rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un control inopinat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”, care a scos la iveală o serie de nereguli: mizerie pe Secția de Neurologie și personalul insuficient în Unitatea de Primiri Urgențe, motiv pentru care pacienții ajung să aștepte cu orele. În urma controlului, concluzia ministrului Sorina Pintea a fost una drastică: a afirmat că „așteaptă demisiile” asistentei șefe de pe Secția de Neurologie și a asistentei de la Triaj, din Unitatea de Primiri Urgențe, în cel mai scurt timp.

În urma controlului, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a afirmat că urmează să fie efectuată o anchetă, în urma căreia vor fi luate măsurile care se impun, conform prevederilor legale. Potrivit dr. Cătălin Grasa, urmează să fie realizate comisii care vor verifica secțiile controlate, care a fost situația descoperită cu ocazia controlului, dar și cui aparținea răspunderea pentru respectivele nereguli imputate.

Totodată, liderul Sindicatului SANITAS Constanța, Nicolae Manea, a afirmat pentru „Replica de Constanța” faptul că așteaptă rezultatele anchetei care va fi realizate și urmează să „vegheze” pentru ca măsurile care vor fi luate, în cazul celor care vor fi găsiți responsabili, să fie conform cu prevederile legale.

„Am purtat o discuție cu managerul spitalului, urmează să fie întocmite comisiile care vor verificat pe fiecare secție. Am cerut să vedem care este situația, exact ce s-a întâmplat, care sunt neregulile care se impută, care este fișa postului fiecăruia dintre cei găsiți responsabili”, a afirmat Nicolae Manea.

Cât privește faptul că ministrul Sorina Pintea a cerut demisia a două asistente, în urma controlului, liderului sindical a arătat că „demisia este un act unilateral, poate să dispună demiterea, dar nu să le ceară demisiile”. Pe de altă parte, „Codul Muncii prevede niște sancțiuni graduale, până la demiteri”.

Reamintim că în urma controlului, pe Secția de Neurologie s-a imputat faptul că pe stativele pentru perfuzii era sânge și că în unele spații erau folosite prosoape din material în loc de prosoape de hârtie. În urma verificărilor, ministrul a cerut demisia asistentei șefe, Marilena Pacea. Potrivit surselor din spital, asistenta șefă este nouă pe funcție – la fel și medicul șef, dr. Axelard Any Docu – de la numirea celor două în funcție „lucrurile” începând să se miște în bine pe secția respectivă. „Dar nu pot să schimbe toate peste noapte. Curățenie se face, dar oricâtă curățenie se face, să nu uităm că este vorba despre o secție nerenovată, unde oricât ai curăța, tot urât arată!”, ne-au spus sursele noastre din rândul angajaților.

O altă neregulă a fost descoperită în Unitatea de Primiri Urgențe, și anume faptul că pacienții sunt nevoiți să aștepte câteva ore. Potrivit reprezentanților spitalului, în ultimele luni au fost scoase la concurs mai multe posturi la nivelul întregului spital, inclusiv în UPU. Dar mai este nevoie de personal, continuând organizarea de concursuri.

Rămâne de văzut, însă, care vor fi concluziile anchetei derulate la nivelul spitalului și dacă, într-adevăr, controlului ministrului Sănătății se va încheia cu modificări reale, spre beneficiul pacienților, sau cu demisia a două asistente.

Florentina BOZÎNTAN

Ministrul Sănătăţii ŞTIE ACUM cu ce se confruntă constănţenii care ajung la Urgenţă! E JALE, se aşteaptă cu orele!

