REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ANCHETE la CONSTANŢA: APARTAMENTE şi SOCIETĂŢI COMERCIALE SPARTE!

ANCHETE la CONSTANŢA: APARTAMENTE şi SOCIETĂŢI COMERCIALE SPARTE!

Replica API 31 octombrie 2018 | 00:00 400

Iată modul de acţiune

Iată modul de acţiune

sursa foto Builder Security Group

Oamenii legii din Constanța au în lucru mai multe dosare, fiind vorba despre furturi din locuințe și din societăți comerciale. Faptele au avut loc săptămâna trecută, în Inel I, Inel II și zona City Park Mall. Menționăm că mai toți au acționat pe timpul nopții, în jurul orei 3.00, modul fiind: escaladarea și forțarea ferestrelor.

Mai mulți locuitori de la malul mării au precizat că, săptămâna trecută, au avut parte de "vizite" neanunțate, iar musafirii nepoftiți au plecat și cu bunuri. Cam tot ce le-a picat în mână.

"În zona Eden au fost sparte 3 apartamente, situate la etajul 1, iar zilele trecute la City Park Mall, la parter”, au spus oamenii. Potrivit informațiilor noastre, există dosare în lucru cu privire la aceste spețe, cazurile fiind înregistrate pe razele Secțiilor 1 și 2 Poliție, urmând ca la finele anchetelor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Însă, putem preciza că infractorii au ca mod de acțiune forțarea ferestrelor, mai ales în cazul aparamentelor situate la parter. Totodată, precizăm că, pe 26 octombrie anul curent, în jurul orei 3.30, persoane necunoscute au forțat ușa de acces la o societate comercială de pe Soveja, situată la parter. Acestea au pătruns în interior și au sustras un telefon mobil, prejudiciul fiind stabilit la 800 de lei. Menționăm că totul a fost suprins de camerele de luat vederi, ancheta fiind în toi.

De asemenea, în aceeași noapte, tot în jurul orei 3.00, persoane necunosute au forțat ușa unei alte societăți comerciale, situate la parter, pe strada Dezrobirii, de unde au sustras suma de 100 de lei. Și aici continuă cercetările.

Polițiștii recomandă, în cazul în care locuiți la bloc, să montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil; asiguraţi dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările suplimentare; asiguraţi-vă că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia; la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare; instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video; montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră; conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora; montaţi o încuietoare de inaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă.

Dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă. Încuietoarea trebuie montata corect, in asa fel încat sa fie imposibil accesul din exterior la suruburile de prindere, iar cilindrul sa fie complet introdus în corpul broaştei, pentru a evita ruperea lui.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vorba poetului....Si pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus simplu................Cartierul Henri Coanda!!! Este testamentul nescris al lui Mazare pentru cei de care si-a batut joc atatia ani!!!Toata mizeria umana din Constanta a fost adunata de Mazare si lasata mostenire noua IN CARTIERUL HENRI COANDA!! Pana nu va veni un primar care sa aiba curajul sa extirpeze cancerul din Henri Coanda, vom citi zilnic stiri despre furturi! Dormiti linistiti! Ati votat ce trebuia! V-a dat si va da ulei si zahar!
5
0
Bravo PSD ALDE PNL. Am ajuns sa fim in siguranta daca ne construim gratii la parter si la etajul 1. Nu m-ar mira sa dati o lege sa transformam casele oastre in puscarii prin obligativitatea gratiilor la ferestre si usi. Poate ne ajutati cu niscvai fonduri europene. In loc sa tinem infractorii in puscarii ne convertim casele in puscarii pentru a tine hotii la distanta. Bravo imbecililor! Ati pornit concursul furati cu spor ca noi va eliberam repede.
5
0
De ce nu lasati comentariile pentru Silozul de la Convex? Acest siloz v-a distruge populatia din cartierele poarta 5,6 si Far plus 10,15% din zona limitrofa prin poluare cu microparticule in suspensie? Dormti linistiti constanteni Garda de Mediu va protejeaza! Ha, ha, ha!!!???
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102