REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Atenție! Noi reguli pentru șoferi; amenzile sunt usturătoare!

Atenție! Noi reguli pentru șoferi; amenzile sunt usturătoare!

Mirela PASCAL 11 decembrie 2022 | 00:00 3796

Amenzile pentru șoferii români care încalcă legea s-ar putea majora. Un nou proiect de lege prevede amenzi mai mari în anumite cazuri, dar și măsuri mai dure. Astfel, persoanele în cauză ar putea să rămână și fără mașină, pe lângă suspendarea permisului de conducere, conform proiectului de lege.

Un nou proiect de lege prevede amenzi mult mai mari și măsuri mult mai dure pentru șoferii români care depășesc limita de viteză legală. Vitezomanii ar putea fi sancționați extrem de aspru.Proiectul de lege prevede că șoferii care încalcă legea în privința limitei de viteză vor rămâne fără talon, iar mașina ar putea fi confiscată. În anumite cazuri, autoturismele ar putea fi chiar vândute.

Astfel, dacă proiectul este aprobat, șoferii care vor depăși viteza legală cu 100 de kilometri la oră vor rămâne fără permisul de conducere, fără talonul mașinii şi ar putea rămâne și fără autoturism.

Cei care vor fi surprinși într-o zonă în care limita de viteză este de 50 de kilometri la oră, iar ei au 155 de kilometri la oră - mai mult de 100 de km peste limita legală - primesc o amendă de 3.000 de lei, permisul va fi reținut pentru șase luni de zile și rămân și fără talon, potrivit spynews.ro. Totodată, o nouă regulă arată că dacă altcineva va conduce mașina la volanul căreia ați fost surprins depășind limita de viteză cu 100 de kilometri la oră, autoturismul va putea fi confiscat și valorificat de către stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Confiscare? Asta nu trece de CCR. Nu sunt aparatorul vitezistlor, dar asta e o prostie cat Casa poporului!
0
0
Repde sa ia statul masina sa ne ia si sufletul ca pasta il mai avem.Nu stie ce sa mai ne ia statul......
3
1
E bine, romanul stie numai de frica, astia care zburați ca rachetele si nu respectati nimic si aici vorbesc nu numai de circulatie rutieră, va doresc multă mumu
5
1
La cacaturi de astea si amenzi sunteti primii! Dar niste drumuri si conditii decente de circulatie pe cand?
8
1
Dar drumuri când mai facem ?
6
1
gaborilor,cum ramine u rablele afmatoare,e plina cta de ele?vedeti cine le.a dat itpul si vizitati smardoiul rar care nempolueaza vietile amarite ptr 50 lei! e cind retrageti rable,din 10 masini doua au motorul terminat!inclusiv rablele politiei,mai ales alea personale!
11
2
Geniale legi!Bineinteles ca nu se aplica politicienilor,militienilor,copiilor de bani gata si bugetarilor…
11
2
Trebuia ca textul sa fie mai explicit ic cazul in care se depaseste viteza legala cu 100 km. Banuiesc ca se poate confisca masina daca proprietarul este in masina si altcineva la volan. Oricum la drumurile care sunt in Romania trebuie sa avem legi mult-mult mai aspre,sunt unii care conduc dupa cum doresc pt ca,daca sunt prinsi,primesc amenzi foarte mici in comparatie cu ceeace isi permit financiar
9
5
Care i-au pensii nesimtite de peste 30000 ron pe luna sa va stea in gat. Asta e cea mai mare hotie posibila. Eu am pensie 2500 dupa 45 de ani de munca ... Nu sunt cuvinte sa descrie hotia
12
2
....o nouă regulă arată că dacă altcineva va conduce mașina la volanul căreia ați fost surprins ....Pai cum naiba mai frate ?....altcine conduce masina la volanul careia ati fost surprins....pai ori sunt eu la volan, ori e altcineva ?....Deci, sa recapitulam, ....eu conduc masina si politia surprinde pe altcineva la volanul masinii pe care o conduc eu, nu-i asa ?....Oleeee....taica, cum sa ne primesca astia in Schengen cu asa nulitati care vor confisca masina mea, pe care o conduc eu,dar politia il surprinde pe altul la volan....Ca la nebuni !
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212