REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANTONIADIS strânge AJUTOARE pentru cei loviți de INCENDIILE din GRECIA! Video

ANTONIADIS strânge AJUTOARE pentru cei loviți de INCENDIILE din GRECIA! Video

Replica API 17 august 2021 | 00:09 2328

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene din Constanța, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit, în cadrul unui interviu, despre problemele cu care se confruntă Grecia, legate de incendii, dar și despre problemele din județul nostru.

”V-aș minți să vă spun că ne-a fost cerut ajutorul. Uniunea Elenă din România are tot timpul acțiuni de ajutorare pentru aproapele care este în necaz. Așa cum avem și în Dobrogea, unele din România au dat drumul și la acest proiect pentru a ajuta oamenii în nevoie. S-au deschis niște conturi în euro și în lei, se poate dona și prin sms, am deschis toate condițiile necesare. Am vrut să plecăm, însă deputatul nostru s-a și dus până acolo, cei mai afectați au fost cei din insula Evia, unde a fost dezastru, oamenii de acolo sunt distruși. Oamenii nu mai au de nimic. Voiam să plecăm cu un plin convoi, dar oamenii de acolo ne-au spus stop și să așteptăm să se potolească toată nebunia și abia apoi putem să mergem”, a spus Antoniadis.

Înainte spuneam de Hagi și Nadia, acum intră în schemă și pompierul

”Pot să spun elogiații noștri pompieri, acolo au fost 22 de țări, dar dintre toți au făcut ceea ce nu au făcut alții pentru că au pregătire și au cu ce. Înainte când te duceai la greci spuneai de Nadia Comăneci și Hagi, acum e suficient să spunem că suntem români și toți intră în schema pompierului român. Situația s-a mai diminuat, dar îmi e frică de valul de căldură ce urmează în Grecia. Pompierii noștri sunt deja aproape de intrarea în țară, i-am văzut pe feribot și vin spre România. Din fericire, nu am nici un prieten sau rudă în zonele afectate, dar cred că toată Grecia a simțit această stare și vede pe fereastră funingine, indiferent de zona în care locuiești. Focul și apa sunt două chestii pe care mama natură ni le arată în toată splendoarea lor. Nimic nu este imposibil, așa cum poate țăranul nostru mai dă foc la rămășita de orz și grâu, așa s-ar putea să fie și acolo. Nebuni sunt peste tot, iar unii nu se mai fac bine nici nu pastile și leacuri”, a mai spus Anton Traian Antoniadis.

Constănțenii au sărit să doneze

”La Constanța, lumea a început să sară și să doneze, primesc mesaje în fiecare zi. Noi suntem români, iar când zici că ești român ești bun. Din Constanța, cea mai mare fabrică de panificație din județ și ne-a ajutat, cel mai mare producător de vinuri ne-a ajutat, precis vor mai fi și alții pentru că suntem români și ne dorim să ajutăm. Și la comunitate au început să vină oameni și să aducă alimente, haine, materiale de prim ajutor. Așteptăm să se mai liniștească lucrurile și vom merge să ducem toate cele adunate de la oameni”, a relatat Antoniadis.

Suntem atât de cârcotași…

”Eu nu sunt ăla care să iasă cu pumnul în față. Amintiți-vă că am avut un proces electoral în care cetățeanul constănțean a votat. Acum, trăim în democrație, la fel ca de-a lungul anilor, chiar ăia care au votat nu recunosc că au făcut asta, ăia care nu au votat spun că au votat și tot așa. Din gură spunem că ne vrem binele, dar când vine vorba să luăm o inițiativă, atunci stăm ascunși. Foarte mulți dau din gură, foarte puțini dau din mână. Suntem atât de cârcotași. Nu cred că va fi cineva care va putea să mulțumească pe toată lumea, mai ales în Constanța. Oamenii sunt foarte răi și au pretenții foarte ridicate. Îi avem și pe aceia care lucrează pe noi, chiar dacă sunt în funcție sau nu, și țipă ce ar fi făcut, iar în momentul în care îi pui acolo, nu mai fac nimic. Aș vrea să fim toți ca unul. Administrația nu este o chestie ușoară, pentru că trebuie să mulțumești pe toată lumea. Avem un patrimoniu al orașului, trebuie mergem pe o direcție și să rupem acolo totul, nu să plecăm în 10 direcții și să nu facem nimic. În toată țara asta o să umblăm cu butelii particulare, pentru că s-ar putea să plătim taxă și pentru aerul de afară. Trebuie să pleci de la purul fapt că în orice moment în care mergi la o instituție, nu vreau să mai văd o mutră acră la birou. Omul vine acolo cu o problemă, hai să ajutăm oamenii, să nu-i mai trimitem la cozi pe căldurile astea. Noi vrem digitalizare, dar și aia trebuie făcută cu cap. În primul rând, toate instituțiile statului trebuie să aibă o bază comună de date. Cineva trebuie să le gândească cu cap și să se gândească și la noi. Pe noi ne frământă cât și ce a băut Cîțu, de ce nu a băut Orban, astea reprezintă problemele noastre. Astea trebuie să fie problemele unui partid, nu problemele țării. Așa suntem noi, cârcotași, sper ca într-o zi să ne trezim la realitate”, a spus președintele Comunității Elene din Constanța.

Despre ținuta lui Iohannis: Poate înainte a fost la nuntă sau botez

Nu am văzut glumele. Mie chiar mi-a plăcut ținuta, putem să spunem că poate înainte a fost la o nuntă sau un botez. Eu nu sunt nici vreun creator de modă tatuat în ureche, nu sunt nici o fată care-și dă cu părerea. Cert este că nici mie nu mi-a picat ok această ținută. Totuși, ești președintele țării”, a spus Anton Traian Antoniadis.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108