REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

APEL UMANITAR. „Ți se rupe sufletul când un bătrân te ia în brațe de fericire că vii să îl vezi!”

APEL UMANITAR. „Ți se rupe sufletul când un bătrân te ia în brațe de fericire că vii să îl vezi!”

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:04 367

În vizită la o octogenară din Mangalia

Bătrânețea este și mai grea atunci când nu-ți deschide nimeni ușa casei, să-ți dea binețe și să schimbi două vorbe. O simte și mămăița Ana, o bătrânică de 85 de ani, care locuiește singură în căsuța ei din Mangalia. Voluntarii Asociației Umanitare Solidarity Children au luat-o sub aripa lor ocrotitoare și o vizitează cât de des pot, ba îi mai duc și una alta trebuincioase: o farfurie de mâncare, un braț de lemne.

„Mămăița Ana, așa cum îi spunem noi, după ce am cunoscut-o și am adoptat-o acum două săptămâni, locuiește singură în căsuța ei curată din Mangalia. Nu are pe nimeni, iar la cei 85 de ani bătrânețea își spune cuvântul, dar ce este mai trist, este faptul că fiind singură, nu-i prea bate nimeni în poartă să-i dea binețe. Se bucură întotdeauna cu lacrimi în ochi de fericire când voluntarii asociației noastre o vizitează periodic și îi aduc alimente și tot ceea ce are nevoie și tot cu lacrimi de bucurie are și când băiatul de la restaurantul „La Pirați” vine în fiecare zi, la prânz, să-i aducă o masă caldă. (...) Astăzi i-am dus lemne de foc, pentru că mămăița noastră mai avea puține lemne și deja vremea s-a răcit și este musai să facă focul. Iar când le va termina pe acestea vor urma altele, căci din lipsă de spațiu nu avem unde să-i depozităm o cantitate mai mare.

Pur și simplu ți se rupe sufletul când vezi un om la 85 de ani care te ia în brațe și își pupă obrajii de fericire că vii să îl vezi, dar și că îl ajuți. O realitate cruntă, în care zeci de bătrâni singuri, bolnavi și fără hrană sau lemne de foc își trăiesc ultimii ani de viață. O realitate de care mulți nu știu pentru că nu vor să știe, iar cei care știu și ar putea să facă mult mai multe pentru acești bătrâni sunt atât de nepăsători și indolenți, încât ți se face pur și simplu scârbă. Mâine vom merge din nou la mămăița Ana, să-i tăiem lemnele și să-i mai ducem câte ceva pentru casă, iar sâmbătă o vom duce și la o consultație oftalmologică. (...) Cei care citesc aceste rânduri și doresc să o ajute ne pot contacta direct pentru noi”, au transmis reprezentanții Asociației Umanitare Solidarity Children din Mangalia.

F.B.

Sursă: Asociația Umanitară Solidarity Children Mangalia

Citește și: Cine le mai deschide uşa bătrânilor singuri? Mulţi ajung să fie vizitaţi doar când sunt „cadavre în putrefacţie”!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si Visinescu arata ca un bunicut de treaba...
3
0
Protectia sociala trebuie asigurata prin departamentul primariei, care trebuie sa aiba o evidenta a persoanelor aflate in dificultate.Iar ajutorul acordat de organele locale e din taxele si impozitele noastre.Asociatia umanitara Solidarity children din fondurile stranse din donatii, sposorizari, voluntariat ajuta astfel de persoane. O pot face impreuna sau separat si au surse diferite.Aici se pune problema daca vrei sa ajuti ,tu ca persoana.Nu te obliga nimeni.E doar un apel umanitar.
2
0
pt idiotul de mai jos, statul se ocupa de protectia sociala, adica si organele alea locale.
2
1
Te ustura grija de altii! TU ce faci?
1
5
Foarte frumos gestul vostru pentru cei batrani! Felicitari ca nu va uitati batranii! Organele locale ce fac pt ei !??
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367