REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Arhiepiscopia Tomisului are în plan construcţia unui schit la marginea oraşului Constanţa

Arhiepiscopia Tomisului are în plan construcţia unui schit la marginea oraşului Constanţa

Replica API 3 noiembrie 2018 | 09:03 355

Arhiepiscopia Tomisului dorește construirea unui schit de călugări, la Constanța! În acest sens, lăcașul de cult a solicitat Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța emiterea certificatului de urbanism. Numai că, administrația locală nu-i permite construirea schitului, decât după elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal.

”Nu poate fi utilizat pentru construire schit călugări "Sfânta Treime" – Intrare în legalitatea, deoarece nu se încadrează în reglementarile aprobate, conform prevederilor Legii nr. 350/2001. Este necesară întocmirea unei documentații urbanistice”, transmit reprezentanții Direcției de Urbanism.

Micul lăcaș de cult, care, deocamdată nu este decât o cămăruță, este situat pe Industrială, între sere și autostradă. Acolo stă un călugăr, Stelian Rădulescu. ”Acolo este un paraclis, într-o căsuță. Vrem s-o mărim, să facem un schit pentru călugări. Dar, asta este de durată, nu se face peste noapte, trebuie să elaborăm un PUZ”, a spus, pentru Replica, Eugen Tănăsescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ptr ce un schit ?Ce rezolva cu asaceva ? --pe calugari sa-i trimita la munca ptr ca nu e forta de munca --Astia au suferit depresii si-i apuca frisoanele cind mucesc dar de mincat si de stat de pomana n-au simptome !--Biserica sa sponzorizeze scoli gradinite orfelinate daca au bani de construit schituri
5
1
Nu mai stergeti mai comentarile. Hozul asta de Teodosie cate scoli a reparat si dat o consultanta copiilor si parintilor la tara sa invete sa nu fure sa merga la munca sa nu mai bea ca si femeile beau cot la cot cu barbati si sa pise pe ele ce sa invete copiii si voi faceti numai schituri si manastiri sa adunati bani cred ca sunt multe si bordele de GaY.
4
0
Toeodsie securistul PSD - la puscarie spagarul pedofil?
4
2
Darvsa plateasca taxe si impozine, nu are de gand arhiescopia?
5
1
Schitul presupine o locatie departe de lume,izolata .Aci e prea mult zgomot pentru nimic ...Ar fi bune si cabinele de taxare de la Fetesti ,Vad mare,de !
3
0
Sa va creasca madularele biserici si schituri
3
0
Moluri , schituri, catedrale, pomeni pesediste ... Atat putem. Ne scufundam.
5
1
Acum cayiva ani nu se vorbea urat de biserica. Nu se vorbea deloc din respect. Acum oamwnii s au inrdacit din cauza mass mediei. Cititi comentariile de mai jos. Iarta i Doamne ca nu stiu ce fac
4
11
Oamenii sunt de vina ca, cotizeaza la BOR. De parca ar ajunge in rai.
13
4
muie bor, popi, calugari
12
9
Baaaaa satane cu patrafir ajutati copii din orfelinate , spitale si oamenii amariti mai lasati- ne dracu cu bisericile voastre .
15
7
un schit mic dupa care o manastire mare facatoare de parale pentru nevoile mari ale lui spagoveanu si a bordelului din dorna arini
19
6
Era tot ce ne lipsea
20
5
futu va in gura de popi, faceti dracului un spital o cresa, o gradinita , un azil de batrini , un bordel futuva rasa in cur!!!!!!
23
7
Dar sa sponsorizati o scoala de meserii sau un complex de cercetare pe meserii nu aveti bani ? Aaaah...am inteles .... vreti doar sa luati nu sa si dati. Unde esti tu Tepes Doamne !
38
6
In ziarul asta nu e voie sa comentezi de usere dar nu-I problema daca injuri Biserica.
18
11
WC public cu icoane porno pe pereti
14
14
alta cloaca de cersetori homosexuali
27
11
Se construieste schit la crucea caraiman de la busteni. Calugari,dati fuguta acolo. Nu mai stricati parcele de teren in apropierea oraselor ca oricum nu aveti voie sa priviti la cracii enoriaselor.Hai sus la caraiman cu voi.Va face ultrafericitul acolo tot confortul.Vine si el cu telecabina din cand in cand sa va dezghete.
26
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212