REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Atenție! Și medicii amenință cu grevă generală în 27 iulie

Atenție! Și medicii amenință cu grevă generală în 27 iulie

Victor ROTARU 14 iulie 2023 | 00:00 1214

Sindicatul Solidaritatea Sanitară 2015 a ieÈ™it prima dată la protest joi, 15 iunie a.c., în faÈ›a Spitalului Clinic de Boli InfecÈ›ioase ConstanÈ›a, solicitând respectarea legii salarizării. Membrii sindicatului au ameninÈ›at È™i cu demisia din contractele de gărzi suplimentare, îngreunând astfel desfășurarea activității medicale din cadrul unităților spitaliceÈ™ti. Acum, lucrurile pare că s-au mai calmat, IanuÈ™ Mihaela, preÈ™edintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară 2015, a declarat pentru Replica faptul că pe 12 iulie au avut loc primele discuÈ›ii cu prim-ministrul È™i ministrul Sănătății, urmând să se încheie un acord între cele două parÈ›i.  De asemenea, FederaÈ›ia "Solidaritatea Sanitară", care reprezintă interesele medicilor, a anunÈ›at calendarul protestelor, greva generală fiind stabilită în 27 iulie.

Atentie! si medicii ameninta cu greva generala in 27 iulie

După aproape o lună de la primul protest organizat, se pare că medicii văd luminiÈ›a de la capătul tunelului, pe 12 iulie liderii de sindicat au avut o întâlnire cu primul ministru, Marcel Ciolacu, È™i ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, oamenii politici promiÈ›ându-le faptul că prin noua ordonanță se vor reglementa multe din cererile medicilor: „Pe 12 iulie am avut un miting la BucureÈ™ti care s-a finalizat cu o întâlnire, o primă negociere între reprezentanÈ›ii Solidarității Sanitare, ministrul Sănătății È™i primul-ministru È™i mai multe persoane delegate. Acolo s-au discutat cerinÈ›ele noastre È™i au fost prezentate inclusiv soluÈ›ii la cerinÈ›ele noastre. În momentul acesta ne aflăm în situaÈ›ia în care a fost o primă rundă de întâlniri, urmează să se întâlnească reprezentanÈ›ii cu ministrul Sănătății È™i urmează să fie un acord semnat între Solidaritatea Sanitară È™i Guvern, în condiÈ›iile în care se ajunge la o înÈ›elegere din punct de vedere al solicitărilor noastre. Legat de greva generală, cel târziu la începutul săptămânii viitoare vom avea o informaÈ›ie sigură din acest punct de vedere. Protestele le vom continua dacă rezultatele nu sunt cele dorite de noi. Ei vor discuta pe ordonanÈ›a pe care deja au dat-o pentru a aduce niÈ™te ajustări È™i modificări pe ordonanÈ›a respectivă în sensul în care banii pe care i-au dat în ordonanță să fie ajustaÈ›i ca È™i drepturi. Să fie introduÈ™i în salariu, să fie denumiÈ›i sub formă de sporuri, ordonanÈ›a să se suprapună cu legea salarizării astfel încât să beneficiem de legea salarizări.” a declarat pentru Replica preÈ™edintele Sindicatului Solidaritatea Sanitară 2015.

Atentie! si medicii ameninta cu greva generala in 27 iulie IanuÈ™ Mihaela 

Ce îÈ™i doresc medicii?  

La fel ca È™i în cazul personalului din învățământ, poliÈ›ie, È™i mulÈ›i alÈ›i bugetari, È™i salariul medicilor a rămas „neactualizat”, primind de asemenea indemnizaÈ›ii la nivelul anului 2017: „În toate protestele noastre am cerut să fie respectată legea 153, sporurile să se acorde la salariul actual nu la cel din 2017, indemnizaÈ›iile de hrană să fie plătite la nivel de 2023 È™i nu la nivel de 2017 – 9 lei pe zi ca È™i valoare. Deblocarea posturilor în sistemul medical, pentru că acum există situaÈ›ia în care, dacă sunt colegi care pleacă la un alt loc de muncă sau ies la pensie, locurile rămân neocupate È™i îngreunează activitatea.” a transmis IanuÈ™ Mihaela.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar vor bani, mizerabilii astia ?!.....
3
3
auzi nea vanjean ia vino tu cu dovezi ca dai spaga la spitalul judetean si apoi .....sa mananci
3
0
E grevă la sănăt**e șpaganu sa mărit cu inflația Când intri la spitalul județean nu dai cașcaval ești terminat
4
4
La infecțioase Constanta ii decalotata treaba rau de tot.Spitalul si asa semi deschis acu probleme cu salariile celor rămași.Sa ii mulțumiți lui Vergil CHITAC l ati tratat doar în persoana.Omul ii inginfat si plin de ifose.Termina mandatul asta si ne lasa fac pariu acuma cu orcine
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272