REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Replica API 9 aprilie 2019 | 01:42 1032

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un control inopinat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”, care a scos la iveală o serie de nereguli: mizerie pe Secția de Neurologie și personalul insuficient în Unitatea de Primiri Urgențe, motiv pentru care pacienții ajung să aștepte cu orele. În urma controlului, concluzia ministrului Sorina Pintea a fost una drastică: a afirmat că „așteaptă demisiile” asistentei șefe de pe Secția de Neurologie și a asistentei de la Triaj, din Unitatea de Primiri Urgențe, în cel mai scurt timp.

În urma controlului, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a afirmat că urmează să fie efectuată o anchetă, în urma căreia vor fi luate măsurile care se impun, conform prevederilor legale. Potrivit dr. Cătălin Grasa, urmează să fie realizate comisii care vor verifica secțiile controlate, care a fost situația descoperită cu ocazia controlului, dar și cui aparținea răspunderea pentru respectivele nereguli imputate.

Totodată, liderul Sindicatului SANITAS Constanța, Nicolae Manea, a afirmat pentru „Replica de Constanța” faptul că așteaptă rezultatele anchetei care va fi realizate și urmează să „vegheze” pentru ca măsurile care vor fi luate, în cazul celor care vor fi găsiți responsabili, să fie conform cu prevederile legale.

„Am purtat o discuție cu managerul spitalului, urmează să fie întocmite comisiile care vor verificat pe fiecare secție. Am cerut să vedem care este situația, exact ce s-a întâmplat, care sunt neregulile care se impută, care este fișa postului fiecăruia dintre cei găsiți responsabili”, a afirmat Nicolae Manea.

Cât privește faptul că ministrul Sorina Pintea a cerut demisia a două asistente, în urma controlului, liderului sindical a arătat că „demisia este un act unilateral, poate să dispună demiterea, dar nu să le ceară demisiile”. Pe de altă parte, „Codul Muncii prevede niște sancțiuni graduale, până la demiteri”.

Reamintim că în urma controlului, pe Secția de Neurologie s-a imputat faptul că pe stativele pentru perfuzii era sânge și că în unele spații erau folosite prosoape din material în loc de prosoape de hârtie. În urma verificărilor, ministrul a cerut demisia asistentei șefe, Marilena Pacea. Potrivit surselor din spital, asistenta șefă este nouă pe funcție – la fel și medicul șef, dr. Axelard Any Docu – de la numirea celor două în funcție „lucrurile” începând să se miște în bine pe secția respectivă. „Dar nu pot să schimbe toate peste noapte. Curățenie se face, dar oricâtă curățenie se face, să nu uităm că este vorba despre o secție nerenovată, unde oricât ai curăța, tot urât arată!”, ne-au spus sursele noastre din rândul angajaților.

O altă neregulă a fost descoperită în Unitatea de Primiri Urgențe, și anume faptul că pacienții sunt nevoiți să aștepte câteva ore. Potrivit reprezentanților spitalului, în ultimele luni au fost scoase la concurs mai multe posturi la nivelul întregului spital, inclusiv în UPU. Dar mai este nevoie de personal, continuând organizarea de concursuri.

Rămâne de văzut, însă, care vor fi concluziile anchetei derulate la nivelul spitalului și dacă, într-adevăr, controlului ministrului Sănătății se va încheia cu modificări reale, spre beneficiul pacienților, sau cu demisia a două asistente.

Florentina BOZÎNTAN

Ministrul Sănătăţii ŞTIE ACUM cu ce se confruntă constănţenii care ajung la Urgenţă! E JALE, se aşteaptă cu orele!

