REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Arafat a venit la malul mării să inaugureze două motociclete şi a bâjbâit numărul înecaţilor pe litoral!

Arafat a venit la malul mării să inaugureze două motociclete şi a bâjbâit numărul înecaţilor pe litoral!

Replica API 21 august 2017 | 00:00 418

Mult tam-tam... şi pentru ce?!

Mult tam-tam... şi pentru ce?!

Secretarul de stat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a venit la Constanţa, în Piaţa Ovidiu pentru a „inaugura” primirea a două motociclete de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. Evenimentul, care a avut loc duminică, 20 august, a strâns politicieni de seamă, care nu au ezitat să admire noile achiziţii. De asemenea, un moment care a stârnit nedumirerea oamenilor a fost legat de numărul de înecaţi, care „nu ieşea la calcul”. În cele din urmă, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul sezonului la malul mării, lucru care ridică multe semne de întrebare. Asta pentru că, pe litoral, se ştia de o cifră mult mai mică! Situaţia a fost clarificată, după multe întrebări şi insistenţe la ISU Dobrogea: 26...

„Numai în acest an, până acum, au fost peste 900 de intervenţii ale celor şase puncte de prim-ajutor implementate pe plajă, pe timpul sezonului. Au început pe 15 iunie şi vor rămâne până la finalul sezonului, în jur de 15 septembrie. Sunt mai multe vieţi salvate de către echipajele respective până la sosirea echipajelor medicale care le-au preluat. Au fost 26 de înecuri în care nu s-a putut face resuscitarea. Faţă de anul trecut, este o scădere, dar vom da un raport la finalul sezonului”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Constanţa.

Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul financiar al LIDL Romania a finalizat achiziţia şi dotarea completă a 2 motociclete de intervenţie urbană şi procesul de instruire specifică, respectiv echiparea cu seturi complete de echipamente de protecţie moto, tip vară/iarnă a 13 paramedici SMURD. Toate acestea sunt destinate îmbunătăţirii activităţii de intervenţie, tip SMURD, desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

De asemenea, paramedicii SMURD au urmat cursuri de perfecţionare pentru conducerea motocicletelor în condiţiile periculoase, specifice activităţii de salvare de vieţi omeneşti. Acest proiect a fost implementat iniţial în Bucureşti, unde timpul foarte scurt de răspuns al motocicletelor SMURD la intervenţie, de doar 3 - 5 minute în medie, comparativ cu media de aproximativ 8 minute a unei ambulanţe, în peste 2100 de acţiuni de salvare în 2016, au dovedit eficienţa acestui serviciu.

Existenţa unei flote de motociclete SMURD va face posibilă executarea de misiuni de intervenţie, cu plecare aproape instantanee la solicitări şi cu costuri minime, având în vedere consumul scăzut de carburant. Cele două motociclete, ce vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreţii şi geantă medicală de urgenţă şi alte echipamente specifice. De asemenea, motocicletele vor fi dotate şi cu dispozitive de avertizare sonoră şi luminoasă, dar şi cu sisteme speciale de comunicaţii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vi-l pupati in cur pe Arafat!!! Este o mare diferenta intre Arafat de acum 20 de ani si jegosul de acum!
1
1
Ce a facut pt sistem?! Smurdul e praf. Cand are loc un eveniment tragic de amploare e blocat! Aloo. Trezirea. Il ridicati in slavi pe arab pt nimic. E secretar de stat. Trebuie sa stie ce se intampla
2
2
Da, dar apoi a pus frina financiara Ambulantei ca sa iasa Smurd-ul in evidenta.
3
5
Vorbesti ca proasta-n targ! Cati oameni din Romania au facut pentru tara asta cat a facut Arafat? Ce vrei, tuto, sa vina cu bani de acasa, sa munceasca 24 din 24, pentru a anula astfel lenea si incompetenta altora, a unor mancatori de rahat, ca tine? Arafat e doar un om, ubicuitatea nu e specifica speciei...Putoare, du-te la munca si vreau sa aud de tine ca ai facut macar un procent din ce a facut omul asta. Pana atunci, ciocu mic!
6
1
Articolul este cam parsiv de tendentios.Arafat a pus bazele SMURD-ului si a luptat din rasputeri impotriva curentului pentru dezvoltarea lui si iata,multi romani,chiar si din cei care se caca pe ei criticand au fost salvati. Un om ,oricat de capabil ar fi,nu le poate sti pe toate.Este Arafat,nu Dumnezeu! Altii o freaca si se lauda pe spatele muncii lui Arafat,asta e altceva,dar nu mai cereti omului sa fie ca particula cuantica peste tot in acelasi timp si sa rezolve singur totul,idiotilor si puturosilor! Unde sunt si restul care muncesc in felul lui Arafat,fiecare in domeniul lui?!!!
11
1
Tipic romanesc...pana nu macam kkt nu ne simtim bine...cand a dezvoltat sistemul SMURD fara bani a fost bine? Si cate a facut pt sistemul de sanatate? Dar mai bine aruncam cu noroi...ca ne place mocirla!
8
3
Sa plece ...oameni mor... si ei fac inaugurai si afaceri de milioane...javrele dracului
2
6
Unii se pozeaza ca maimuta non stop. Nu fac nimic dar stau la poza
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367