REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ATENȚIE la ȚEPELE cu CREDITELE RAPIDE, de pe INTERNET!

ATENȚIE la ȚEPELE cu CREDITELE RAPIDE, de pe INTERNET!

Replica API 30 decembrie 2021 | 14:08 1573

Țepele continuă să își facă simțită prezența, prin diferite moduri. În ultima perioadă sunt tot mai frecvente în mediul online, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți. Pe lângă deja cunoscutele înșelăciuni date în numele Orange, Telekom, Dedeman etc, acum iată că este vorba despre anunțurile care ne promit împrumuturi rapide. O femeie a apelat la un avocat înainte de a semna un așa-zis contract și astfel a aflat că este vorba de o țeapă.

foto: realitatea.net

”Bună seara domnule avocat . Am găsit pe net un anunț pentru un credit rapid. Am primit un contract să îl semnez pe mail dar eu cred că este un fals”. Iar răspunsul avocatului Adrian Călin Cuculis nu a întârziat să apară: ”Este o țeapă acolo!”.

Cum ne dăm seama că este o țeapă

Strict legat pe contractul primit de femeia din această speță, o persoană a explicat: ”În primul rând, antetul ar trebui să vă dea de gândit! În plus, un contract de credit întocmit de orice bancă, nu numai BCR, arată cu totul altfel și are mai mult de o pagină! În plus, la dvs ambele ștampile sunt scrise în limba franceză, și se referă la o republică franceză. În altă ordine de idei, chiar exprimarea este defectuoasă, că să nu mai vorbim de faptul că creditarea, prin intermediul unei bănci, nu e totuna cu un act notarial. Cel puțin nu în România”.

Prin urmare, trebuie să fim atenți la toate detaliile. Contractul trebuie să aibă mai multe pagini, antetul să cuprindă date din România, nu din alte țări, la fel și ștampilele.

Dar asta nu e tot, fiți atenți și la exprimări și, chiar și așa, apelați la sfatul unor persoane abilitate sau chiar sunați la banca în numele căreia vi se spune că se va întocmi creditul bancar.

Altfel, riscați să vă treziți că vi se copiază datele și vă treziți cu conturile golite sau cu datorii.

Citește și: ATENȚIE la ȚEAPĂ: Iphone 12 Pro cu 15 lei!

O nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în numele DEDEMAN, a apărut prin SMS

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272