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

marţi, 9 aprilie 20195464
Comentarii

00dan(9 mai 08:40)
chiar asa trebuia trezit si menegerul din somnul sau.vaaai si vai ce rai sintem.maaars nemernicule
01Maxim(24 apr 09:40)
Hai sa fim seriosi cu asa zisul inopinant.Cei ce trebuiau sa stie stiau cu siguranta.Menegerul Catalin nu avea batai de cap doar era colega dnl-ui de partid.La domnul meneger GRASA CATALIN fac referire.Ii PSD-ist pina in ultima celula.Supus mai bun ca acesta nu cred sa se fi gasit in toooot spitalul nostru.Pacat sufera pacienti.
10ponta(24 apr 06:39)
e un jeg de spital toate sunt vechi cand intri in el miroase a sida
01sil(22 apr 13:47)
ce fata de prost are tutuianu incredibil cine ne conduce prostul prajina
02Cetatean(17 apr 08:34)
Daca si daca doriti sa faceti ceva in sensul corect va pot da detali daaa un caz de nesimtire craaaasa.Un pacient cardiac cu rec de coronografie este respins de catre fecala meneger.Motivati ca ii mai bine sa nu stie ce este acolo.O asa siiila ma incearca de numa numa.Omul sluga dvs a PSD inca inca mai este in functie.Trebuia dat afara asa unflat de somn cum a aparut in filmare.De altfel ii de al dvs de la partid.Cetateni sufera,daca v-ar pasa masuri sint destule.
11Maria(13 apr 15:55)
Nu vi separe doamna ministru ca personalul medical este nevoit sa lucreze an asa conditi din cauza conduceri care nusi fac datoria asa cum trebuie a cea vizita la spitale e apa de ploae vrem fapte nu vorbe si reclama ca ati fost an vizita . Noi oameni de rand ne-am saturat de minciuni vrem ceva concret
04Justitia(12 apr 19:43)
Sa faca Politia dosar de moarte suspecta pentru orice persoana care moare in sectia ATI. E clar ca pacienti mor din pricina ca nu sunt ingrijiti corect si medicamentele nu le sunt administrate. Puneti camere de luat vederi, inauntru in fiecare sectie, monitorizata de politia Constanta. Atunci oameni nu vor mai deceda din orice.
07SSS(11 apr 18:18)
nu a fost pe placul psd - ului
38Petre(10 apr 00:01)
Pentru a spala pe jos nu este nevoie de multi bani, dar nu se face. Femeile de serviciu stau cate doua de vorba si se fac ca lucreaza. Si cu apa chioara daca s-ar spala si tot ar fi curat. Suntem lenesi si imputiti.
07Ella(9 apr 22:19)
Intradevar este mare aglomeratie la primiri urgente, stai in asteptare si cate 5-6 ore iar la internare ti se oune o intrebare stupida "'de ce ai venit la spital '''pai daca esti trimis de medicul de familie unde sa mergi pentru urgenta de specialitate? la ape "? Cine trece o data pe acolo se lecuieste garantat. Pana nu se schimba mentalitatea salariatilor indiferent de rangul din statul de functii nu se poate imbunatati situatia indiferent de cate controale vor fi.Unii salariati nu au ce cauta in spital s-au angajat pentru salariu si atat in rest sunt depasiti de situatie,nu sunt pregatiti.
318gigi(8 apr 22:03)
dna ministru, medicii au fost numarati? sa vedeti daca stau in garda si ce fac? la 10 dimineata nu mai sunt nici un sfert din ei, iar in garda dorm usor la domiciliu
111Catalin(8 apr 21:03)
Cu multiple infarte stabilite la rmn,am stat peste doua ore in triajul urgentei pt a ajunge la terapie intensiva care stiau de caz dar nu puteau sa preia cazul ...,sa ne fereasca Dumnezeu de rautate si incompetenta....,sunt ,in genere,functionari ....,fara frica de Dumnezeu si fara sa tina cont de juramantul lui Hipocrat.Exceptiile intaresc regula...
117Numai magari renato si grasa(8 apr 19:58)
La spitalul mare adj.renato,are o nepoata care aduna spagile de la pacieniti,si se da sefa p acolo.catalin grasa un spagar fara scrupule si un ingnfat ,lingau,etccc.toti trebuie schimvati,au fc contracte cu zip,
116Pentru Clara(8 apr 17:52)
Cu toate ca au venit inopinat in control adica ii ia pe nepregatite nu or sa gaseasca decat mici nereguli nimic penal nici o furaciune sau abatere mare pentru care sa ajunga cineva la Poarta Alba.Nu or sa gaseasca nici un contract cu dedicatie care sa fie pagubos pt.spital.
