REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Angajaţii Spitalului Medgidia au rămas fără salarii! De trei şedinţe încoace, Vrabie nu trece o rectificare bugetară! VIDEO + documente!

Angajaţii Spitalului Medgidia au rămas fără salarii! De trei şedinţe încoace, Vrabie nu trece o rectificare bugetară! VIDEO + documente!

Replica API 18 noiembrie 2017 | 23:55 498

Debandadă la Medgidia, la ultimele trei şedinţe convocate de primarul municipiului, Valentin Vrabie. Acum o săptămână, joi, 9 noiembrie, aleşii locali întruniţi în şedinţă de îndată nu au votat o rectificare bugetară care ar fi asigurat banii necesari plăţii salariilor angajaţilor Spitalului Municipal Medgidia. Motivul: viceprimarul Luminiţa Vlădescu a atras atenţia că documentul transmis de la spital poartă semnătura fostului director economic (vezi DOCUMENTE! click pe imagini).

„La data înscrisă pe document, persoana care semna documentul, nu mai era director economic. Era un fals. Am sunat în acea zi la domnul primar, să îi semnalez problema, pentru că dânsul doreşte ca el personal să ţină legătura cu reprezentanţii instituţiilor din subordinea primăriei. Nu era la primărie şi nu mi-a răspuns, aşa că am sunat la spital să le spun să înlocuiască documentul, ca totul să fie în regulă. Noi dacă votăm ceva care nu este în regulă, ne asumăm, răspundem pentru vot, şi material, şi penal. De aceea am insistat. Chiar şi domnul primar mi-a dat dreptate când a venit în acea zi la şedinţă. La şedinţă au venit şi directorii de la spital, dar care au invocat motive mincinoase, după părerea mea, iar documentul nu a fost înlocuit. Eu am votat împotrivă, îmi asum, iar alţi colegi au votat tot împotrivă. Dar eu am un singur vot. Nu ştiu de ce domnul primar şi-a schimbat atitudinea şi nu mai comunicăm”, explică Luminiţa Vlădescu situaţia de la prima şedinţă pe tema banilor pentru spital.

A doua şedinţă pe acest subiect, a fost convocată tot de îndată (adică se anunţă în aceeaşi zi în care are loc), în cursul zilei de joi, 16 noiembrie. Nu a existat însă cvorum: din diverse motive, aleşii de la ALDE, PNL şi M10 nu au putut fi prezenţi. Prin urmare, primarul Valentin Vrabie a convocat de îndată consilierii şi vineri, 17 noiembrie. Înainte de şedinţă, el s-a deplasat la spital, unde a discutat cu angajaţii, unele surse susţinând că le-a transmis medicilor că, dacă nu se votează nici acum proiectul, de vină este... Luminiţa Vlădescu! Viceprimarul Luminiţa Vlădescu susţine că acelaşi lucru l-a auzit şi ea şi mai precizează că nici vineri nu a fost cvorum la şedinţă. Au lispit consilieri de la PSD, ALDE etc. Dar, susţine ea, „convocarea a fost din scurt, unii colegi de la PSD erau la cursuri, sunt profesori. Iar PSD nu are majoritate în acest consiliu. Să spună domnul primar de ce au lipsit cei de la ALDE, că doar dânsul e lider de partid la ALDE. În schimb, au venit angajaţii de la spital, care pe bună dreptate sunt supăraţi că nu şi-au luat salariile, dar nu eu sunt vinovată. Am încercat să le explic cum stau lucrurile, dar erau deja montaţi de domnul primar împotriva mea. Îmi pare rău că am acceptat să fiu viceprimar, la rugămintea domnului Vrabie, i-am spus că nu am încredere în el, dar m-a asigurat că va fi corect şi va fi totul bine. Am acceptat, crezând, dar acum realizez că am greşit şi că aveam dreptate să nu am încredere. Dar, acum cu atât mai mult nu îmi voi da demisia, chiar mi-a cerut asta”, a spus Vlădescu. De precizat că după tentativa eşuată de şedinţă de vineri, Vrabie i-a cerut demisia viceprimarului. „Am muncit şi eu, şi colegii mei alături de el. L-am susţinut, am venit şi zi şi noapte, să facem lucruri bune pentru municipiu, dar dânsul de câteva zile este total schimbat. În plus, pentru dumnealui este important ca toţi consilierii să voteze orice, fără să întrebe, că altfel e deranj mare, adică să ridicăm mâinile ca nişte păpuşi în şedinţă, la orice propune”, a mai comentat Luminiţa Vlădescu.

