REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
11.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Așa ceva? Un student de la „Ovidius” cere despăgubiri de la un profesor. Vezi de ce!

Așa ceva? Un student de la „Ovidius” cere despăgubiri de la un profesor. Vezi de ce!

Victor ROTARU 24 ianuarie 2023 | 00:00 9775

Timpul este cel mai prețios lucru și nu realizăm asta până nu îl pierdem. Astfel, un student din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța cere despăgubiri substanțiale, pe motivul că a fost obligat să facă o deplasare nejustificată, asta din cauza profesoarei de limbă engleză, care nu a mai dorit să susțină colocviul la ora specificată în documentul oficial.

Asa ceva? Un student de la „Ovidius” cere despagubiri de la un profesor. Vezi de ce!Foto cu rol informativ

Un student în anul I la Drept, în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, cere despăgubiri de 1.677 euro din partea Universității, asta pentru faptul că profesoara de limba engleză nu a dorit să susțină colocviul la ora specificată în documentul oficial (16.01.2023, ora 8:00), mutând ora de susținere a examenului, chiar în ziua în care acesta trebuia dat, cu câteva ore mai târziu, respectiv o grupă de la ora 10:00, una de la ora 17:30.

Astfel, pentru că studentul s-a simțit nedreptățit, acesta a solicitat ca Universitatea să achite costurile pe care le-a suportat pentru deplasarea nejustificată. Mai exact, 50 de lei fiind echivalentul consumului combustibilului plus uzura mașini. La acești bani se mai adaugă 1.667 de euro, reprezentând prejudiciul timpului pierdut, un prejudiciu pe care studentul îl echivalează cu media salariului tarifat orar pentru funcția de director general la nivelul industriei din domeniul energiei.

 

Asa ceva? Un student de la „Ovidius” cere despagubiri de la un profesor. Vezi de ce!Reclamația studentului

Pe lângă faptul că profesoara de limba engleză a modificat ora susținerii examenului chiar în ziua în care acesta trebuia să se desfășoare, studenții care ar fi trebuit să susțină examenul la ora 17:30, adică și studentul nostru, s-au trezit în fața unei săli, acolo unde deja își desfășurau activitatea didactică alți studenți, astfel, aceștia au fost nevoiți să mai piardă câteva minute până la eliberarea sălii.

Studentul a înaintat o reclamație în acest sens, și așteaptă acum câteva răspunsuri din partea Facultății de Litere, acesta declarând pentru reporterii de la Replica de Constanța: „Facultatea de Drept, că să susțină cursurile acelea de limbi străine, apelează în cadrul Universității, la Facultatea de Litere, către care face o cerere și către care alocă o persoană. După respectiva întâmplare, Facultatea de Frept a solicitat explicații, de la profesoară, pentru că așa este normal. În plus, Facultatea de Drept a făcut solicitare de schimbare la rectorat. Facultatea de Drept nu are nici o vină cu privire la calitatea profesoarei respective, în schimb Facultatea de Litere a nimerit pe lângă subiect, pe lângă calitate. Nu pică bine unui student să vină de pomană până la facultate... spre deosebire de alții, eu nu am de gând să accept așa ceva.