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
chiar asa trebuia trezit si menegerul din somnul sau.vaaai si vai ce rai sintem.maaars nemernicule
0
0
Hai sa fim seriosi cu asa zisul inopinant.Cei ce trebuiau sa stie stiau cu siguranta.Menegerul Catalin nu avea batai de cap doar era colega dnl-ui de partid.La domnul meneger GRASA CATALIN fac referire.Ii PSD-ist pina in ultima celula.Supus mai bun ca acesta nu cred sa se fi gasit in toooot spitalul nostru.Pacat sufera pacienti.
1
0
e un jeg de spital toate sunt vechi cand intri in el miroase a sida
0
1
ce fata de prost are tutuianu incredibil cine ne conduce prostul prajina
1
0
Daca si daca doriti sa faceti ceva in sensul corect va pot da detali daaa un caz de nesimtire craaaasa.Un pacient cardiac cu rec de coronografie este respins de catre fecala meneger.Motivati ca ii mai bine sa nu stie ce este acolo.O asa siiila ma incearca de numa numa.Omul sluga dvs a PSD inca inca mai este in functie.Trebuia dat afara asa unflat de somn cum a aparut in filmare.De altfel ii de al dvs de la partid.Cetateni sufera,daca v-ar pasa masuri sint destule.
2
0
Nu vi separe doamna ministru ca personalul medical este nevoit sa lucreze an asa conditi din cauza conduceri care nusi fac datoria asa cum trebuie a cea vizita la spitale e apa de ploae vrem fapte nu vorbe si reclama ca ati fost an vizita . Noi oameni de rand ne-am saturat de minciuni vrem ceva concret
1
1
Sa faca Politia dosar de moarte suspecta pentru orice persoana care moare in sectia ATI. E clar ca pacienti mor din pricina ca nu sunt ingrijiti corect si medicamentele nu le sunt administrate. Puneti camere de luat vederi, inauntru in fiecare sectie, monitorizata de politia Constanta. Atunci oameni nu vor mai deceda din orice.
4
0
nu a fost pe placul psd - ului
7
0
Pentru a spala pe jos nu este nevoie de multi bani, dar nu se face. Femeile de serviciu stau cate doua de vorba si se fac ca lucreaza. Si cu apa chioara daca s-ar spala si tot ar fi curat. Suntem lenesi si imputiti.
8
3
Intradevar este mare aglomeratie la primiri urgente, stai in asteptare si cate 5-6 ore iar la internare ti se oune o intrebare stupida "'de ce ai venit la spital '''pai daca esti trimis de medicul de familie unde sa mergi pentru urgenta de specialitate? la ape "? Cine trece o data pe acolo se lecuieste garantat. Pana nu se schimba mentalitatea salariatilor indiferent de rangul din statul de functii nu se poate imbunatati situatia indiferent de cate controale vor fi.Unii salariati nu au ce cauta in spital s-au angajat pentru salariu si atat in rest sunt depasiti de situatie,nu sunt pregatiti.
7
0
dna ministru, medicii au fost numarati? sa vedeti daca stau in garda si ce fac? la 10 dimineata nu mai sunt nici un sfert din ei, iar in garda dorm usor la domiciliu
18
3
Cu multiple infarte stabilite la rmn,am stat peste doua ore in triajul urgentei pt a ajunge la terapie intensiva care stiau de caz dar nu puteau sa preia cazul ...,sa ne fereasca Dumnezeu de rautate si incompetenta....,sunt ,in genere,functionari ....,fara frica de Dumnezeu si fara sa tina cont de juramantul lui Hipocrat.Exceptiile intaresc regula...
11
1
La spitalul mare adj.renato,are o nepoata care aduna spagile de la pacieniti,si se da sefa p acolo.catalin grasa un spagar fara scrupule si un ingnfat ,lingau,etccc.toti trebuie schimvati,au fc contracte cu zip,
17
1
Cu toate ca au venit inopinat in control adica ii ia pe nepregatite nu or sa gaseasca decat mici nereguli nimic penal nici o furaciune sau abatere mare pentru care sa ajunga cineva la Poarta Alba.Nu or sa gaseasca nici un contract cu dedicatie care sa fie pagubos pt.spital.
