REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Apă reziduală, DEVERSATĂ ÎN MARE de la o construcţie din NĂVODARI!

Apă reziduală, DEVERSATĂ ÎN MARE de la o construcţie din NĂVODARI!

Replica API 5 februarie 2018 | 00:00 479

Anul trecut, în luna aprilie, cetăţenii sesizau cotidianul “Replica” de Constanţa cu privire la o construcţie în staţiunea Mamaia, unde prin intermediul unei conducte improvizate, era deversată apă în Lacul Siutghiol. A intervenit Garda de Mediu Constanţa, care, în urma verificărilor, a constatat că de la nivelul imobilului cu 8 etaje (aflat în construcție la acea dată) a fost amplasată o conductă de scurgere cu destinație Lacul Siutghiol. O inițiativă ilegală pentru care proprietarul clădirii a fost amendat. Proprietarul terenului situate pe bulevardul Mamaia nr. 485 a fost sancționat contravențional cu amendă cu prinsă între 3.000 și 6.000 de lei, sancțiune prevăzută de OUG 195/2005 pentru neasigurarea la construirea imobilului în cauză a condițiilor de colectare și evacuare a apelor freatice acumulate în zona fundației. De asemenea, s-a impus ca măsură interzicerea descărcării apelor din infiltrații în lacul Siutghiol până la obținerea avizelor de la instituțiile competente.

La nici un an de la acest exemplu, cititorii ne semnalează un nou caz, de data aceasta pe plaja din Năvodari. “Am observat că se deversează ceva în apa mării, existând un furtun de incendiu întins. Nu cred că sunt în legalitate cu ceea ce fac”, ne-a relatat un năvodărean.

Imaginile au fost surpinse la o construcţie de pe plaja cunoscută sub numele de Mackerel Beach, în dreptul străzii D17. În continuare, aşteptăm o reacţie a autorităţilor competente: Primăria Năvodari prin Poliţia Locală şi Garda de Mediu, pentru a clarifica ce anume se petrece şi cu aprobarea cui.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mergem impreuna , cu conditia sa iei si cratima cu tine ! Adica asta " - "
5
0
pai daca construiti "de lux" in mlastina care a fost acoperita cu pamant scos din constructia canalului ce vreti ,apa o sa fie si dupa ce se termina constructia adica mucegai ciuperci igrasie si altele in subsol chestia e sa gasiti prosti sa va cumpere cascarabetele .nu va mai satura banul de parca o sa-i luati cu voi in pamant
7
0
pune mana si adunale si tu .... da un exemplu
1
3
Gunoaiele abandonate in saci pe faleza de pe plaja dintre Mamaia si Navodari nu le vede nimeni ? Gunoaie ramase de vara trecuta , de 5-6 luni de zile . Este o mizerie de nedescris pe toata faleza iar acolo unde se termina faleza , aproape de Midia , ESTE JALEEEEE !
5
0
Articol jalnic marca inregistrata !
4
2
Bai tembelilor, apele alea sunt ape de infiltratie, deci daca ala deversa in Siutghiol apa, aia era de infiltratie tot din Siuthiol. Vreti sa o ia acasa cu el ? Asta din Navodari au aceleasi infiltratii, si le deverseaza INAPOI de unde vin. Ziarul vostru de rahat prezinta astea ca pe o mare intamplare. Unde e problema ? Nu sunt ape poluate, nu sunt ape uzate, nu sunt ape pluviale.
4
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614