418pacientul roman(8 apr 17:40)
La UPU, policlinica si spital situatia este scapata de sub control. In locul activistului psd-Dr.Grasa, mai bine un preot care sa dea o ultima binecuvantare bolnavilor fara sansa.
122PUTORI de PARTID(8 apr 17:35)
Tutuianu CJC zici ca a fost dus de Pintea in vizita la spitalul din Suceava. Cum dracu' esti presh CJC si nu treci macar o data pe trimestru prin Spitalul din administratia ta, sa te pui in pielea pacientului obisnuit? Se uita de parca e cazut din Luna. Nu mai pomenim ca sunt imbracati de parca au dezertat din trupa de clovni de la circ.
333Bravo(8 apr 16:22)
Am fost la UPU cu cineva, am stat 9 NOUA ore Acolo era o asistenta STROIE GEORGIANA CARE URLA DISPERATA LA AIA DE LA ZIP SA DEA LUMEA AFARA DIN URGENTA CA NU II INCAP EI TARGILE, tot aceeasi femeie GEORGIANA STROIE, dupa o saptamana era la cei care fac hartiile, vorbea f urat cu pacientii care veneau si le spunea sa se duca la privat daca nu le convine ceva, dragelor, asistentelor si infirmierelor pentru ce salarii luati, unele dintre voi degeaba, mai ales astea batrane, artagoase si fara chef cum sunteti mai bine va lasati de munca, sunt multe din generatia noua care vor sa munceasca
427ion(8 apr 16:10)
Schimbati legea in sanatate, infiintati iar policlinicile si faceti centre de permanenta. Multe urgente ar putea fi rezolvate de ctre medicii de familie sau de catre specialisti in ambulatoriu.Constanta are nevoie de inca un spital de urgenta, mai ales ca pe vara nr solicitarilor creste.Concentrati va pe problemele reale si nu repede cu demisiile si numai asistentele sunt vinovate mereu.
818Un pacient(8 apr 15:24)
Sa verifice doamna ministru nr de paturi din saloane .Oare sunt conforme cu legea??? Sa se verifice normarea per asistenta ,25-30de bolnavi pe tura de noapte,apoi sa ia masuri.Cand se va respecta normarea,as care nu -si fac treaba sa fie demise!
821Nelu Sterpelescu(8 apr 15:23)
D-na ministru,daca mergeti in Occident in inspectie la un spital in haine de discoteca erati demisa pe loc!nu sa cereti demisia altora.
320maria(8 apr 15:20)
Este jale la spital vor doar bani desi le-au marit salariile tot din banii nostri nu dai mori ...... ar trebui o lege clara cine nusi face treaba si ateapta spaga afara din sistem Doamna ministru mergeti si la Eforie la Grand sa vedeti asistenta sefa face legea oare omul cui este aceasta javra care pretinde spaga de mii de euro pentru un post SI DE CAND AU ACESTE CUCOANE ATATA PUTERE MAI MARE DECAT UN MEDIC? CE COMPETENTE AU ELE SI LIDERII DE SINDICAT....... CARE SE CRED DUMNEZEI .SI MAI AM DE SUBLINIAT UN ASPECT DE CE SUNT ANGAJATI PENSIONARII PE POSTURI SI NU RESPECTA MACAR PROGRAMUL DE LUC
42Yoyo(8 apr 15:16)
Vor sa-si puna pe ai pe politic ? Dati-le bani sa faca modificari daca tot va dati asa jmecheri !
621Pacient(8 apr 14:41)
Nu poti da vina pe asistenta cand e nevoie de renovare.e usor sa dai vina pe personal cand de vina sunt cei de sus
230Clara(8 apr 14:30)
Domnule Tutuianu, tu chiar atat esti de ingust la mine, incat sa ne spui ca acest control a venit INOPINAT? Tu chiar crezi ca te credem? Faceti fratilor spitalul sa fie functional fara controle "INOPINATE"! Mergeti saptamanal daca este nevoie, si faceti ordine daca va perminte functia!Nu mai invocati in plin an electoral, ca a venit INOPINAT doamna ministra, ca nu va crede NIMENI, fomistilor ce sunteti! Vreti voturi si ne aruncati noua putin praf in ochi ca vezi DOAMNE, a venit in control ministra...
030Vai, vai(8 apr 13:58)
pe finul meu, l-a luat salvarea noaptea, se sufoca, era urgenta. In afara de fptul ca nu aveau nimic in salavare, care sa-l ajute sa respire mai usor, abia pe la 4,30 i-au facut o radiografie si l-au internat cu pneumotorax. Deci in timpul asta, putea sa moara linistit. Cui ii pasa...
431Dan(8 apr 13:30)