De precizat că, în afară de situaţia spitalului (click pe document pentru a se consulta DATORIILE SUBSTANŢIALE acumulate de această unitate), nici la firma Apollo Ecoterm nu s-au dat salariile de 3 luni de zile. Aici însă, situaţia este alta: nu au fost încasaţi banii de la consumatorii de agent termic.

Revenind la şedinţa de vineri, dar şi la celelalte două amintite, Vlădescu nu exclude varianta ca Vrabie să caute o eventuală dizolvare a Consiliului Local, în timp ce un consilier ALDE (din acelaişi partid cu primarul), Nicolae Tutungiu, are un alt punct de vedere: de vină este viceprimarul! „Eu am lipsit de la şedinţă, într-adevăr, dar motivat. În schimb, mi-am amânat plecarea la un curs pe 9 noiembrie, special pentru a participa la prima şedinţă pe tema rectificării bugetare, şedinţa la care doamna viceprimar acuza de fals. Atunci am votat pentru. Acuzaţia doamnei viceprimar este o ambiţie, nu este nici un fals, directorul care semna hârtia era pe funcţie”, susţine Nicolae Tutungiu.

Alexandra CUCU

sursa video: Media TV Medgidia

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va alarmati,acum urmeaza si bomboana de pe coliva,beculetele de Craciun si banii aruncati cu lopata cantaretilor de duzina care ,an de an, sunt adusi sa le cante si sa le incante inimile tiganoilor proxeneti,prostituatelor si cardurilor de mocangii .Si toate astea se numesc activitati culturale de zici ca Medgidia s-a transformat in Atena.
1
1
in momentul in care consiliul local nu se intruneste de 3 ori conform legii primarul este obligat prin lege sa desfiinteze consiliul local
1
3
Veniti bai nene si la Cernavoda ca e jale. Ce kkt face ministerul ? Ba, voi ati auzit de smecherii
0
1
La cat de prost esti, ma mir ca reusesti sa tastezi. Cand vei avea pregatirea doctorului Caraiani si cand vei avea numarul de operatii reusite facute de el, abia atunci ai dreptul sa vorbesti. Pana atunci stai jos. Esti un limbric, un nevertebrat care gandeste cu curul prin care elimina ce a mancat.
4
0
Ce poate sa fie mai frumos decat lipsa banilor in ptagul sarbatorilor? Coincidentza? Oamenii nu-si primesc salariile pentru ca fara votul celor de la PSD nu se aproba nimic, iar acestia nu ajung la sedintza. Razboiul primar -PSD a inceput. O sa vedetzi ce frumos se va transforma spitalul in centru de sanatate Baneasa. Doctorii au inceput deja sa plece. Felicitari alesilor nostri!
4
0
V ati convis ... Vrabie ??? Ce primar ...?!?!
13
0
Pai salariile din spital sa le plateasca escrocul ala de Caraiane, ca are pa nevasta-sa avocata si pa hotzul la de frac-su popa, mare codos al lui Teodosius,care fura ca-n codru..
12
5
nu compara pestera cu medgidia ,pe cuvantul meu ce consilieri are medgidia eu daca eram ales ,eram mai stralucit in dialog ..capatina aia de oaie ce cauta pardon sunt doua acolo machedoni la fel politica este o tar fa dar ce sa faci burtile sunt goale o data la 4 ani adica o zi in patru ani omu se bucura de mici se bere si porma sugus asa e cand votezi cu stomacu si nu cu creierul
8
4
BEICA ESTE DIN NOU MENAJER LA SPIT OR HARSOVA ALES DE CONSILIERUL TATIC NADRAG TUDOR
1
2
SA MAI VII LA COSTINESTI DOMNULE VRABIE SI SA FACI CAMPANIE PESTE DOI ANI LUI DORIN JEANU CA ARE CE INVATA DE LA TINE CA SI PRIMAR !
3
3
Daca ati votat cu Vrabie, asa va trebuie!
18
5
sa iesim in strada sa facem ca in china in anul 2000 15000 de politicieni executati
12
1
Hopa ,probleme in paradisul ciumatilor rosii?Pai cum nu aveti bani nene,cand premierul vostru se lauda cu o crestere economica de 7%,ce ati facut cu ei?Sau sa intelegem ca aceasta crestere este doar in capetele vostre seci!Nu voi erati aia care cresteati la 3000 euro salariile medicilor,mincinosilor.Acum nu aveti bani de salarii,pai sa-i luati inapoi de pe unde i-ati cheltuit cu tot felul de chiolhanuri zise si actiuni ,,culturale".
13
5
Daca ati votat hoti, asta primiti ....
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367