REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Apele Române solicită creșterea cuantumului amenzilor aplicate în cazul poluării plajelor și zonei de îmbăiere

Apele Române solicită creșterea cuantumului amenzilor aplicate în cazul poluării plajelor și zonei de îmbăiere

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 2616

Directorul Administrației Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, s-a întâlnit, joi, 26 martie, cu ministrul Mediului, Costel Alexe, și cu directorul general al Administrației Naționale a Apelor Române (ANAR), Elvin Molnar, pentru a depune o notă de fundamentare pentru modificarea OUG 202/2002 și OUG 19 /2006.

Bogdan Bola

Toți inspectorii ai Administrației Bazinală de Apă din țară (ABA) vor putea fi avizați în cadrul OUG 19/2006 și OUG 202/2002.

Bogdan Bola a declarat, imediat după ce a ieșit de la sedința cu ministrul Mediului și directorul ANAR, că este încrezător că se vor schimba cele două ordonanțe, însă este conștient că Guvernul se confruntă în aceste momente cu o problemă mult mai gravă, în speță, pandemia de coronavirus. Mai mult, directorul ABADL a dorit să menționeze că în urma solicitării sale, practic, toți inspectorii ABA din țară să fie avizați în urma OUG 19/2006. „În momentul de față, nu este cea mai mare prioritate a Guvernului, deoarece nu se știe exact când va începe sezonul estival, dar eu am toată încrederea că se vor aproba aceste ordonanțe de urgență. Referitor la ordonanța de urgență 19/2006, am discutat cu ministrul Mediului, Costel Alexe, i-am explicat că din 2010 că inspectorii ABADL nu au mai dat amenzi în baza acelei ordonanțe, pentru că nu a existat o solicitare din partea insituției, ca inspectorii să fie autorizați de către Ministerul Mediului să poate să dea amenzi în acest sens. Eu zic că săptămâna viitoare, vom primi un răspuns. Pe vară ne vin foarte mulți inspectori din țară, și vrem ca ei să beneficieze de ambele ordonanțe.

Despre ce este vorba în cele două ordonanțe de urgență?

OUG 202/2002 face referire la amenzile aplicate în cazul poluării plajelor și a zonelor de îmbăiere, iar ABADL a solicitat creșterea cuantumului amenzilor aplicate de inspectorii instituției. „Practic, solicităm Guvernului României ca amenda pentru neîndeplinirea măsurilor date pentru curățenia acestor zone să crească între 10 și 20 de ori”, a spus Bogdan Bola.

OUG 19/2006 face referire la utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă. „De asemenea, printr-o altă solicitare pe care o voi prezenta autorităților centrale, voi încerca să repar o altă aberație care persistă de câțiva ani buni. În OUG 19/2006 - privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă - se prevăd mai multe fapte ca fiind contravenții și sancționate cu amenzi între 10.000 și 20.000 de lei: neîntreținerea și igienizarea zilnică a suprafeței de plajă închiriate; neasigurarea condițiilor sanitare și de protecție a mediului în zona de îmbăiere; amplasarea pe plajă a altor construcții decât cele admise; circulația sau staționarea autovehiculelor pe plajă; etc.Cu toate că această ordonanță prevede clar faptul că amenzile se dau DOAR de persoanele împuternicite de Ministerul Mediului și Pădurilor, o astfel de solicitare nu a fost făcută de către ABADL din anul 2010! E timpul să schimbăm și treaba asta!”, a spus Bola într-o postare pe Facebook.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand au construit hoteluri DIRECT pe plaja au facut ciocul mic ca doar sfamta spaga trebuia impartita ...borfasi oridnari - sunt hoteluri construite direct oe nisip care arunca fecale direct in mare pe alea nu le vedeti ?
0
0
Pana acum nu am auzit cu cat a fost amendat patronul vaporului care a poluat apa mari negre cu cadavrele oilor moarte si daca a platit amenda statului Roman,poate imi spui tu mai directore.
0
0
Samsarii plajelor sunt tare suparati pe treaba asta.Sa plateasca amenzi pina nu mai pot.Majoritatea celor care inchireaza plaje sunt niste excroci.
9
0
Mai dute'n kkt cu amenzile tale....frecati o menta maxim,si vreti sa va curete agentii economici plajele....apropo...stai pe coada ta,ca anul asta nu o sa vina nimeni la plaja
3
4
Mai intai ar trebui amendata ABADL-ul pentru insalubrizarea plajelor cu tot felul de cosmelii si hotehuri construite pe nisip.
9
5
Tara arde si Chelu' asta se piaptana !
4
4
asta ii arfe de frecat menta. Bai, laba trista, pregatirea ta profesionala nu are nicio treaba cu apele. La fel de bine poti merge si face voluntariat pe langa "hitalienii" aia adusi de prefectul tau penelist impreuna cu guvernul tau penelist in judet. Mars, lepra!
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272