REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

ATENȚIE! Parcarea prin SMS se plătește până la o decizie definitivă a instanței

ATENȚIE! Parcarea prin SMS se plătește până la o decizie definitivă a instanței

Replica API 6 iunie 2019 | 00:03 1189

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, marți, 4 iunie a.c., anularea regulamentului locurilor de parcare. O veste care i-a bucurat pe constănţeni.

Atenţie, însă! Până la pronunţarea definitivă a instanţei, hotărârea 235 din 28.06.2018 îşi produce efectele. Adică, trebuie să achitaţi, în continuare, parcarea prin SMS. Situaţia a fost confirmată şi de reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Plata parcării prin SMS este un subiect amplu comentat şi dezbătut de constănţeni. Cei mai mulţi contestau acest proiect, precizând că dă foarte multe erori. Nu de puţine ori, şoferii au fost amendaţi, deşi achitase taxa.

Reamintim că Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost atacat în instanță pe 3 ianuarie a.c. de către Asociația Constanța Altfel, Asociația Liga pentru drepturile constănțenilor, dar și de către persoana fizică Sorin Daon.

Concret, reclamanții solicită anularea HCLM NR 235 din 28.06.2018, hotărâre prin care a fost aprobat regulamentul mai sus menționat, inițiat de primarul Decebal Făgădău. Consiliul Local Constanța are calitatea de pârât. Regulamentul prevede, printre altele, pentru parcările rezidențiale, că rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc. Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este de regulă 08:00-17:00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte (de reședință și cu tarif orar), programul stabilit de regulă va fi 08:00-17:00, iar în restul intervalului locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosință asupra locului de parcare pe întreaga perioadă a autorizației de rezervare loc parcare/contractului.

Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un bou de primar; sa plece pana nu strica orasul de tot; dle. primar, dvs. probabil ca aveti locuri de parcare la discretie si nu mai realizati ce se intampla cu oamenii care v-au ales; sau ati prins o afacer babana cu vreun imputit din politie si nu conteaza ca sufocati traficul in oras
1
0
Taxa trebuie sa ramana. Eliberarea trotoarelor trebuie sa continue. Luptati pentru itroducerea sensurilor unice reduceti haosul si poluarea.
3
9
oare cum este in alte tari ? sau aia sunt genii ?
1
1
wc ul directorului de la aeroport a costat 25.000.000 lei. Tot prin SMS a platit.
3
1
Politia locala te vaneaza frate , cum ai depasit 1 minut iti taie amenda . Am luat amenda acum 2 luni , acest primar Machedon ,span si Hot trebuie pus pe RUG !! Mare atentie la alegeri anu viitor sa avem in Primar Roman si sa ne faca orasu frumos .
8
0
Tarife in Euro in Romania? Cata japca hotii astia sunt pe final de mandat stiu prea bine ca nu o sa ii mai aleaga nici mamele care i-au nascut si trag sa fure cat mai multi bani de la constanteni pana la alegeri ca sa iasa apoi la pensie pentru toata viata. Apoi ei raman milionari si voi cu banii dati si decizia instantei de judecata dar nu o sa ii mai gasiti sa va dea banii inapoi
8
3
Futute ngura de primar labar si imputit s o parchezi pemata prin SMs!
20
5
tu esti trepadus pe la locala, ai gardianule ? Caca-m-as pe ochii tai de prost si pe idolul tau Fatalau.
8
5
Bai da voi stati rau de tot cu limba romana. La ce mai postati daca cel care citeste se scarpina in cap dupa buchea voastra?
3
5
Bogdan Pruia m-a prins in parcare si mi-a bagat penisul in funduletz apoi intre gingii prima reactive a fost chitzaitul dupa care v1ol o senzatie de repetat eu si taticul meu Nas am avut aproape aceeiasi soarta
3
4
Parcarea prin sms ar trebui sa ramana. Asa mai gasesti loc de parcare. Sunt multi care decat sa plateasca mai bine lasa locurile libere. Zic si eu..
11
13
Vad numai comentarii documentate de pe google aici. Niciunu n-are treaba cu viata reala. Din aplicatia Tpark se putea plati cu cardul. Am folosit-o pana cand a fost inlocuita deci stiu ce zic. Iar in Constanta parking preturile sunt afisate in LEI. Nicidecum in euro sau ce viseaza 16-14. Lipsurile sunt multe altele si intrebarile la fel, dar cardul si euro nu sunt dintre ele. Lipsul cel mai mare ar fi ca aplicatia recunoaste doar numere de romania, aviz strainilor. Iar intrebarea principala, ce se intampla cu banii pe care i-am tot dat in astea cateva luni ?
9
5
Plata este in EURO...Se vede si in poza..
4
6
Trebuie facut ca in afara. Platit parcarea in cartier pe zone. Fara placute si kkturi. Toti trebuie sa platim
9
9
Mai nenorocitule de Primar, esti un nemernic; cum poti sa ma obligi pe mine care ti-am achitat locul parcare resedinta pt un interval de timp de 24 din 24 nu numai pt intervalul de 17-08. Cat de hot poti fi, asta vrei sa ne demonstrezi?
17
9
Fagadau asa aveai la Beidaud unde te-ai nascut parcari cu sms? Vezi ca satul tau natal inclusiv cotetul unde te-ai nascut e falit demult , ai fugit de acolo de saracie ca nu aveai ce manca
16
4
Nu se poate plati prin aplicatia TPARK deoarece aceasta nu mai este de ceva timp, cca o luna. La ora actuala functioneaza CTPARKING
4
3
Ar trebui sa existe si alternativa la plata prin sms. Sunt de acord sa platesc pt locul de parcare, dar nu prin sms. Poate un automat cu fise, de exemplu?
26
0
degeaba incerci sa i civilizezi...
13
11
Nu va m-ai cacati pe voi pt ca regulamentul asta a fost conceput si gandit de un consilier local care este jurist de meserie
4
24
Alooo reporteru ?? Toata lumea stie ca nu sa putut platii cu cardul niciodata parcare din aplicatia aplicatia TPARK !! Voi in ce oras traiti ?
14
1
Dupa ce ca acest regulament bun rau asa cum este a pus cat de cat ordine si civilizatie in parcarile din oras acum toata lumea se bucura sa va vad dupa ce se anuleaza si incep iar bizonii si manelistii sa parcheze unde vor chiar si in usa de la intrare a unei institutii. Atunci sa va vad cum o sa comentato ca nu va convine. Ganditi cum a fost inaintea regulamentului si dupa sa va bucurati. Hal de natie
13
19

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212