REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Arhiepiscopia Tomisului S-A LEPĂDAT de călugărul care a postat pe Facebook imagini cu elevi care se schimbau pentru ora de sport!

Arhiepiscopia Tomisului S-A LEPĂDAT de călugărul care a postat pe Facebook imagini cu elevi care se schimbau pentru ora de sport!

Replica API 12 octombrie 2018 | 00:09 824

Poliţia a declanşat o anchetă! Cât i-a luat conducerii Şcolii Nicolae Tonitza să anunţe incidentul!

Poliţia a declanşat o anchetă! Cât i-a luat conducerii Şcolii Nicolae Tonitza să anunţe incidentul!

Ciprian Savin

Situaţie ingrată pentru Arhiepiscopia Tomisului şi pentru conducerea Şcolii nr.39 Nicolae Tonitza: un profesor de muzică, în vârstă de 33 de ani, a intrat în atenţia Poliţiei, după ce a postat pe Facebook imagini cu elevii unei şcoli generale, în timp ce aceștia se schimbau pentru a intra la ora de sport!

Conform oamenilor legii, în data de 11 octombrie a.c, în jurul orei 17.30, la Secția 4 Poliție Constanţa a fost depusă o sesizare din partea conducerii Școlii generale Nr 39 Nicolae Tonitza cum că un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii (eleve ce se pregăteau, într-o clasă, pentru ora de educaţie fizică), iar ulterior le-ar fi postat pe o reţea de socializare.

Imaginile au fost surprinse în data de 2 octombrie, iar băieţii, cu vârste de 13, respectiv 14 ani, sunt în clasa a VII-a. Postarea cu băieţii care se schimbau a fost ulterior ştearsă de pe Facebook! În momentul de față, politiștii constănțeni efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a producerii faptei și luarea măsurilor legale în consecință.

De precizat că profesorul de muzică (Ciprian Savin) este, conform conducerii liceului, călugăr - diacon care locuia la Palatul Arhiepiscopal. Ca urmare celor pertrecute, Arhiepiscopia a decis să îi interzică acestuia să mai slujească. Mai mult, a precizat preotul Eugen Tănăsescu din cadrul Arhiepiscopiei, Ciprian Savin a părăsit Palatul Arhiepiscopal, unde era găzduit în calitate de călugăr.

Şirul evenimentelor

“Vineri, pe data de 5 octombrie, dumnealui a venit la şcoală, când eu, alţi colegi şi elevii, eram plecaţi, cu activităţi dedicate Zilei Educaţiei, şi a cerut să intre în sala unde se află stocate imaginile de pe camerele video, spunând că are de recuperat un stick pe care se află materialul cu lucrarea de doctorat. A fost întrebat de secretară dacă are permisiunea de la directorul adjunct şi a spus că da. A fost crezut.

Deşi procedura impunea să se verifice cele afirmate de el, a fost lăsat să intre în acea încăpere. I-a spus şi profesorului de informatică faptul că durează ce are de căutat, aşa că a rămas singur. Pe data de 9 octombrie, a venit agitat, a cerut să vorbim şi a spus că, din greşeală, a filmat cu telefonul şi altceva de pe monitorul din sala cu înregistrările – imagini din data de 2 octombrie – şi că, din greşeală, a postat pe Facebook, pe pagina lui personală, dar a şters, pentru că a fost sunat de un părinte care a văzut. Atunci am aflat că a intrat în sală, că a fost lăsat singur”, a explicat directorul şcolii, Nicoleta Bercaru.

Mai departe, aceasta a dat de înţeles că i-a transmis profesorului că speră să nu afle toată lumea sau nu cumva să iasă scandal cu părinţii. Însă, de ce s-au temut, nu au scăpat! Un părinte a salvat imaginile postate de profesor pe Facebook şi… a mers la presă! Iar de aici, presa a contactat conducerea şcolii, pentru un punct de vedere.

În condiţiile date, conducerea şcolii a făcut ceea ce trebuia să facă de la bun început: a anunţat Poliţia, să verifice în condiţii şi în ce scop au fost preluate imaginile cu minorii. Adică, ori a fost o greşeală, ori... profesorul a sustras cu bună ştiinţă acele imagini! Până la clarificarea acestor aspecte, mai precizăm că IPJ Constanţa a fost sesizată de conducerea şcolii în data de 11 octombrie prin intermediul unui fax!

În aceeaşi zi, a mai spus Nicoleta Bercaru, l-a sunat şi pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru a-l înştiinţa ce „boacănă” a comis profesorul-călugăr-diacon. „Am discutat cu el şi a intrat în concediu fără plată. Am înfiinţat şi comisia de disciplină, dar nu va fi cercetat decât dacă se mai întoarce la şcoală, altfel nu avem cum”, a conchis Bercaru, cu speranţa că diaconul nu va mai reveni.

