REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Apple va lansa o variantă mai accesibilă pentru ultimul model de smartphone, iPhone X, după ce vânzările au fost sub aşteptări

Apple va lansa o variantă mai accesibilă pentru ultimul model de smartphone, iPhone X, după ce vânzările au fost sub aşteptări

Replica API 2 mai 2018 | 00:00 194

Rezultatele trimestriale ale Apple, care vor fi anunţate săptămâna marţi, vor confirma temerea investitorilor: iPhone X nu s-a vândut pe măsura aşteptărilor, potrivit Bloomberg, citat de zf.ro.

Tim Cook, CEO-ul Apple şi alţi executivi din companie vor avea o perioadă dificilă, care va începe cu rezultatele trimestriale anunţate marţi şi cu predicţia pentru următorul trimestru, a spus Daniel Ives, analist în cadrul GBH Insights.

Analiştii şi-au redus predicţia estimată pentru vânzările iPhone X, iar acţiunile Apple au scăzut cu aproape 8% în ultimele două săptămâni.

Compania pregăteşte un model low-cost de iPhone care va fi similar cu iPhone X şi care va prelua majoritatea funcţiilor de la acesta.

Îngrijorările au fost sporite de furnizorii Apple, care au raportat o scădere semnificativă în cererea pentru căşti de iPhone, semnalând astfel o scădere a vânzărilor Apple. De asemenea, Apple pierde teren în China, unde competitori precum Oppo şi Vivo câştigă teren în piaţă cu smartphone-uri ieftine.

Marţi, Apple va raporta rezultatele trimestriale pentru al doilea trimestru, iar analiştii se aşteaptă ca vânzările de iPhone-uri să fie doar cu 2% mai mari decât anul trecut. În al treilea trimestru, vânzările vor scădea cu 5% faţă de anul anterior, potrivit analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Aşteptările erau ridicate atunci când Apple a lansat ultimele modele anul trecut. Totuşi, modelele iPhone 8 şi 8 Plus arată similar cu iPhone 6 şi 6 Plus, care au fost lansate cu trei ani în urmă. iPhone X are un ecran edge-to-edge şi tehnologie de recunoaştere facială, dar preţul de 999 de dolari s-a dovedit a fi prea ridicat pentru unii clienţi.

Astfel, clienţii aşteaptă un model mai accesibil, cu aceleaşi specificaţii ca şi iPhone X. Compania a nuţat că pregăteşte deja acest model.

„Acel iPhone X low-cost ar trebui să fie un produs de succes. O astfel de lansare ar creşte vânzările cu 5% în fiecare an”, crede Gene Munster, cofondator al Loup Ventures şi analist Apple. Acesta atrage atenţia că zilele când vânzările creşteau cu 15% în fiecare an s-au terminat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212