REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ATENȚIE! Poliţia VERIFICĂ dacă aveţi maşina ECHIPATĂ cu ANVELOPE de IARNĂ

ATENȚIE! Poliţia VERIFICĂ dacă aveţi maşina ECHIPATĂ cu ANVELOPE de IARNĂ

Replica API 3 decembrie 2020 | 00:19 4203

Începutul săptămânii a debutat, la Constanţa, cu un episod de iarnă adevărată. Pe lângă controalele de rutină, poliţiştii aflaţi în patrulă prin judeţ i-au verificat pe conducătorii auto dacă şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru iarnă. Se pare că, din acest punct de vedere, nu au fost semnalate probleme.

Au fost verificate, printre altele, şi anvelopele de iarnă

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii prezenţi pe drumurile constănţene nu au constatat nereguli în ceea ce priveşte anvelopele de iarnă. “Printre altele, filtrele de poliţie au avut în vedere şi acest aspect, ţinând cont că a nins în ultimele două zile. Se pare că oamenii au fost pregătiţi şi nu au existat probleme”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ce amenzi riscați dacă nu aveţi anvelope de iarnă

Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei care circulă pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat corespunzător. Anvelopele de iarnă se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate cu inscripţia „all seasons”.

Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sugeti cauciucu
1
1
politist cu bmw si isi pune anvelope sh, ca nu are bani de noi...mai mare rasu, fac aia misto de el prin comentarii
1
1
Adevarat ba ce zice asta de jos strazile sunt pregatite de iarna?
1
0
Dar cand verifica daca strazile sunt echipate de iarna?
5
0
pai daca ai bmw, mai trebuie cauciucuri de astea de iarna. alea de vara nu e tot cauciuc
1
2
sa te caci pe anvelopele allseason...Adica pot fi anvelope de iarna si vara...adica poti sa fi barbat si femeie in acelasi timp...muie celor care cred n anvelopele allseason pot indeplini doua sarcini.
5
3
Nu mai mancati kakat ca opel, sunt foarte multi cu audi, bmw, mercedes si alte marci care nu au anvelope de iarna, ca sunt scumpe cica
4
3
Fara zapada pe carosabil nu au termen legal sa ti dea amenda asa ca pot verifica cat for ei
17
1
Eu la OPEL mi-am pus cauciucuri de fier si sunt si patrate, merge foarte bine pentru ca OPEL e masina nemteasca premium la fel ca Iohannis
7
9
Marius, daca ai opel si anvelope M plus A poti sa sugi penisul tuturor fara probleme
14
3
Daca am opel merge anvelope M plus A sau nu trebue sa fie?
4
5
Pai cum pot verifica niste analfabeti ce scrie pe anvelope????
12
11
un fleac de amenda, ce e 500e ar spune un cocalar parvenit
5
2
seasons, x e prost, x nu gandeste!
7
6
La ce ierni avem in Constanta all season MS e cea mai buna alegere.
7
7
pt pulifrici asta de la 6:39. la all season nu iei amenda. scutesti o gramada de timp cu montatul si demontatul lor, ca sa nu mai vb de locul ocupat cu pastrarea lor.
7
7
bouareall seasons iti iei amenda.pkus ca nu sint bune nici iarnA,nici vara.daca esti cali,pierzi dublu...Mai bine mergi cu trotineta,sau roaba din dotare,e moca..
8
7
Pai nu mai au rabdare jeg....le nici macar sa cada zapada sau sa fie polei.
4
6
All season rezolvi orice problema
4
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272