REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Atenție la acest cuplu! Închiriază apartamente și dă țepe proprietarilor!

Atenție la acest cuplu! Închiriază apartamente și dă țepe proprietarilor!

Cristina BĂRBUCEANU 22 decembrie 2022 | 00:00 12851

Atenție cui vă închiriați proprietățile imobiliare, dacă nu vreți să ajungeți în situația de a lua țeapă! Doi tineri, femeie și bărbat, sunt acuzați de un constănțean  că l-au păgubit, după ce le-a închiriat un apartament. Cei doi au promis că vor plăti la finalul lunii garanția care trebuia achitată la încheierea tranzacției, însă au fugit cu banii în buzunar, dar și cu câteva bunuri ale proprietarului. Mai mult decât atât, i-au lăsat și o pagubă la factura de gaze de... 850 de lei.

Cuplul de escroci

„Au consumat într-o lună 850 de lei”, oferind în loc de bani, povești lacrimogene

În prag de sărbători, o femeie din Constanța s-a trezit cu o gaură considerabilă în buget, după ce și-a închiriat apartamentul unui cuplu care, chipurile, avea și doi copii. Și-a dat seama că familia ”neajutorată” este, în realitate, țepară, care a plătit ceea ce a consumat, într-o lună, cu...minciuni.  „Acum o lună, s-a prezentat domnul, spunându-mi că sunt o familie cu doi copii, că trec printr-o perioadă foarte grea. Au mai spus că fostul proprietar, la care a locuit până să vină la mine, nu le-a mai înapoiat garanția și că nu au bani să mi-o plătească, având resurse doar pentru chiria pe luna în curs. Și am zis „OK, vom face contract după ce aveți și bani de garanție. Vă las să stați cât se poate luna aceasta și după... vă înțeleg, dar am nevoie de banii de garanție”. Ei au spus să stau liniștită, că fac tot posibilul să-mi achite garanția la finalul lunii. A fost o chestie așa ciudată că s-au mutat imediat. Ne-am văzut la 12 și până seara au vrut să își aducă din lucruri. Asta m-a pus pe mine pe gânduri în primă fază, dar am zis că poate chiar au probleme mari.”, ne-a declarat proprietara păgubită.

Stan Iuliana Corina, chiriașa

 Proprietara a adăugat: „Ei s-au mutat în apartament, și duminică (n.r. 18 decembrie), m-a sunat un vecin să îmi spună că oamenii deja se mută din apartament, în condițiile în care noi trebuia să ne întâlnim pentru a doua chirie și pentru garanție. L-am sunat pe domnul cu care am discutat inițial, mi-a spus că el este la București cu soția în spital. În 3 minute a zis ceva de genul: „Acum vă zic adevărul, haideți să vă zic adevărul!”, și mi-am dat seama că minte. Nu am reușit să ajung în ziua aceea (n.r. la apartamentul închiriat) pentru că nu eram în Constanța, dar a doua zi când am fost, ei își cărau bagajele. Am încercat să intru în casă, nu am putut. Până la urmă am băgat cheia și atunci mi-au răspuns: era un băiat, despre care ei ziceau ba că e băiatul, ba că e vărul.”

În acest mod, suspiciunile au început să prindă contur, proprietara aflând, ulterior, că are de plătit la gaze 850 de lei, consumul pe luna în care cuplul țepar a locuit în apartament: „Atunci le-am spus că ne interesăm cât ați consumat, îmi dați banii și apoi puteți pleca. Am sunat la gaze: au consumat într-o lună 850 de lei! Le-am spus să îmi achite ce e de achitat. Până la urmă era și doamna în casă, se ascundea. Și-au luat o parte din lucruri dar au mai lăsat câteva – niște haine care nu valorează cât au consumat –, cu promisiunea că până vineri (n.r. 23 decembrie) îmi aduc banii. La Poliție nu am sunat deoarece nu am făcut contract pentru că am așteptat să primesc și banii pe garanție, urmând ca apoi să facem contractul.” Adăugăm și faptul că cei doi soți și-au lăsat așa-zisul nepot să vorbească cu proprietara, acesta oferindu-i o poveste lacrimogenă, conform căreia el este doar un copil și nu are nicio vină.

Au furat mașina de spălat a celor care îi țineau în chirie

Însă pagubele nu s-au oprit doar la neplata facturilor enorme și la neplata garanției. Familia de escroci a plecat și cu mașina de spălat a proprietarei. „Mi-au luat mașina de spălat rufe, au scos-o din casă. Am văzut că nu mai e când am intrat în apartament după ce chiriașii au plecat. Era o mașină veche, avea mai bine de 10 ani, dar era mașina din apartament, era funcțională”.

