REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ANIMALE cu chip de om! Câini mutilați pentru a umple buzunarele șmecherilor din Constanța

ANIMALE cu chip de om! Câini mutilați pentru a umple buzunarele șmecherilor din Constanța

Replica API 17 august 2017 | 10:14 1016

Animalele de companie sunt cei mai buni prieteni ai omului. Câinii și pisicile, cele mai des întâlnite patrupede din casele oamenilor sunt un alin pentru sufletele stăpânilor, iar iubitorii susțin asta de fiecare dată când pot prin vorbe sau fapte. Totuși, există oameni, care parcă sufletul le este de piatră. Și acești oameni chinuie animalele – tortură, bătaie, etc. Alții, poate cel mai grav, îi cresc pentru a-i antrena să se lupte între ei, uneori până la moarte. Un caz asemănător a cutremurat Constanța în ultimele zile când imaginile cu un câine mutilat a făcut înconjurul Internetului.

Imagini scandaloase la Cobadin, județul Constanța! O persoană a recuperat un câine de pe stradă, care era aproape mort din cauza rănilor foarte grave pe care le avea pe corp. Paco, un câine care se pare că a trecut prin multe, era folosit ca momeală pentru câinii de luptă. Acesta a fost găsit de un cetățean care l-a dus direct la veterinar pentru a-l curăța și trata corespunzător pentru a-i salva viața. A trecut cu bine peste intervențiile făcute și urmează recuperarea. Totuși, persoana care l-a găsit nu se oprește aici.

Dorește ca cei responsabili pentru starea lui Paco să fie sancționați corespunzător, iar legislația este de partea lui. Internetul nu a stat degeaba. Oamenii au găsit „responsabilul” pentru situația lui Paco, în persoana lui Cristi Iamandi, un cunoscut crescător de câini din rasele cunoscute de legislație și încadrate ca fiind periculoase, care îi vinde ulteriori. Acesta a fost asalatat de alți iubitori de animale și tras la răspundere pentru starea în care a ajuns Paco. Iar pe el... abia îl interesa!

Nu e o noutate! Luptele ilegale, un obicei pentru infractori...

Și câinii sunt ușor de cumpărat când sunt specializați în lupte. Cel mai simplu, sunt găsiți pe Internet. Paginile de Facebook și site-urile de vânzare sunt pline de astfel de anunțuri „mascate” – practic, crescătorii anunță că dau spre adopție sau vând câini de rasă... iar imaginile vorbesc de la sine. Dar patrupezii sunt vânduți și în stradă de ani de zile. Una din zonele cele mai cunoscute zone în care se comercializează astfel de câini este zona pieţei Brick, unde în zilele de duminică sunt expuse spre vânzare exemplare Pitbull, pui, la preţuri cuprinse între 500 şi 1.000 de euro.

Ignorarea problemei poate duce la situații dramatice...

Nu doar câinii au de suferit prin rănile pe care le însușesc în urma luptelor, pentru care stăpânii nu dau nici măcar doi bani. Dacă animalul a fost grav rănit, preferă să îl lase să moară decât să investească bani în însănătoșirea sa la un veterinar. Dar și oamenii pot fi răniți de către aceștia, deoarece instinctul de luptă se poate „activa” în orice clipă. Reamintim un caz cunoscut petrecut anul trecut, în localitatea Lumina. Un localnic a omorât un câine din rasa celor periculoși, respectiv Pitbull, cu un obiect contondent, adică un topor.

Totul s-a petrecut după ce, potrivit anchetatorilor, animalul ar fi pătruns în curtea omului și i-a omorât 7 găini. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizaţi, la data de 13 noiembrie 2016, ora 18.30, de către proprietarul unui câine de luptă (Pitbull) cu privire la faptul că i-a fost omorât animalul de către un vecin. Acesta ar fi folosit un obiect contondent, ce pare a fi fost un topor. Potrivit primelor date din anchetă, bărbatul care a omorât câinele a spus că a ieșit din casă întrucât era zgmot în gospodărie.

Acolo a găsit o zarvă de nedescris, în sensul că un animal era în coteț și mânca găinile. Ar fi încercat să-l gonească, moment în care a văzut că e vorba de un câine, pe care-l știa întrucât era al vecinului. Nu se știe cum a pătruns în curtea respectivă, însă cert este că i-a omorât 7 găini. Numai că, atunci când l-a gonit, patrupedul ar fi sărit și la el, acela fiind momentul când ar fi pus mâna pe topor, spre a se apăra.

Luptele cu câini sunt interzise în România. Potrivit OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, la articolul 8, aliniatul (a) se precizează: „organizarea luptelor între câini, antrenarea câinilor în acest scop şi participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent cărei rase îi aparţin câinii”. Potrivit articolului 14, fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci..este mai infractor baiatul care a oprit hingherii sau astia care Organizeaza lupte dar nu patesc nimic??
0
0
Aceasta violenta,aceste lupte ilegale sunt fapte delicventiale iar Autoritatile sunt obligate sa ia masuri ,noi oricum vom urmarii solutionarea acestor cazuri !
0
2
Politia trebuie sa ,,sparga " gasca de infractori ,sa i adune pe toti nenorocitii !
0
0
Ce mai stati , trebuie arestati si f.tuti in inchisoare, pana le sar ochii
18
1
Ieri s-a dat numele criminalului chiar de cititori in ziarul replica. Asteptam dosarul penal pt cruzime, invatare de minte si pt alti criminali.
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614