REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Atenție, cade tencuiala de pe un bloc din buricul Constanței! Video

Atenție, cade tencuiala de pe un bloc din buricul Constanței! Video

Valentina CAMARA 27 octombrie 2022 | 00:00 3905

Blocurile vechi, care nu au fost reabilitate, sunt, de multe ori, un pericol pentru cetățeni, dar și pentru locatari. Se întâmplă deseori în Constanța, mai ales în zona Peninsulară, ca tencuiala de pe fațada blocurilor să se desprindă și să cadă, riscând să rănească trecătorii. În această situație sunt multe blocuri din oraș, însă în loc să vedem o rezolvare, asistăm la o agravare.

Viața trecătorilor este pusă în pericol pe Bulevardul Tomis, acolo unde o clădire este într-o stare avansată de degradare. Cu toate că sunt montate avertismente acestea nu sunt tocmai foarte vizibile din cauza faptului că în fața clădirii se află pomi. Pe clădire se observă tencuiala care stă să cadă mai ales că trecătorii trec chiar pe sub balcoane.

Nu sunt puține clădiri în Constanța unde găsim pe ele lipite afișe, pancarte sau alte metode de semnalizare pe care scrie: „Atenție, cade tencuiala! Circulați la distanță de clădire.” Dar ne întrebăm dacă aceasta este o metodă suficientă de a ține pericolele la distanță. De obicei îi avertizează doar pe românii care trec prin zonă neținând cont de străinii care ne vizitează orașul și care trec pe strada pe partea cu clădirea avariată.

Mai mult decât atât, o simplă hârtie nu atenționează suficient trecătorii, mai ales în situația când se află pe bulevard și chiar nu se așteaptă la posibilitatea de a fi lovit de o bucată de tencuială în mijlocul trotuarului.

Cine este responsabil în cazul unui incident?

În mod normal, responsabili de reabilitarea clădirilor sunt chiar proprietarii, însă nu tot timpul o simplă renovare rezolvă problema tencuielilor prost realizate, deoarece construcțiile sunt în mică parte proprietate privată.

Conform Codului Civil, orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune și să nu aducă atingere, prin acțiunile ori inacțiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

Astfel, cel care va încălca această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral. Persoana vătămată va fi îndreptățită astfel, dacă i se constată un prejudiciu, la daune materiale și morale, în funcție de situație, de la proprietarul clădirii, printr-o acțiune în răspundere delictuală.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LEGE nr. 153 din 5 iulie 2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilorDeţinătorii de orice fel ai clădirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea, viaţa, integritatea fizică şi siguranţa populaţiei şi/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit şi a spaţiilor publice urbane, în temeiul şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind calitatea în construcţii şi a prezentei legi, sunt obligaţi ca, din proprie iniţiativă, să ia măsuri de realizare a lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor.
3
0
Cel mai amuzant este faptul că clădirea se află în administrația RAEDPP, așă că spor la cafeluță
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272