O parte dintre medici si asistente sefe trebuiesc dusi direct la mandat,puscarie 40 de ani la canal....si spitalul distrus.Se moare ca la razboi in acel spital
040badarau victoritza(8 apr 13:26)
investigati activitatea si legaturile celorde la ATI cu srl Casa albastra.. sactionati crimnalii de la ATi pt ca sedeaza si leaga pacientii, pt comisionaele si intelegerile cu morgagii.. faceti control pe bune, nu asa frectie electorala...
835cetatean(8 apr 13:25)
De ce va plangeti de conditii? Cand e vorba de vot, stati acasa sau votati ciuma rosie...
48Coco Ciolan(8 apr 13:14)
Chestii politice. Eh, niste treburi!
439Palaz(8 apr 13:03)
Acest individ cu freza stropita cu ulei de masline , tutuianu , ne promitea ca va avea un birou in spital , bla, bla , bla... Un filfizon ajuns intr-o pozitie prea mare pentru capul sau mic , cu ajutorul voturilor prostilor foarte multi din judet...
239Nu esti bagat in seama(8 apr 12:53)
Ajuns cu probleme cardiologice la upu la orele 14.00, am fost introdus ptr. Ekg la ora 17.30, iar medicul cardiolog a coborat de pe sectie la 4 dimineata. Pana la ora 4.00 astepti printre arestati, aurolaci, drogati sau bauti in conditii mizere cate 3 pe pat. Nici in aplicatii in armata in corturi nu era asa. Nesimtire, indolenta, neprofesionalism. Asistenta a vrut sa arate hartia cu ekg doctorei. Nici ni s-a uitat si a dat verdictul. Nu are nomic. La eco la 2 noaptea iese o doctora trezita din somn, toarna gel cu galeata, amesteca cu sonda pe abdomen de te mozoleste tot. Concluzie rapida.
143constantean(8 apr 12:50)
Acum 4 ani dupa ce am stat cu tata de la ora 12 pana la miezul noptii in urgenta a fost internat la neurologie. Conditiile erau infioratoare carcalaci si miros de urina. Nu am sa uit niciodata privirea din ochii albastrii ai tatalui meu in timp ce imi spunea ca daca il las acolo a doua zi sa ma duc sa-l iau de la morga. Din fericire tata nu era in stare grava asa ca a scris pe foaie ca refuza internarea datorita conditiilor insalubre din salon. Sa le fie rusine tuturor celor implicati care isi bat joc de sanatatea noastra.
837Constanta(8 apr 12:42)
Dna ministru, plimbarea prin spital se face cu echipament de protectie, nu in haine de strada! Ati expus bolnavii la alti microbi de parca nu erau suficienti cei existenti.
445Pacient(8 apr 12:30)
50 de lei costa un loc mai in fata la urgente! Nu dai,stai o noapte acolo! Au o sila in ele,poti sa le dai 3000 de euro pe luna,nu le trece! Trebuie angajat personal dedicat acolo....
434guta(8 apr 12:12)
asistena este divina acolo la urgenta efectiv se moare cu zile si nu de ieri iar la neurologie nu s-a impiedicat de carcalacii de marime xxl,dar de asistentele sunt vinovate
1031Din r---t, bici(8 apr 12:11)
Pestele de la cap se impute De ce vinovate sunt doar sefele de sectie? Ce sa faca aceste asistente fara fonduri alocate si fara personal.Doar nu trebuiau sa spele si pe jos tot ele.Dar la noi functioneaza sloganul: bun la toate. De ce ministra cere demisii cand ancheta nu exista de fapt.Dupa analiza, urmeaza constatari si apoi masuri la cine se impun.Daca se mai cer niste demisii se inchid sectii si chiar spitale.Se vrea spital regional,faceti unul si bun ca acum functioneaza doar spitale facute de raposatul acum 50 de ani.
1446andreea(8 apr 12:07)
neaparat trebuie taiate salariile imense nejustificate ale doctorilor si data legea ori la stat ori la privat.
714Ana(8 apr 12:06)
Controalele astea se anunta, sa fim seriosi
334Kokai(8 apr 11:59)
Cat mai costa un post la judetean, dna banu cornelia?
564Fane(8 apr 11:52)
Trebuie sa vina un ministru sa constate astea? Tutuianu asta intre timp, zi de zi ce face daca e atributia lui? Putea sa faca aceste controale zi de zi. Acum se da ca nu stia. Ce gasca de habarnisti si trogloditi in frunte cu cap sec asta de presedinte CJC.
mai mult...Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...646

