REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Atenție, constănțeni, să nu plângeți la pensie: zeci de mii de cărți de muncă zac la ITM Constanța

Atenție, constănțeni, să nu plângeți la pensie: zeci de mii de cărți de muncă zac la ITM Constanța

Replica API 20 decembrie 2017 | 21:12 727

În prezent, potrivit informațiilor făcute publice de Eugen Bola, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, în arhiva instituției sunt 18.000 de carnete de muncă ale angajaților din județul nostru, care ar fi trebuit deja să fie în posesia titularilor lor.

Cărțile de muncă au fost desființate din 2011, de la data respectivă fiind înlocuite cu adeverințe care dovedesc vechimea. Tot de atunci, titularii cărților de muncă sunt așteptați să le ridice la sediul ITM Constanța.

„Titularii trebuie să vină, să depună o cerere pentru restituirea carnetelor de muncă. Noi am transmis adrese către societățile comerciale din Constanța, prin care le solicităm să își anunțe salariații că pot veni să le ridice. Aceste acte se eliberează titularilor, nu reprezentanților firmelor”, a precizat Eugen Bola.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bună am lucrat din anul 1985..pina in ani 1988 cu armata. Și eu am primit cartea de munca dar fără sa fie trecut Anul de lichidare.. Întrebarea mea este cum pot eu sa devin în posesia acestei an de închidere a cărți de munca.... Va rog frumos să-mi dați un răspuns.. Cu drag va mulțumesc. George Demian.. Tel +4369910902459
1
0
asa este. nu au nicio evidenta dinainte de 2011, de aceea noi trebuie sa dovedim contributia, cu cartile de munca. am facut cerere ca sa aflu cati ani am contribuit pana acum, si au raspuns ca nu imi pot spune, decat cand voi avea varsta pensionarii. deci, nu au nicio evidenta, decat dupa 2011. adio pensie !!!
1
0
Daca a ti stii voi la cate firme sunt platit eu si fiul meu Bogdan a ti invidiosi pe noi.Luna trece leafa merge.Ce bine este sa fii make cu tupe in Romania.Daca nu pica...cade.
4
1
Ridicarea se face o data pe sapt, intr un interval de 2h stand la o coada de 50 de persoane
8
1
ITM-ul le'a cerut angajatorilor sau firmelor de evidenta resurse umane si acum spune ca le da personal persoanelor titulare de carnet de munca si mai si ameninta ca la pensie pot fi surprize! Ma, voua nu va e rusine ca va luati salariile din contributiile celor cu carti de munca??Intentionat ati desfiintat operarea manuala si ati trecut la cea electronica care e doar la voi sa puteti jongla cum vreti voi cu vechimea angajatilor , iar la o adica sa dati vina pe sistem sau atacuri cibernetice.Ce banditi !!!
8
3
e de vina .......
4
2
Nu v-ar fi rusine! Cum adica? Sa nu plangeti la pensie? Dar voi ce credeti ca jucati aici? Poker cu pansia oamenilor? Cartile de munca au fost scanate si sunt sau ar trebui sa fie la voi in siguranta. Sau vreti sa ne ziceti ceva de genu: astia care nu si-au ridicat cartile de munca se vor sterge la bot de perioada cu pricina. Si asa sunteti penibili ca ne purtati pe drumuri dupa adeverinte. Hotilor!
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212