16
1
La UPU, policlinica si spital situatia este scapata de sub control. In locul activistului psd-Dr.Grasa, mai bine un preot care sa dea o ultima binecuvantare bolnavilor fara sansa.
18
4
Tutuianu CJC zici ca a fost dus de Pintea in vizita la spitalul din Suceava. Cum dracu' esti presh CJC si nu treci macar o data pe trimestru prin Spitalul din administratia ta, sa te pui in pielea pacientului obisnuit? Se uita de parca e cazut din Luna. Nu mai pomenim ca sunt imbracati de parca au dezertat din trupa de clovni de la circ.
22
1
Am fost la UPU cu cineva, am stat 9 NOUA ore Acolo era o asistenta STROIE GEORGIANA CARE URLA DISPERATA LA AIA DE LA ZIP SA DEA LUMEA AFARA DIN URGENTA CA NU II INCAP EI TARGILE, tot aceeasi femeie GEORGIANA STROIE, dupa o saptamana era la cei care fac hartiile, vorbea f urat cu pacientii care veneau si le spunea sa se duca la privat daca nu le convine ceva, dragelor, asistentelor si infirmierelor pentru ce salarii luati, unele dintre voi degeaba, mai ales astea batrane, artagoase si fara chef cum sunteti mai bine va lasati de munca, sunt multe din generatia noua care vor sa munceasca
33
3
Schimbati legea in sanatate, infiintati iar policlinicile si faceti centre de permanenta. Multe urgente ar putea fi rezolvate de ctre medicii de familie sau de catre specialisti in ambulatoriu.Constanta are nevoie de inca un spital de urgenta, mai ales ca pe vara nr solicitarilor creste.Concentrati va pe problemele reale si nu repede cu demisiile si numai asistentele sunt vinovate mereu.
27
4
Sa verifice doamna ministru nr de paturi din saloane .Oare sunt conforme cu legea??? Sa se verifice normarea per asistenta ,25-30de bolnavi pe tura de noapte,apoi sa ia masuri.Cand se va respecta normarea,as care nu -si fac treaba sa fie demise!
18
8
D-na ministru,daca mergeti in Occident in inspectie la un spital in haine de discoteca erati demisa pe loc!nu sa cereti demisia altora.
21
8
Este jale la spital vor doar bani desi le-au marit salariile tot din banii nostri nu dai mori ...... ar trebui o lege clara cine nusi face treaba si ateapta spaga afara din sistem Doamna ministru mergeti si la Eforie la Grand sa vedeti asistenta sefa face legea oare omul cui este aceasta javra care pretinde spaga de mii de euro pentru un post SI DE CAND AU ACESTE CUCOANE ATATA PUTERE MAI MARE DECAT UN MEDIC? CE COMPETENTE AU ELE SI LIDERII DE SINDICAT....... CARE SE CRED DUMNEZEI .SI MAI AM DE SUBLINIAT UN ASPECT DE CE SUNT ANGAJATI PENSIONARII PE POSTURI SI NU RESPECTA MACAR PROGRAMUL DE LUC
20
3
Vor sa-si puna pe ai pe politic ? Dati-le bani sa faca modificari daca tot va dati asa jmecheri !
2
4
Nu poti da vina pe asistenta cand e nevoie de renovare.e usor sa dai vina pe personal cand de vina sunt cei de sus
21
6
Domnule Tutuianu, tu chiar atat esti de ingust la mine, incat sa ne spui ca acest control a venit INOPINAT? Tu chiar crezi ca te credem? Faceti fratilor spitalul sa fie functional fara controle "INOPINATE"! Mergeti saptamanal daca este nevoie, si faceti ordine daca va perminte functia!Nu mai invocati in plin an electoral, ca a venit INOPINAT doamna ministra, ca nu va crede NIMENI, fomistilor ce sunteti! Vreti voturi si ne aruncati noua putin praf in ochi ca vezi DOAMNE, a venit in control ministra...
30
2
pe finul meu, l-a luat salvarea noaptea, se sufoca, era urgenta. In afara de fptul ca nu aveau nimic in salavare, care sa-l ajute sa respire mai usor, abia pe la 4,30 i-au facut o radiografie si l-au internat cu pneumotorax. Deci in timpul asta, putea sa moara linistit. Cui ii pasa...