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!1121
17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!1780
17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1345

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS493
15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”405
12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2618

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă541
9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța1399
8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1088

8 iul 00:41SănătateNăvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice874
6 iul 23:44SănătateSpecialiştii ISU Dobrogea şi medicii SMURD, sfaturi despre cum să suportaţi mai uşor canicula661
Vremea
25.4°17.6° - 25.4° sâmbătă, 20 iulie 2019
cer seninUmiditate: 41%
Vânt: 4.91 m/s din SE
Presiune: 1018.17 milibari

Loto
6/4941624273741
5/4061920263028
joker151231449
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 iul 00:00SportSimona Halep și Toni Iuruc, noul ei iubit, surprinși ținându-se de mână: cine e partenerul campioanei de la Wimbledon

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a revenit recent în țară după două săptămâni magice petrecute la Londra, la...1223

20 iul 00:00SportGigi Becali îl compara pe Ianis Hagi cu Joao Felix și crede că FCSB este mai tare decât Benfica

Patronul de la FCSB a făcut o paralelă cu transferul lui Joao Felix (19 ani), de la Benfica la Atletico Madrid, și a...287

20 iul 00:00SportSimona Halep despre credință: „Fără Dumnezeu nu aș fi putut să ajung aici. Maica Domnului e mereu în gândul meu!”

Simona Halep a primit cea mai înaltă distincție din partea Patriarhiei Române - „Crucea Patriarhală” pentru...289

20 iul 00:00SportDan Petrescu a mitraliat pe toată lumea: „Mă pufnește râsul. N-am făcut nimic bun în ultimii ani. Adversarul e mort, slab și blat când câștigăm”

Dan Petrescu, 51 de ani, s-a dezlănțuit în conferința de presă de vineri, punând din nou tunurile pe cei care au...300

Local
20 iul 01:34LocalDoi șoferi trași pe dreapta de către polițiștii rutieri: unul era sub influența alcoolului, altul fără permis!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 18 iulie a.c., în jurul orei 17.00, au depistat un...401

20 iul 01:35LocalPrins de polițiști la scurt timp de la comiterea unui furt în Cernavodă

Polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă, la data de 18 iulie a.c., au observat un bărbat care alerga pe o...779

20 iul 01:33LocalAnchetă în cazul unui tâlhar aflat în arest: i s-a mai probat o faptă

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de tâlhărie, polițiști din cadrul Biroului...375

20 iul 01:20LocalDoi agenți de la penitenciarul Tulcea, 'vizitați' de DIICOT: introduceau telefoane și etnobotanice

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție...1293

20 iul 01:33LocalIPJ Tulcea a primit un aparat care depistează prezența substanțelor interzise

Serviciul Rutier Tulcea a fost dotat cu un aparat care depistează prezența substanțelor interzise, în corpul...693

20 iul 01:40LocalNuclearelectrica sprijină BookLand, pentru dezvoltarea tinerilor

În România numărul elevilor a scăzut cu peste 30% de la Revoluție încoace, 50,000 copii renunțând anual la...262

20 iul 01:24LocalAplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!

