REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Aparatura de pe ambulanțele din Constanța, reparată de un fost director din ”firma lui Raed Arafat”

Aparatura de pe ambulanțele din Constanța, reparată de un fost director din ”firma lui Raed Arafat”

Replica API 15 decembrie 2018 | 20:44 618

Câștigător prin două societăți

Câștigător prin două societăți

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a cheltuit în ultimele luni peste 100.000 de euro pentru serviciile de verificare a aparturii medicale de pe mașinile sale. Serviciile au fost prestate pe baza a două acorduri cadru încheiate pe 22 august 2018, în contul cărora s-au făcut deja mai multe plăți. Ambele firme alese de Serviciul de Ambulanță Constanța sunt din Cluj Napoca și sunt deținute de aceeași persoană, chiar dacă în acte apar patroni diferiți. Interesant este și faptul că respectiva persoană a fost unul din directorii celebrei Deltamed, despre care a intrat deja în folclorul popular faptul că este ”firma lui Raed Arafat”, întrucât este deținută de un prieten al secretarului de stat MAI și primește sute de milioane de euro pentru ambulanțe.

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a făcut deja 17 plăți pentru servicii de verificare și reparații a aparaturii medicale de pe mașinile sale. Este vorba despre 12 loturi de aparatură care conțin câteva sute de defibrilatoare, electrocardiografuri, încălzitoare soluții, aspratoare secreții, ventilatoare Drager etc. Primele plăți au fost făcute pe 25 septembrie, iar ultimele pe 12 decembrie, Serviciul de Ambulanță Constanța plătind până acum 563.000 de lei, fără TVA. Banii au mers către Mediserv SRL și Power Medical SRL-D, ambele din Cluj Napoca.

Firme mici, dar cu profituri solide

Mediserv SRL are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice și a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 2.205.681 lei, un profit net de 976.683 lei, cu 4 angajați, dar și datorii de 232.419 lei. Firma are ca unic asociat și administrator pe Lăcrămioara Valerica Corpădean. La rândul său, Power Medical SRL-D se ocupă de comerțul cu amănuntul de produse farmaceutice și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 647.169 lei, un profit net de 230.763 lei, cu 4 angajați, precum și datorii de 229.728 lei. Firma este deținută de Horațiu Lucian Groza, iar clujeanul pare o figură interesantă.

Patronul și legătura cu Arafat

Astfel, Groza a fost până de curând și patronul Mediserv SRL, celalaltă firmă aleasă de Serviciul de Ambulanță Constanța pentru verificarea aparaturii medicale de pe mașinile sale. Mai mult, și datele actuale de contact pentru Mediserv SRL sunt tot pe numele lui Horațiu Lucian Groza, după cum se poate vedea chiar și în documentația de atribuire în acordurile cadru de față. Pe de altă parte, același Horațiu Lucian Groza a fost mulți ani manager în cadrul Deltamed SRL, tot din Cluj Napoca, celebră în toată țara sub apelativul de ”firma lui Raed Arafat”. Asta pentru că Dan Vasile Gorgan este prietenul de-o viață a lui Arafat, iar Deltamed este furnizorul oficial de ambulanțe al României.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu zic ca Arafat sa se retraga,sa iasa la pensie sau sa plece in tari straine,ca Romania nu este pentru el.Sa lase pe altii sa faca ce vor,pentru ca romanii nu-l suporta pe Arafat. Sa propuna Ciolos sau desteptul de Iohannis alt secretar de stat in locul lui Arafat care sa nu salveze,ci sa omoare din populatie,spre deliciul hastag resist si al pedeleilor vopsiti in PNL si de ce nu,ca asa le place romanilor.Arafat nu e bun pentru Romania si cu asta basta si nici cine lucreaza cu el.
2
4
Aparatura.....reparate! Ceeee?
0
2
Asa este nenorocitul de BADESCU LAURENTIU managerul de la ambulanta fura tot de cind a venit a distrus ambulanta cu furaciunile lui Repara masinile si aparatura doar pe hirtie Badescu Laurentiu acest medic schizofrenic a luat examenul pe bani si se laoda ca e pus vde PSD si face ce vrea AM facut multe sesizari la Minister dar nu se iau masuri In afara ca e un hot ordinar este si criminal Asa este are contracte facute pe spaga mare Badescu laurentiu vinde posturile cu 3000 euro Roara ambulanta stie dar Badescu ii ameninta ca dc spun ceva ii da afara Eu ca lidertrebuie sa vorbesc
6
3
Articolul este vizibil tendentious. Ce pana mea,sa fii prieten cu omul cel mai activ in sens pozitiv este ceva mai rau decat sa fii prieten cu Basescu sau Iohannis? Adica Arafat este de ocolit,la fel ca trantorii si tradatorii de tara ce conduc Romania si istitutiile ei? Si cine sa faca treaba buna daca nu cineva care se pricepe,e mai bine sa se ocupe tot strainii care sa dea spaga unor nemernici de aici?
2
5
Si care este problema? Daca o firma s-a specializat pe o activitate pe care o face bine, de ce sa nu faca ceea ce are in domeniul de activitate?
2
6
Treplica, aveti ordin e serviciu pe unitate sa-l desfiintati pe Arafat. Nu e bine ti vazut ce a patit Basu. Toate se platesc in viata.
2
7
ASTEA SINT CONTRACTELE INCHEIATE DE MENEGERUL BADESCU LAURENTIU MEDICUL CRIMINAL SI HOT. FURA TOTI BANI AMBULANTEI. MERGEM CU MASINILE DEFECTE APARATURA DEFECTA IAR EL FURA TOT. VA TOT INFORMAM DE ASTA DE DOI ANI. FACE CONTRACTE CU PARANDARAT DE AIA CHELTUIE ATITIA BANI. FACETI CEVA DI SCAPATI NE DE SCHIZOFRENICUL DE BADESCU LAURENTIU ANIMALUL CARE A DISTRUS AMBULANTA CU HOTIILE LUI. E CRIMINAL A OMORIT O FATA DIN NAVODARI IN IULIE. FACE ANGAJARI PE 3000 EURO. LA ANGAJAT PE NASISU VIDICAN ADI PE POST DE SSM SI ARE CONTRACT EXTERN PT SSM SA I FACA TREABA CA EL ESTE PROST. BADESCU FURA TOT
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614