REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.3° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
15.3° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

ATAC la Paris!

ATAC la Paris!

Replica API 12 mai 2018 | 00:31 997

Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat mai mulți oameni în fața Operei din Paris, în Arondismentul II al capitalei. Agresorul a fost împușcat de polițiști, relatează stiripesurse.ro.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, nu a întârziat să salute "sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui act odios", a scris el pe Twitter.

Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat în zona atacului, potrivit europe1.fr.

Bărbatul ar fi strigat „Allah Akbar” în timp ce-și ataca victimele cu cuțitul.

UPDATE

Două persoane au murit, inclusiv atacatorul.

Victima avea 29 de ani, iar cele patru persoane rănite se află în afara oricărui pericol. Alte patru persoane au avut nevoie de îngrijiri din cauză că au intrat în stare de şoc.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti la nouă minute de la începerea atacului, iar organizaţia Stat Islamic a anunţat că autorul este un "soldat al său şi operaţiunea a avut loc ca represalrii faţă de statele coaliţiei".

Atacul a avut loc într-o zonă cu multe restaurante.

Atentatul de la Paris, revendicat. Atacatorul nu a fost identificat încă

Bărbatul care a atacat sâmbătă seară cu un cuţit mai mulţi oameni în centrul Parisului nu a fost identificat nici acum. Organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat însă atacul. Poliţia încă nu a venit cu o informaţie oficială. Atacatorul a fost ucis de forţele de ordine, la scurt timp după ce a înjunghiat mortal un om şi a rănit alţi patru, dintre care doi sunt în stare gravă.

Atacatorul a lovit prima dată în jurul orei locale 21:30, în zona din apropierea Operei din Paris, cunoscută pentru viaţa de noapte. A înjunghiat un trecător, apoi şi-a continuat atacul, năpustindu-se cu cuţitul asupra oamenilor pe care îi întâlnea. Panicaţi, cei aflaţi pe stradă s-au baricat în barurile şi cafenelele din jur. Agresorul a încercat să intre în mai multe localuri, în căutare de victime, dar cei aflaţi înăuntru au reuşit să-i blocheze accesul.

„În această etapă, deoarece potrivit martorilor atacatorul a strigat Allah akbar în timp ce ataca oamenii cu un cuţit şi din cauza modului în care a acţionat, procurorii antitero din Paris se ocupă acum de caz”, a anunțat procurorul Parisului, Francois Molins.

După ce a câştigat alegerile anul trecut, Emmanuel Macron a promis că lupta cu terorismul islamic va fi o prioritate. Peste 230 de oameni au fost ucişi în Franţa, în ultimii trei ani, în atacuri inspirate de jihadişti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Coruptia ucide ?
0
0
Si eu ca musulman nascut aici ii urasc pe arabitoii astia inculti care ucid in numele lui Dzeu niste poponari indoctrinati de alti poponari frustrati daleash la muie de iubitori de camile pisamas le toata rasa lor
4
0
Poate ca nu e bine, dar ii urasc pe toti misulmanii care nu par nascuti si traiti in romania. Sunt din constanta, si am avut dealungul anilor turci la scoala, liceu, si nu s-a pus niciodata problema sa ii urasc pentru ca traiau ca mine cumva. Dar pe astia care se cunosc de la distanta ca sunt indoctrinati i-as impusca fara sa clipesc si fara sa ma intereseze cine e.
8
0
Foarte lent. Datorita tragismului situatiei nu speculez inchipuindu-mi ce faceau politistii si jandamii in cele 9 minute.
8
1
In 20-30 de ani parisul va deveni califat musulman, la fel ca alte capitale europene. Aceste este efectul invaziei misulmane pe care liderii europeni au pernis-o.
19
1
Stati linistiti nu este un atac terorist. Era un refugiat musulman cu probleme psihice.
13
0
Natie imputita
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389