REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Aşa va arăta viitorul ansamblu rezidenţial cu blocuri de 20 de etaje, în locul fostului Abator de pe Şoseaua Mangaliei!

Aşa va arăta viitorul ansamblu rezidenţial cu blocuri de 20 de etaje, în locul fostului Abator de pe Şoseaua Mangaliei!

Replica API 18 noiembrie 2019 | 00:00 2063

A fost obţinut avizul de mediu

A fost obţinut avizul de mediu

APM Constanța a decis, în ședința din 12 noiembrie, acceptarea raportului de mediu și emiterea avizului de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal, amplasat în municipiul Constanţa, Șoseaua Mangaliei, nr.74. Concret, este vorba despre mega proiectul privind construirea, în locul fostului abator, a unui ansamblu rezidențial: o zonă mixtă de birouri cu 20 de etaje, galerii comerciale. O ată zonă va fi destinată ansamblurilor de locuințe de 15 etaje, cu 900 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, dar parcări subterane, alta va fi destinată unor funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje și restaurant, a unei clădiri P+1 cu piscină interioară și exterioară. Ansamblul va fi prevăzut cu spații verzi, zone de interes și zone de loisir, dotate cu mobilier urban.

Suprafața totală a terenurilor ce a generat PUZ este de 68.036 mp, prezentând următoarele vecinătăți: NORD: strada Caraiman, EST: Șoseaua Mangaliei, SUD: stradă acces, VEST: teren căile ferate. Zona studiată este amplasată în intravilanul Municipiului Constanța, între Cartierul Abator și Cartierul Km4, în apropiere de Farul Constanța. La 400 metri se afla Marea Neagra și Poarta 5 a Portului Constanța, amplasamentul fiind foarte aproape de Șoseaua Mangaliei numărul 74. Însă proiectul este unul foarte complex, din acest motiv se va realiza pe mai multe etape. Pentru început vor fi demolate o parte din clădirile anexe existente. În următoarele faze se vor incepe lucrările de construcție pentru clădirea de birouri, schimbare destinație clădiri existente în galerii comerciale și pentru ansamblurile de locuințe și funcțiuni conexe.

Zona mixtă de birouri va avea un regim de înălțime 2S+P+20 etaje cu spații de garare proprii în regim preponderent subteran pe două nivele. Suprafața construită proiectată va fi de 3.728,63mp și suprafață desfășurată=43.353,16mp. Va exista și o zonă dedicată businessului comercial prin schimbarea destinatiei clădirilor existente în galerii comerciale pe o suprafață constuită proiectată de 9.530,90mp și suprafață desfășurată de 34.556,97mp. Zona de ansambluri de locuințe cu 900 apartamente de una, două, trei și patru camere, cu regim de înălțime 2S+P+15 etaje, iar suprafața construită proiectată este de 8.747,75mp; suprafața desfășurată de115.588,05mp. Zona de funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unei cladiri P+1 cu piscină interioară și exterioară și spații de wellness (suprafață construită de 1.115,50mp; suprafața desfășurată de 1.627,50mp).

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/cladirile-in-care-a-functionat-fostul-abator-de-pe-soseaua-mangaliei-urmeaza-sa-fie-demolate-400153/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poarta fesu
0
0
Tu unde traiesti,in p......a matii?
0
0
NU CUMPARATI DE LA MAKEDONI NIMIC,NICI MACAR BRANZA,ARE ARACET
0
0
Am un apartament acolo..acu ii creste pretul. Ma bucur una peste alta. Felicitari!
3
1
sa ne fereasca dzeu sa vina un cutremur mare peste romani. toate blocurile facute de branzari or sa cada . sa i vad atunci spanzurati in Piata Ovidiu
14
3
Ba zice si de infrastructura dar tu esti cu capul in nori. Daca astea nu sunt bulevarde pentru blocuri de 20 de etaje atunci nici in New York nu sunt bulevarde pentru turnuri de 100 de etaje.
11
4
Samara si cu mana lui dreapta pupincuristul arhitect Verzea o sa faca blocurile astea. Ca sa va imaginati asa cat de bine vor fii construite, Verzea a facut sensul giratoriu de la Cora. Cam atat il duce bibilica, cat despre Sami imbuibatul, numai de bine.Om care n a facut nimic in viata, totul de la tati
15
3
Nimeni nu zice nimic de infrastructura. Nu aveti bulevarde pt blocuri de 20 etaje. O sa stam bara la bara tot orasul
16
2
Pentru Marin: da, dar are locuri de parcare shaule
6
0
Dezvoltatorul e Samara, stropitorul securist de pe vremea lui Ceasca. Ala de a cumparat Metachimul la pret de chilipir si acum inchiriaza spatiile la preturi super mari. Nu va pacaliti sa cumparati apart de la maky.
24
2
sa fie cutii de chibrituri am zis. Sa iasa mirosul de varza murata am zis. Sa puta scara a fasole cu carnati am zis.. feerie de malul marii
13
2
bun asa sa aiba si curvele de la bariera unde sa bea o cafea
18
1
In primul rand, esti un mare idiot. Este o scoala si o gradinita, iar la nici 1km, o alta scoala si un liceu, si nici la 3 km, alte 2 scoli si alt liceu. Politia trece zilnic, ca e sectia in km 4.5 Dar tu la fel de bou vei ramane. pace.
13
3
Far un cartier plin de tigani fara scoli sau gradinite, nici politia nu trece. Totul e departe, de rahat sa traiesti acolo...
2
16
Cel mai tare imi place Soseaua Mangaliei, care apare in desenele tehnice ca avand vreo 20 de metri latime, cu 4 benzi, parcare si spatii verzi pe margine. Mai ceva ca in Paris! Asta este, APM ar trebui desfintat, avizeaza desene animate, nimic din ce e in schemele alea nu poate fi transpus in realitate.
25
1
Daca blocurile cred ca vor fi ridicate,ca in altceva nu se pricep sa investeasca,in schimb ,de infrastructura de alei ,drumuri,trotuare ,parcari,spatii verzi etc nu se va ocupa nimeni.Totul este o gogoasa electorala specifica propagandei gretosului primar pesedist.Sictir ,PSD !
20
2
Pai decat cladirea abatorului care a facut o gramada de bani dar n-reabilitat-o nimeni a devenit focar de infectie este mai frumos asa
4
20
Poate asa vom avea si noi un Mega Image in zona !
4
22
nu cumva sa largiti strada caraiman. este pacat sa arate civilizat
26
1
Da cine a condus tara timp de 30 de ani,Machidoni..?
7
18
Unde scrie ca ar fi construit de machedoni?
9
28
nu cumparati apartamente de la machedoni. prostul de sub mine este un cracanat mic si chel care fute o verisoara cracanata si proasta.
44
9
Alte comentarii acelasi neam de secaturi. Fi miar scarba de hoti si koorve
12
33
Machidonii au distrus cel mai mare abator din judet , unde munceau mii de romani ! Acum fac alte cacaturi de blocuri ... la fel ca in Mamaia si Navodari .
57
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272