REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol. Constructorul apare în dosarul Retrocedărilor!

Ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol. Constructorul apare în dosarul Retrocedărilor!

Replica API 8 noiembrie 2019 | 00:00 722

O firmă ce apare în dosarul Retrocedărilor și al cărei fondator a fost condamnat în aceeași speță ridică un ansamblu rezidențial cu 16 etaje, pe malul lacului Siutghiol, în zona Palazu Mare. SC New Home Construct SRL a solicitat emiterea aviz de oportunitate - elaborare PUZ - reglementare teren situat în Palazu Mare. Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului se va întruni în data de 12.11.2019, ora 10, pentru a dezbate acest proiect.

Imobilul se află într-o zonă cu interdicții temporare de construire până la aprobarea PUZ-ului. Treenul se află în proximitatea drumului național DN2A, ce leagă Municipiul Constanța de orașul Ovidiu și este situat în extremitatea sudică a lacului Siutghiol. Imobilul care a generat PUZ-ul se află pe o suprafață de teren de 18291,58 mp. Pe teren și pe parcelele adiacente acestuia care fac parte din zona de studiu se propune realizarea unui ansamblu rezidențial mixt, în regim 4S+P+16E, cu locuințe colective înalte, birouri și servicii, spații comerciale și alte activități care să deservească locuirea. Având în vedere regimul juridic al terenurilor, care identifică 3 proprietari, se urmărește reorganizarea zonei din punct de vedere cadastral. Regulamentul Local de Urbanism își propune să ofere condiții de construire a unor blocuri de locuințe colective în regim terasat, cu terase ample retrase către etajele superioare, cu posibilitatea amplasării unor funcțiuni de birouri, servicii, comerț, profesiuni liberale, alimentație publică, educație și alte funcțiuni complementare locuirii, în parterul și etajele inferioare ale construcțiilor. Întrucât se dorește ca terenul rămas liber de construcții să fie amenajat peisagistic într-o măsură cât mai mare, se urmărește amplasarea locurilor de parcare necesare conform HCL 113/2017 în parterul și subsolurile construcțiilor. Din aceste considerente, numărul de nivelul subterane va putea ajunge până la 4.

Fondatorul societății New Home Construct este Mihai-Sergiu Ceacîreanu, inculpat în dosarul retrocedărilor ilgale de terenuri din Mamaia și Constanța.

Ceacîreanu a fost inculpat ca persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA, fiind acuzat de complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. Cesionar cumpărător de drepturi succesorale, dobândind avantaje patrimoniale ce s-au regăsit în firma sa „New Home Construct” SA, afaceristul a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare, cu termen de încercare 7 ani.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acolo sunt izvoarele de adancime ale Constantei,cum sa construiasca peste ele!!!
2
0
Alta chiftea , mare ptr mine si fam mea ! Voi Constantenii votati cu incredere pana imi fac banu gros ! Apoi va pup scump ... Asa meritati ! Ha ha ... Nu respirati nu parcati nu behaiti !
6
1
Te mananca tantarii de viu acolo! Cumparati!
5
1
Ansamblul este unul dintre cele mai frumoase de pana acum, sper sa se faca si la mai multe.
3
10
Sa scapam de mafia imobiliara PSD
14
4
Acolo nu sunt sursele de apa ale orasului?
14
2
Din cate se pare este vorba despre fostul parc rece al RATC
11
3
De construit trebuie sa se construiasca, nu asta e problema, ci cum se construieste... Arhitectul Constantei si primarii de pana acum trebuie sa stea toti in puscarie pentru planurile urbanistice aprobate.
15
3
Daca le dati cu suspendare, vor continua sa construiasca pana n-o sa mai avem loc sa ne miscam.
20
3
PSD si Fagadau apar in cele mai negre cosmaruri ale noastre.
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367