Cu ce se ocupa Calinic

Referitor la acest caz, preotul Eugen Tănăsescu de la Arhiepiscopia Tomisului, a precizat că: „Urmare a celor întâmplate, călugărul diacon Calinic (Ciprian Savin – n.r.) nu mai slujeşte la Arhiepiscopia Tomisului. De asemenea, el nu mai locuieşte de azi (joi, 11 octombrie – n.r.) la Mănăstirea Sfântul Petru şi Pavel (Palatul Arhiepiscopal).

A plecat, nu ştim unde”. Tot Tănăsescu a mai afirmat că diaconul Calinic este venit din alt judeţ, la studii, şi că a rămas aici, fiind găzduit la Arhiepiscopie. Nu era salariat, fiind diacon onorific, lucru care îi permitea să slujească, iar în plus, pentru că absolvise Teologia şi era pasionat de muzică, preda la şcoală. De asemenea, conducea şi un mic cor.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aoleu tu esti bulangiule de jos de pe titulescu de asta va terorizeaza golanii acolo in cartier
1
1
Nu puneti botul la minciuni! Il ascunde Teo pana trece zarva pe javra de calugar imputit ! Batuti cu barda in frunte cu rahatul Teodosnic! Uaa javrelor ati distrus Biserica !
2
2
din pacate religia a devenit obligatorie in scoli cica nu e obligatorie dar nu au voie sa iasa din clasa
1
1
sa nu va mai mire, ca acum ceva vreme un profesor de religie se masturba la catedra pe dinainte elevilor, asta se intampla in februarie 2018 in Sibiu.Ce a ajuns invatamantul romandesc de dupa 1989................ se practica sex in wc-uri, cate si mai cate..........
1
2
De ce scoala nu dispune de vestiare pentru a se echipa copii pentru orele de sport ? Este o institutie in care se cotizeaza puternic pentru cadourile cadrelor didactice , se organizeaza concursuri pentru directori cu ferestrela deschise si cu galagie iin curtea scolii . ISJ Constanta stie si acopera ,deci este complice .
10
0
cea mai mare escrocherie inventata de mintea omului
5
6
calugar cu Facebook...mars bre in padure cu fratii tai, animalele
10
3
Pai cum facem cu referendumulpe care l-ati tot promovat in biserica ?
11
1
Si astia militeaza pentru familia traditionala...
13
3
in care popii indeamna la vot impotriva homosexualilor, pesedistii ne vorbesc despre cinste si usereii ne tin predici despre patrie si bunastare dar dau gazele gratis la americani.
7
2
Astea sunt sfintele preocupri ale puturoslor neamului carora li se ridica mii de biserici, manastiri, catedrale, educa masele, copii in scoli... BISERICA SI BISERICEALA TREBUIESC D E S F I I N T A T E N u gaseai in comunism LGBT in biswerici, scoli, psihopati,, sutane miilioane
8
6
HUOOOOOOO! LA MUNCA!
13
4
Si asta tot Calinic?de vreo saptamana de acest nume mi-e scarba.Un alt Calinic viseaza un rege la conducere si a aparut si asta care viseaza copii in chiloti.Cam multi cretini Calinici imbracati de bor? ia puneti mainile la munca ptr ca sunteti odihniti si va ganditi la prostii.Pe vremuri popii erau gospodari.Acum popii sunt ocupati cu mese festive,celebrari,masini noi,pelerinaje.. Etc.Din cand in cand mai urla la babute sa voteze cum vor ei.Ja la munca baietasi ca sa va autofinantati si sa nu mai aveti timp de paranghelii si nunti regale,de vazut si inregistrat dvd-uri cu copii.
17
4
Directorul scolii, doamna Bercaru este comunista convinsa. A fost unsa imparateasa absoluta a scolii de PSD si aplica filosofia de partid in scoala. Fugiti de scoala 39, acolo se baga muzica tare in pauze, muzica nepotrivita pentru copii. Directoarea este urata de profesori si parinti si sta pe functia cu dea sila de la partid.
26
3
Calinic,unde pleci,baietica? Pai la ora cand e scris articolul tu trebuia sa fii perchezitionat in casa si sa ai confiscate toata aparatura electronica.Bai calinic,chiar daca ai sters politia poate recupera ce ai sters.Ai filmat monitorul nu din greseala!Ba calinic,nu te ascunde!Ba calinic,tu N-ai postat din greseala.Ba calinic,de biserica mai ai timp sa te ocupi daca tu urmaresti copiii cum se dezbraca ptr ora de sport? Ba calinic,care e misiunea ta pe acest pamant? te imbraca statul in uniforma de popa ca sa inregistrezi tu video niste minori in timp ce se dezbraca?Ba calinic,ABJECTULE UMAN.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108