REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

APEL UMANITAR pentru ajutarea unei mămici cu trei copii, pentru a nu ajunge în stradă, în prag de iarnă!

APEL UMANITAR pentru ajutarea unei mămici cu trei copii, pentru a nu ajunge în stradă, în prag de iarnă!

Replica API 31 octombrie 2018 | 00:23 408

Voluntarii Asociației Umanitare „Iulia Andreea Movilă” fac un apel pentru ajutarea a unei mămici care crește singură trei copii și care are nevoie de sprijin financiar pentru a nu ajunge în stradă! Asociația Umanitară „Iulia Andreea Movilă”, din Pecineaga, a luat ființă în 2015 iar de atunci încearcă să schimbe viitorul copiiilor sărmani din comuna Pecineaga, satul Movilița și Mangalia, zona Grajduri. De data aceasta, apelul este pentru o familie dintr-un sat din județul Tulcea.

„Mămica a trei băieței, disperată, ne cere ajutorul. Gabriela Gogoașă este numele doamnei, care are trei băieți, de 10, 7 și 3 ani. Băiețelul de 7 ani are dizabilități și necesită însoțitor permanent. Mămica îi îngrijește singură, după divorț tatăl nu și-a mai căutat copiii și nu participă la întreținerea lor. Mama îi crește din pensia copilului cu dizabilități, indemnizația de însoțitor și alocațiile celorlalți doi copii. Deși știm cât este de greu pentru o familie cu trei copii, Gabriela nu se plânge. Locuiesc toți patru într-o cameră cu chirie, într-o casă bătrânească. Cât sunt copiii la școală și grădiniță, Gabriela se pregătește de iarnă, lipește soba și casa și se străduiește să le ofere puilor ei o viață liniștită. Băiețelul de 7 ani are uneori crize și face gălăgie, spre disperarea celui de 3 ani, care îl roagă insistent să se calmeze pentru a nu fi dați afară de proprietar. Mamei i se sfâșie sufletul și ar vrea ca puiul ei să nu aibă astfel de griji, atât de devreme. Ce a determinat-o pe Gabriela să caute ajutor și să spună povestea ei?

Proprietarul a anunțat-o că dorește să vândă casa cu suma de 20.000 de lei. Mămica știe că îi va fi extrem de greu să găsească altă chirie și să poată să o și plătească. Cei de la Protecția Copilului îi vor lua copiii dacă nu vor mai avea măcar o cameră. Dacă Gabriela ar putea strângte banii aceștia de undeva și să cumpere ea casa, ar scăpa măcar de această povară.

Cu restul se descurcă, le duce în tăcere, cu resemnare și demnitate. Dacă crezi că te poți lipsi de câțiva bănuți acum, înainte de o perioadă plină de sărbătoare și frumos, ajut-o pe Gabriela să aibă un acoperiș deasupra capului”, este mesajul transmis de reprezentanții Asociației Umanitare „Iulia Andreea Movilă”.

Chiar și cel mai mic ajutor financiar este binevenit, iar cei care doresc și pot să ajute îi pot contacta pe cei de la Asociația Umanitară „Iulia Andreea Movilă”.

F.B.

Citește și: Povestea copiilor care trăiesc în grajduri. Acasă, părinţii nu au ce le pune pe masă, dar ei vor să meargă la şcoală!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614