30
0
O parte dintre medici si asistente sefe trebuiesc dusi direct la mandat,puscarie 40 de ani la canal....si spitalul distrus.Se moare ca la razboi in acel spital
31
4
investigati activitatea si legaturile celorde la ATI cu srl Casa albastra.. sactionati crimnalii de la ATi pt ca sedeaza si leaga pacientii, pt comisionaele si intelegerile cu morgagii.. faceti control pe bune, nu asa frectie electorala...
40
0
De ce va plangeti de conditii? Cand e vorba de vot, stati acasa sau votati ciuma rosie...
35
8
Chestii politice. Eh, niste treburi!
8
4
Acest individ cu freza stropita cu ulei de masline , tutuianu , ne promitea ca va avea un birou in spital , bla, bla , bla... Un filfizon ajuns intr-o pozitie prea mare pentru capul sau mic , cu ajutorul voturilor prostilor foarte multi din judet...
39
4
Ajuns cu probleme cardiologice la upu la orele 14.00, am fost introdus ptr. Ekg la ora 17.30, iar medicul cardiolog a coborat de pe sectie la 4 dimineata. Pana la ora 4.00 astepti printre arestati, aurolaci, drogati sau bauti in conditii mizere cate 3 pe pat. Nici in aplicatii in armata in corturi nu era asa. Nesimtire, indolenta, neprofesionalism. Asistenta a vrut sa arate hartia cu ekg doctorei. Nici ni s-a uitat si a dat verdictul. Nu are nomic. La eco la 2 noaptea iese o doctora trezita din somn, toarna gel cu galeata, amesteca cu sonda pe abdomen de te mozoleste tot. Concluzie rapida.
39
2
Acum 4 ani dupa ce am stat cu tata de la ora 12 pana la miezul noptii in urgenta a fost internat la neurologie. Conditiile erau infioratoare carcalaci si miros de urina. Nu am sa uit niciodata privirea din ochii albastrii ai tatalui meu in timp ce imi spunea ca daca il las acolo a doua zi sa ma duc sa-l iau de la morga. Din fericire tata nu era in stare grava asa ca a scris pe foaie ca refuza internarea datorita conditiilor insalubre din salon. Sa le fie rusine tuturor celor implicati care isi bat joc de sanatatea noastra.
43
1
Dna ministru, plimbarea prin spital se face cu echipament de protectie, nu in haine de strada! Ati expus bolnavii la alti microbi de parca nu erau suficienti cei existenti.
37
8
50 de lei costa un loc mai in fata la urgente! Nu dai,stai o noapte acolo! Au o sila in ele,poti sa le dai 3000 de euro pe luna,nu le trece! Trebuie angajat personal dedicat acolo....
45
4
asistena este divina acolo la urgenta efectiv se moare cu zile si nu de ieri iar la neurologie nu s-a impiedicat de carcalacii de marime xxl,dar de asistentele sunt vinovate
34
4
Pestele de la cap se impute De ce vinovate sunt doar sefele de sectie? Ce sa faca aceste asistente fara fonduri alocate si fara personal.Doar nu trebuiau sa spele si pe jos tot ele.Dar la noi functioneaza sloganul: bun la toate. De ce ministra cere demisii cand ancheta nu exista de fapt.Dupa analiza, urmeaza constatari si apoi masuri la cine se impun.Daca se mai cer niste demisii se inchid sectii si chiar spitale.Se vrea spital regional,faceti unul si bun ca acum functioneaza doar spitale facute de raposatul acum 50 de ani.
31
10
neaparat trebuie taiate salariile imense nejustificate ale doctorilor si data legea ori la stat ori la privat.
46
14
Controalele astea se anunta, sa fim seriosi
14
7
Cat mai costa un post la judetean, dna banu cornelia?
34
3
Trebuie sa vina un ministru sa constate astea? Tutuianu asta intre timp, zi de zi ce face daca e atributia lui? Putea sa faca aceste controale zi de zi. Acum se da ca nu stia. Ce gasca de habarnisti si trogloditi in frunte cu cap sec asta de presedinte CJC.
64
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920