Proprietara trage un semnal de alarmă și-i atenționează pe cei care intenționează să-și pună bunurile la bătaie să deschidă ochii larg.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu este vorba despre chiriasi sau proprietari, este vorba despre oameni. Proprietari care nu inapoiaza garantia, intra in locuinta inchiriata in absenta si fara stirea chiriasului, maresc chiria de la o luna la alta, nu inregistreaza contractele la anaf si nu respecta termenul de preaviz pentru eliberearea locuintei. Chirasi care lasa dezastru in imobilul inchiriat si dispar in miez de noapte, datorii la intretinere, facturi restante etc.In ultimi 4 ani aceste comportamente au devenit normalitate la ordinea zilei si de partea chiriasilor care s-au saturat de mutat de 2 ori pe an, si de partea proprietarilor care s-au saturat de tepe. Si totodata iese in evidenta faptul ca acest balci vicios este in mare parte cauzat de proprietari neseriosi pusi pe japca si tepari in randul chiriasilor. Proprietarii seriosi sunt tot mai putin la numar, iar acest lucru genereaza din pacate un numar mare de chiriasi neseriosi care isi pierd bunul simt dupa ce numarul relocarilor le depaste varsta in ani.
0
0
o fi cretin, dar daca nu ti se inmaneaza si tu nu il soliciti, esti complice la evaziune.
3
0
Shatrari tiganes corturari fara casa infractori penali.La pușcărie să le de-a casa.
2
0
Fiecare persoana trebuie sa beneficieze de dreptul la ( Prezumția de nevinovăție și dreptul la apărare ) daca maine spune replica despre tine ca esti un poponar si ca violezi babe pe strada asta demonstreaza ca tu chiar ai comis acele fapte ? NU , legea trebuie sa determine asta prin probe nu un ziarist.
2
5
50 de ani in Romania a fost un caz mediatizat in care o familie mergea in chirie in diferite orașe și după câteva zile de când închiria fura bunurile din casa și le ducea la o familie in Cernavodă și le vindeau la terțe persoane.A fost un caz care a durat ani de zile.Cati au fost prăduiți de bunuri până la urmă mari chiriași au ajuns la zdup.Se pare că și acești chiriași bulangii aplica aceiași regula
8
0
Pentru toti cei de mai jos care se cacă pe ei cu dreptul la imagine. Inteleg ca asta e legea, dar ati uitat de zilele bune cand erau imaginile hotilor de buzunare in autobuz, nu? Ati uitat cand erau imaginile hotilor pe usile magazinelor, nu? Alea eu consider ca erau vremuri bune, sincer. De treaba asta cu dreptul la imagine trebuie sa beneficieze omul normal, cinsit, muncitor, nu pungasii marunti. Pungasii trebuie aratati cu degetul si postati peste tot ca sa se poata feri lumea cu succes de ei! D-aia mi se pare in mare parte o tampenie chestia aia cu GDPR-ul.
12
1
" pai daca nu luati bonul de la magazin, tot evaziune e." nu ma cretinule, evaziune e daca cei din magazin nu-ti elibereaza bon, adica banii aia nu trec prin casa de marcat, nu trec prin registrul national, nu exista nicaieri, nu sunt taxati, aia e evaziune. ca nu ridici bonul pe care vanzatorul ti-l inamaneaza, n-are nicio treaba. evazionista
8
0
Art. 73 Dreptul la propria imagine (1) Orice persoană are dreptul la propria imagine. (2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Pentru atari situatii expuse exista institutii abilitate. Oare aveti acordul persoanelor de a le publica imaginea!?
6
13
A vrut si proprietara sa faca craciunul cu garantia oamenilor si le-a dat planurile peste cap, asta e de retinut din articol. Bineinteles garantie pe care nu o mai inapoia in veci inapoi, cum fac majoritatea proprietarilor care inchiriaza fara contracte. De data aceasta nu i-a mers, a vrut sa dea o teapa si a luat-o in loc. forta steaua forta steaua hei hei
10
3
În curind o sa urmeze si catelus de la clejeni Km 4-5 e compus din boschetari cersetori atirnatori manglitori consumatori de substante interzise mate goale care stau pe la cazinoul admiral si safari bar de boscheti calificati vai morti lor de smecheri inchiputi