Asa ceva? Un student de la „Ovidius” cere despagubiri de la un profesor. Vezi de ce!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi nu avem caldura in sali sustinem examenele la 5 grade celsius
0
1
vand golf 4
1
1
Felicitări! Sunt multe cadre didactice cu astfel de atitudini. Nu are importanta daca studentul lucrează. Nimeni nu trebuie sa- si bata joc de timpul fiecaruia. Dar, ele, cadrele didactice în mare parte nici nu mai fac față la cate universități predau. De aceea nu- si pot gestiona timpul corect.
6
3
Un test philologic, un interviu înainte de admitere este foarte indicat...
12
3
De ce sa mearga la munca? Tu, acum cand mergi la munca, dupa ce vii, te apuci sa inveti? Nu, nu trebuie sa mearga la munca, el trebuie sa invete. Cei care fac scoala, trebuie sa invete, iar cei care muncesc sa munceasca. In ziua de azi si cei care sunt inca in scoala si cei care au terminat scoala si muncesc, se fac ca invata, respectiv muncesc! Orasul e aglomerat la orice ora si nu ai loc pe strada de astia! Munca nu este o rusine si toti trebuie sa muncim, dar dupa ce faci scoala. Nu poti sa si inveti si sa si muncesti! sau poti, dar vei invata mediocru si vei lua note slabe. Ca sa faci performanta, sa inveti de nota 10 (nu sa iei 10 cu spaga), nu poti sa si lucrezi. Sau poti, dar vei lua note numai de 5. Iar pentru cei mai ingusti la minte, care imi vor spune ca nu au cu ce sa se intretina studentii care nu lucreaza, le raspund si le dau de gandit doar cu cateva idei: 1 - bursa (dar ca sa iei bursa, nu trebuie sa lucrezi, trebuie sa inveti); 2 - angrenarea in proiecte academice; 3 - elaborarea de studii pentru institutiile care sunt in parteneriat cu universitatea/respectiv facultatea; 4 - etc Da, oricine stie cum e cu salile si cu orele de examen, dar nu inseamna ca a fost normal cum se asteapta pe holuri, atarnati cu orele din cauza a cate unui profesor dement, care a terminat facultatea cu media 4.95 si era angajat pe spaga si pile! Nu, nu trebuie sa mai fie asa. Numai o comunista ca tine, vrea sa ramana totul asa cum a fost si sa nu se imbunatateasca nimic! Nu incurajez abuzurile de nici o parte. Asta inseamna ca daca a fost o amanare din motive plauzibile, cererea nu e fundamentata si se va respinge. In schimb, daca a fost un abuz, o nesimtire, sau ca "asa a vrut muschii ei" (am facut dezacord intentionat - pt criticii gramaticali), atunci sa plateasca. Bravo tinere, cere-le bani, ca sa se sature sa isi mai bata joc si sa trateze pe toata lumea cu nesimtire!
12
15
R o m â n a ș i i sunt campioni la mahalageala și câștiguri fără efort. Adepți ai vieții de huzur. Bine ca individul nu a vrut să prindă și loc bugetat. În R o m â n i a toți cer drepturi, dar nici unul nu vrea responsabilități.
12
11
Pai acesta nu e un caz unic doar la Ovidius dar aici parca e un sat fara caini...mai sunt si alte specialitati unde se schimba orele mai ceva ca ciorapii.Ar trebui o avalansa de procese iar studentii din anii terminali de la Drept chiar ar avea ocazia sa-si testeze cunostintele chiar pe profesorii lor sau ai altora din universitate...dar atentie,sa nu fie judecatori ca vor pierde din start/
5
8
Elena , doamna profesoara, lăsați scuzele!
7
6
mare universitate,ovidius,fabrica de diplome ptr prostani analfabeti.drogalaul nu mai avea bani de prafuri asa ca s.a gindit la o mirsavie!
11
15
un rahat care a intrat cu dosar la admitere și se da vioi.
22
11
Și eu vreau despăgubiri pentru ca atunci când ma duc la baie în pauza cursurilor nu apasă nimeni clapeta de la bazinul wc. Trebuie sa fac și treaba asta în loc sa fie angajați specializați pentru asa ceva!
19
7
Elena e profesor?
4
7
La munca nu stie sa meargă studentul? Cred ca oricine a făcut o facultate stie cum e cu sălile si cu orele de examen. Clar ca are ceva la mansarda... Da bani pe prostie nu se da?
18
15
Sa plătească universitatea daca-s atât de p****i.... cam valoros studentul asta cu 1600EUR. Poate lucrează la NASA.
17
5
P'asta n-am mai auzit-o până acum! E TOP! Cum ro-mânii ăștia vor să se îmbogățească din nimic. Chiar că, ASA CEVA NUMAI ÎN RO-MÂNIA MAI POȚI VEDEA!
23
13

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515