Plaja Zoom Beach a găzduit vineri, 19 iulie a.c., începând cu ora 11:00, lansarea oficială a Sea Status, prima...1048

20 iul 01:31LocalBunuri contrafăcute confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în luna iunie, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul...276

20 iul 01:27LocalALERTĂ la Constanța: un bărbat a DISPĂRUT cu copilul concubinei!

Un bărbat din Constanța a dispărut la data de 15 iulie împreună cu un copil minor (al concubinei). Anunțul a fost...2039

20 iul 01:30LocalExerciţii militare la Capu Midia. Militarii au simulat un atac terestru asupra aparatelor de zbor

Militarii Escadrilei 572 Elicoptere din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu s-au antrenat în Poligonul Complex de...267

Politică
20 iul 01:38PoliticăViorica Dăncilă: „Gabriela Firea nu şi-a anunţat dorinţa de a candida“

Viorica Dăncilă vrea să candideze pentru funcția supremă în stat și să schimbe Palatele: să plece de la...249

20 iul 01:39PoliticăKlaus Iohannis anunță că Emmanuel Macron i-a spus că o susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European și că Franța își retrage candidatul

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele...249

20 iul 01:39PoliticăPMP îşi va anunţa candidatul la prezidenţiale până pe 10 august

PMP îşi va desemna candidatul la alegerile prezidenţiale până pe 10 august, a anunţat, vineri, preşedintele...230

20 iul 01:38PoliticăCCR: Problemele constatate nu sunt de natură să determine consecinţe asupra validării/confirmării referendumului

Curtea Constituţională a României arată, în motivarea hotărârii prin care a validat rezultatul referendumului...259

20 iul 01:37PoliticăPintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent, nu mai este nevoie ca pacienţii să le completeze veniturile

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent...383

20 iul 01:36PoliticăDan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidențiale al Alianței 2020 USR PLUS. Dacian Cioloș va fi candidatul la funcția de prim-ministru

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat vineri candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale din...246

20 iul 01:28PoliticăSchimbări în conducerea ALDE Constanţa, după analiza rezultatului de la alegerile europarlamentare

În urma analizei efectuate de către Biroul Politic Central al ALDE în baza rezultatelor obţinute la alegerile...908

20 iul 01:34PoliticăTobogane readuse la viaţă şi desene educative pe asfalt, în parcul din Poarta 6

Parcul din Poarta 6 a fost scena pe care zeci de copii de toate vârstele au ținut să-și etaleze talentul în...365

20 iul 01:30PoliticăVicepreședintele ALDE, atac la președinte: 'Zecile de milioane euro cheltuite pentru referendum, le va da înapoi Klaus Iohannis din banii de meditații'

Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa a declarat că PNL și USR, prin reacțiile la decizia CCR, încearcă o manipulare...383

20 iul 01:29PoliticăVictor Ponta critică dur Guvernul și PSD: Asta îi interesează doar pe liderii partidului

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că problema prezidențiabilului PSD este una care îi interesează doar pe...410

Monden
20 iul 00:00MondenRăsturnare de situație în cazul prințesei Dubaiului, care a fugit de șeicul Mohammed. Pentru ce se luptă Haya Al Hussein

Prințesa Dubaiului a șocat o lume întreagă, atunci când l-a părăsit pe soțul ei și a fugit cu 39 de milioane de...331

20 iul 00:00MondenAndreea Raicu, tot singură și la 42 de ani. A iubit bărbați celebri și recunoaște ce greșeli a făcut cu ei

Relațiile Andreei Raicu au reprezentat mereu un subiect tabu pentru presă. Vedeta a fost dintotdeauna o persoană...273

20 iul 00:00MondenTotul despre pretențiile mireselor Adelina Pestrițu, Andreea Bălan și Catrinel Sandu

Sezonul nunţilor şi al botezurilor e în plină desfăşurare. Trei vedete de la noi sunt deja în febra pregătirilor...155

20 iul 00:00MondenPaula Seling, victima hackerilor: „Un atac menit să mă discrediteze. Aş vrea să nu mai treacă nimeni prin aşa ceva“

Paula Seling a mărturisit că pagina de Facebook a ei a fost spartă și furată, iar acest lucru a fost realizat...174

20 iul 00:00MondenFiul lui Pavel Stratan a revenit în muzică. Cezar cântă cu Eva, fiica lui Radu Sîrbu ex-O-Zone

Fiul lui Pavel Stratan s-a întors în muzică şi vrea să dea lovitura, la fel ca sora lui mai mare, Cleopatra (16...170

20 iul 00:00MondenLady Gaga s-a instalat deja în casa lui Bradley Cooper din New York?

