REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Atenție! Semnalul luminos la trecerea de nivel de cale ferată, dintre Năvodari și Lumina, e defect! Video

Atenție! Semnalul luminos la trecerea de nivel de cale ferată, dintre Năvodari și Lumina, e defect! Video

Victor ROTARU 7 ianuarie 2023 | 00:00 2707

Câteva secunde au fost îndeajuns pentru evitarea unei tragedii. La trecerea de nivel de cale ferată dintre Năvodari și Lumina semnalul luminos funcționează total anapoda. Potrivit unui participant în trafic, cu 5 secunde înainte să apară trenul, lumina s-a făcut albă, timp în care un alt participant a depășit coloana în ultimul moment crezând că doar ce a trecut trenul.

Trecerea la nivel cu calea ferată dintre Năvodari și Lumina

Trecerea la nivel de cale ferată este în general o operațiune simplă și sigură, atât timp cât participantul la trafic respectă indicațiile semnelor montate în proximitatea magistralei. Fie că este vorba de barieră sau de prezența Crucii Sfântului Andrei, prevăzută cu semnal luminos și sonor, participanții în trafic trebuie să respecte legislația rutieră aflată în vigoare, asta dacă semnalele funcționează cum trebuie.

Un șofer aflat la trecerea de nivel de cale ferată dintre Năvodari și Lumina a observat cum semnalul luminos a arătat exact opusul. Cu câteva secunde înainte de apariția trenului, timp în care participanții la trafic așteptau trecerea acestuia, lumina s-a făcut albă, moment în care un alt participant la trafic a depășit coloana, cu gândul că trenul deja a trecut.

Foto cu rol informativ

Neatenția, graba, dar și semnalul cel mai probabil defect ar fi putut conduce la o tragedie!

Nu este prima oară când semnalul are probleme

Precizăm că nu este prima oară când semnalul joacă feste șoferilor. În 2018, un bărbat din Năvodari susţinea că a văzut moartea cu ochii. Acesta a traversat liniile de cale ferată când semnalul luminos era alb, cu cadenţă lentă, dar, când era exact pe prima linie, a văzut cum se apropia trenul. Teleghidat, şoferul a reuşit să efectueze manevra de mers înapoi, relatând că a trăit o experienţă pe care nu o va uita prea curând.

În astfel de situaţii, persoanele în cauză trebuie să facă sesizări pe care să le trimită la relatiipublice.cfrsa@cfr.ro. În baza acestor sesizări, echipe specializate vor veni să verifice situaţia şi să ia măsurile ce se impun.

Ce spune legea?

Potrivit legislaţiei rutiere, Art. 107. se referă la: La trecerea la nivel cu calea ferată semnalul luminos pentru anunțarea apropierii trenurilor este compus din două lumini roșii care funcționează intermitent alternativ. În cazul trecerii la nivel prevăzute cu bariere sau semibariere, acest semnal anunță coborârea acestora. (2) Semnalul luminos pentru anunțarea apropierii trenurilor trebuie să fie însoţit de un semnal sonor de avertizare. (3) În timpul cât semnalul cu lumini roșii prevăzut la alin. (1) este stins, trebuie să funcționeze permanent un semnal cu lumină intermitentă de culoare albă, având cadența lentă, care semnifică permisiunea de a trece. (4) Lămpile cu lumini roșii și albe sunt montate pe același suport și îndreptate în aceeași direcție. Acestea se amplasează de fiecare parte a căii ferate, pe partea dreapta în sensul de mers, iar când condițiile de vizibilitate impun, și pe partea stânga, pe un refugiu în mijlocul părții carosabile ori deasupra acesteia. Potrivit Art. 108, la apropierea trenurilor, semnalul luminos cu lumini roșii și cel sonor trebuie să intre în funcțiune, în mod automat, concomitent cu stingerea semnalului de culoare albă și să rămână în funcțiune până la trecerea acestora.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Replica nu lucreaza jurnalisti. Scoala e grea si scumpa.
1
0
Asta-i motivul , furturile din sistemele de siguranta ale CFR ,cablaje ,relee, etc. Hotii sunt prinsi si legea este foarte , cu suspendare..... In astfel de situatii legea ar trebui sa prevada direct , atentat la siguranta cetatenilor , terorism ! Puscarie cu executare...min 15 ani ! Sa vedem, cui i se mai lipeste mana la furat componente feroviare !
3
0
Când greșește prostanul direct amendă când pe statul r*mân îl doare in qulă plăteste tot prostanul in tara lui cacao
5
0
Doamne fereste ! Domnilor jurnalisti sunteti jalnici facuti de pe o zi pe alta ! Un minim de interes va rugam frumos ! Filmare ce apare in articol este localizata pe strada Plopilor din Navodari. Mai dati si citate din lege sunteti vai mama voastra !!! Rusine
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272