7
0
Mulțumesc ptr cartela
4
0
Pe astia 3 ii stiu!El face videochat cu varul(homo)iar ea e cea care se ocupa cu contabilitatea
12
1
ati luat o razba cu contractul asta.. ok.. femeia nu l a facut si a si zis ca deaia nu a chemat politia, s a resemnat si a zis da macar trage un semnal de alarma. na, o fi fost naiva ca nu e exclus, dar ii scoateti ochii pentru evaziune? pai daca nu luati bonul de la magazin, tot evaziune e. v ati trezit voi sfintii sa faceti urat ca n are ea contract pentru o luna. la fel ca aia care vand marar la marginea drumului.. nu astia fura fratilor, aia din guvern fura! din primarie! cipanii cu functii publice! reveniti va!
27
4
Probabil prostimea frustrata va da vina tot pe proprietara ca nu a facut contract la ANAF. Aceeasi prostime care nu e de acord cu pensiile nesimtite adica acolo unde se duc banii aia. Aceeasi prostime care pune unghii, face masaj, coafura acasa fara sa dea nimic la ANAF. Adica țin cu hoții. Ce as mai vrea eu sa vina la mine aia cu pestele ei sa vezi ce ii gauresc mai ceva ca violatorul de mai jos. P.S. Tot pentru prostime, si cu contract tot la judecator ajungi.
20
7
Baga fata pe treabă ca sigur are succes ca escorta de lux
11
1
iti cumperi tigari marble de la t****i si vrei sa dai lumea in judecata. Stai dracu linistit cand iti faci baie ca reiese ca ti bagi dwgwtu in c*r in momentele alea
8
5
Cand vrei sa ocolesti legea si sa nu declari veniturile , aici se ajunge . Lacomia celor care inchiriaza este foarte mare . ISI MERITA PAGUBILE JIGODIILE ASTEA . Eu am fost nevoit pentru cateva luni sa inchiriez un apartament . Am platit anticipat chiria plus garantia . Cand am cerutsa-mi restituie garantia , MACHIDONUL cu chiu cu vai mia ianpoiat jumatate din garantie invocand ca nu stiu ce sa distrus in apartament . Eu am locuit foarte putin si chiar nu am avut motiv sa produc pagube . Am inchiriat de la un j***s de m******n care are un magazin pe Nicolea Milescu Spataru .
20
12
Daca citeai Noul Cod Civil actualizat 2022, aflai că un contract protejează și proprietarul dar și chiriașul. "M-am gândit că" și "am crezut că" înseamnă naivitate și prostie.
19
6
Si nu stiai ca se poate intampla asta, daca nu faci contract ca sa ai datele chiriasilor si copii de pe buletin? Acum, faci pe victima...
15
8
Sa vina la mine ca le inchiriez eu apartamentul , fara banii, dar ii voi F.U.T.E. in toate gaurile ,pe amindoi de toti baniii !
11
6
Eu as da replica in judecata daca ar posta o poza cu mine fara acordul meu
9
30
Pe el l-as fwte,pe ea as bate-o!Scuze,invers…
12
4
A VRUT SA MEARGA FARA CONTRACT CRED SA NU PLATEASCA TAXE,SE AMAGESC CA ISI IAU O LUNA GARANTIA SI ASTA AR ACOPERI CHELTUIELILE,INSA SUTEM IN AJUNUL CRACIUNULUI APROAPE,
13
7
E evaziune fiscala mamaiee lasa vrajelile cu nu ai facut contract ca nu stiu ce
19
16
Se vand droguri la greu in fiecare seara pe strada Ion Corvin chiar in spate la DNA Constanta.
13
2
Ce pensat e el F bine ca i a dat la ziar , nu mai închiriază ei de la nimeni in județ acum ca i am vazut
25
3
Pe str general manu din constanta se vinde drogurii din casa ca la patiserie ghezolu erdal si o femei bruneta vinde drogurii la copii langa scoala si nu ia nimeni atitutidine
14
7
am o intrebare sunt persoane publice sa le faceti numele public? din cate se observa incalcati grav gdpr, exista politie pentru acest caz , daca nu va convine schimbati jobul in loc de ziarist pe detectivi ceva.
18
24
Noi închiriem apartamente cu capul gol... Contracte pwlla doar sa ne fie noua bine.ANAF ul este cu noi
20
10
Si pe chiriasa nu o ia nimeni la intrebari ? ANAF ? Ca nu a facut contract ? 1 luna de zile s-a prejudiciat bugetul statului :)
18
29

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212