O asistentă a actorului Bradley Cooper susţine că Lady Gaga s-a instalat deja în secret în apartamentul lui din New...186

20 iul 00:00MondenMichelle Pfeiffer, doborâtă de operaţiile estetice. Cum arată actriţa la 61 de ani

Michelle Pfeiffer a fost înfrântă de botox. Actriţa renumită cândva pentru naturaleţea pe care o afişa îşi...248

20 iul 20:14MondenBran din „Urzeala Tronurilor“, asaltat de fani la terasă în Bucureşti

Actorul britanic de 20 de ani, Isaac Hempstead Wright a fost principala atracţie din centrul capitalei României....186

20 iul 00:00MondenTom Cruise a prezentat imagini din viitorul film ''Top Gun: Maverick'' la Comic-Con de la San Diego

Actorul Tom Cruise a surprins joi publicul prezent la salonul internaţional al benzilor desenate Comic-Con,...151

20 iul 00:00Monden''Lion King'' revine pe marile ecrane într-o nouă formă

Iubitele personaje din "Lion King", una dintre animaţiile celebre scoase de studiourile Disney, revin la viaţă...152

Mapamond
20 iul 00:00MapamondIranul susţine că SUA şi-ar fi doborât, 'din greşeală', una din propriile sale drone

SUA puteau să doboare 'una din propriile' lor drone deasupra strâmtorii Ormuz, a declarat vineri ministrul adjunct de...156

20 iul 00:00MapamondAngela Merkel, îngrijorată de susţinerea Moscovei pentru partidele populiste europene

Susţinerea Moscovei pentru partidele populiste este un ''motiv de îngrijorare'', a declarat vineri Angela Merkel, în...155

20 iul 00:00MapamondUcraina propune Moscovei să-l dea la schimb pe regizorul Oleg Senţov pentru jurnalistul Kiril Vâşinski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a propus vineri Moscovei să-l dea la schimb pe cineastul ucrainean Oleg...145

20 iul 00:00MapamondArmata iraniană declară că toate dronele sale s-au întors la bază în siguranţă

Purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene a declarat vineri că toate dronele ţării s-au întors în...164

20 iul 00:00MapamondVon der Leyen avertizează împotriva aplicării unui tratament inechitabil statelor din Estul Europei

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atras atenţia asupra singularizării statelor UE din...156

20 iul 00:00MapamondPreşedintele Trump asigură că SUA nu au în vedere sancţiuni împotriva Turciei

Preşedintele Donald Trump a declarat joi că Statele Unite nu au în vedere sancţiuni împotriva Turciei, după ce...161

20 iul 00:00MapamondFinlanda a reușit să reducă cu 40% numărul persoanelor fără adăpost

Pe străzile din Helsinki nu vei găsi cutiile de carton, sacii de dormit şi corturile care semnalează prezenţa...148

20 iul 00:00MapamondGermania: Trei bărbaţi reţinuţi, suspectaţi de plănuirea unui atac

Trei suspecţi au rămas vineri în custodia poliţiei după raiduri efectuate în landul Renania de Nord-Westfalia...160

20 iul 00:00MapamondPanică la bordul unui avion pe un aeroport din Moscova: Opt răniţi în timpul evacuării

Opt pasageri au fost răniţi în timpul evacuării de urgenţă din cauza fumului care a umplut cabina unui avion...159

20 iul 00:00MapamondChina: Doi morţi, 18 răniţi şi 12 dispăruţi după o explozie puternică într-o uzină de gaz

Cel puţin doi oameni au murit, 18 au fost răniţi şi 12 sunt daţi dispăruţi în urma unei explozii foarte...143