Atenție! Nu mai beți acest tip de ceai deloc! Vă puteți îmbolnăvi!
Atenție! Nu mai beți acest tip de ceai deloc! Vă puteți îmbolnăvi!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestRomânii sunt mari consumatori de ceai, chiar și în această perioadă, când vremea caldă s-a instalat în toată țara. Cei mai mulți optează pentru varianta de ceai la pliculeț, achiziționată din comerț. Puțini știu, însă cât de periculoasă poate deveni băutura pe care o savurează zilnic.
Ultimele cercetări, publicate de numeroși experți, în presa internațională arată că ceaiul la pliculeț este toxic pentru organism și în timp poate provoca diverse boli. Cum este posibil?
Ei bine, se pare că problema o constituie nu plantele în sine, ci pliculețul, care în contact cu apa fierbinte împrăștie miliarde de particule de microplastic, pe care, ulterior, le vom bea și vor ajunge în organismul nostru. Oamenii de știință de la Universitatea McGill din Canada au fost primii care au constatat acest lucru, în urma unui studiu pe care l-au întreprins.
Cercetarea care arată rezultate alarmante
Cercetarea a fost realizată bazându-se pe patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț. Desigur, ceaiul a fost scos din plic înainte ca experții să facă testele necesare.
Comparativ cu alte băuturi și alte tipuri de mâncare, ceaiul la pliculeț împrăștie în apă 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, conform CNN, citat de antena3.ro.
Se pare că numărul de particule de microplastic este mai mare din cauza faptului că producătorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai. Un alt studiu a arătat că un om ingerează 5 grame de plastic într-o singură săptămână, ceea ce în timp duce la apariția a numeroase boli digestive sau renale.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News