în perioada ianuarie-martie 2019, totalul sumelor încasate...314

19 apr 01:11PoliticăATENȚIE UNDE PARCAȚI! Poliția Locală dă zeci de amenzi zilnic!

Staționarea sau oprirea voluntară în zonele în care aceste acțiuni sunt interzise, încălcarea semnificației...461

Monden
19 apr 00:00MondenCum va fi rochia de mireasă a Adelinei Pestrițu și cum își va îmbrăca fetița: „Sunt foarte dificilă“

Adelina Pestriţu (32 de ani) şi iubitul ei, Virgil Şteblea, sunt în focuri! Cei doi se pregătesc de zor pentru cel...198

19 apr 00:00MondenCât a slăbit Oana Roman. Ţinuta care i-a dezvăluit noua siluetă

După ani la rând în care a fost criticată pentru siluetă, Oana Roman pare că a câştigat pentru moment lupta cu...221

19 apr 00:00MondenCe vor face CRBL și Oase cu premiul de 30.000 de euro, de la Asia Express

O ţară întreagă a stat cu sufletul la gură, marţi seară, 16 aprilie, pentru a afla câştigătorii marelui premiu...185

19 apr 00:00MondenAndreea Bălan, la primul eveniment oficial după cea de-a doua naştere

După ce ne-a dat emoţii la naşterea celei de-a doua fiice, iată că artista s-a refăcut complet şi-şi poate relua...148

19 apr 00:00MondenCe s-a întâmplat cu Lisa Marie Presley? Fosta soţie a lui Michael Jackson s-a îngrăşat teribil!

Singurul copil al lui Elvis Presley, din mariajul cu Priscilla, duce o viaţă relativ retrasă. De aceea, poate, ne...228

19 apr 00:00MondenSophie Turner din Game of Thrones se luptă cu depresia. Cum au afectat-o criticile pentru rolul Sansa Stark

Actriţa Sophie Turner a dezvăluit că s-a luptat ani de zile cu depresia, boală ce s-a accentuat odată cu primirea...169

19 apr 00:00Monden„La Gomera“ de Corneliu Porumboiu, printre cele 19 filme selecţionate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes

Nouăsprezece filme vor concura anul acesta în competiţia Festivalului de Film de la Cannes, potrivit listei iniţiale...131

19 apr 00:00MondenBradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal în Scoţia

Bradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal miercuri seara la Edinburgh,...139

19 apr 00:00MondenDisney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie ''The...131

18 apr 19:32MondenBianca Drăgușanu, dezlănțuită: Ce replici a avut pentru Cătălin Botezatu și pentru prezentatorii emisiunii „Vulturii de noapte”

Bianca Drăgușanu a participat la emisiunea Vulturii de noapte, pe care fostul său partener de viață, Victor Slav, o...559

Mapamond
19 apr 00:00MapamondÎnaintea publicării raportului Mueller, Trump denunţă o „înşelătorie politică“

Preşedintele american Donald Trump a denunţat joi "cea mai mare înşelătorie politică din toate timpurile", cu...135

19 apr 00:00MapamondKim Jong Un se va deplasa în Rusia pentru un summit cu Putin, anunţă Kremlinul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va deplasa în Rusia la sfârşitul lunii aprilie pentru un summit bilateral cu...129

19 apr 00:00MapamondUKIP îşi lansează campania, prezentându-se ca „adevăratul partid“ al Brexit-ului

Partidul britanic UKIP (eurofob şi antiimigraţie) şi-a lansat joi campania pentru alegerile europarlamentare,...124

19 apr 00:00MapamondCoreea de Nord cere SUA să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo la negocieri

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator "mai...127

19 apr 00:00MapamondCongresul SUA va primi raportul procurorului Mueller privind complicitatea cu Rusia cenzurat după patru criterii

Congresul Statelor Unite va primi joi, în jurul orelor locale 11:00-12:00 (15:00-16:00 GMT) raportul anchetatorului...128

19 apr 00:00MapamondParlamentul European a votat simplificarea procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă şedere în UE

Parlamentul European a votat miercuri, la Strasbourg, o simplificare a procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă...129

19 apr 00:00MapamondRusia extinde sancţiunile economice impuse Ucrainei

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat joi un decret care extinde lista produselor ucrainene ale căror importuri vor...135

19 apr 00:00MapamondAccident în insula Madeira: Portugalia a decretat trei zile de doliu naţional

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care...134

19 apr 00:00MapamondFranţa: Clopotele catedralelor au bătut în semn de solidaritate cu Notre-Dame din Paris

Marele clopot al bazilicii Notre-Dame-de-la Garde din Marsilia a fost tras la ora locală 18.50 (16.50 GMT), la fel ca...119

19 apr 00:00MapamondUn bărbat a fost arestat în Catedrala Saint-Patrick din New York, având asupra lui bidoane cu benzină

Un bărbat a fost arestat miercuri seara după ce a pătruns în Catedrala Sfântul Patrick din New York având asupra...138