REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Atenție! Sirenele de alarmare vor suna din nou, începând de miercuri

Atenție! Sirenele de alarmare vor suna din nou, începând de miercuri

Andreea VREJOIU 26 februarie 2023 | 00:00 1482

De săptămâna viitoare, sirenele aflate pe blocurile din toată țara vor începe să sune din nou. Autoritățile vor să reia, astfel, testările lunare care au început în august 2017, dar care, la un moment dat, s-au oprit. Ziua aleasă pentru acest exercițiu va fi tot prima miercuri din lună.

Atentie! Sirenele de alarmare vor suna din nou, incepand de miercuri

„Revenim la un lucru pentru care s-ar putea să avem discuții, miercurea sirenelor. Aveam în fiecare lună, prima zi de miercuri, să pornim sirenele de alarmare să le testăm. Prima zi de miercuri din luna martie o să fie testate sirenele. O să informăm populația. E normal ca acest lucru să se facă, ca lumea să se obișnuiască. Faptul că facem informare, pregătiri, nu înseamnă că se va întâmpla ceva. E obligația noastră să facem acest lucru”, a spus Arafat.

„Asta înseamnă să ai o Protecţie Civilă puternică - să previi, să pregăteşti, să răspunzi corect, să reconstruieşti. Astea sunt cele patru faze extrem de importante”, a adăugat el.

Şeful DSU a explicat că, din punct de vedere al modului de acţionare, 2.865 dintre sirenele funcţionale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 necesită declanşare locală, potrivit Agerpres.

„Miercurea sirenelor - pe lângă faptul că informează populaţia despre acest mod de avertizare, ea ne permite să testăm sirenele periodic şi să ne asigurăm că cei care le operează ştiu ce au de făcut, ştiu procedurile, că sirenele funcţionează”, a precizat Arafat, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ataca nimeni Romania,insa dupa cum se vede tradatorii in frunte cu dulapul prostalau de la Cotroceni,vor sa bage Romania si R.Moldova in razboi cu rusii.
2
1
populatia sa se obisnuiasca cu ce? ne ataca cineva? la fel si cu scutul, aparare impotriva cui?
3
0
Unde sunt izoletele ba mojistule. Adaposturi nu avem dar bine ca pregatesti achizitia de sirene.
4
0
Sirena ,după cum fixez eu telefoul ,e sa ma scoale dimineața.Daca s prea obosit nici ca mi pasa.Sirenele s de doua feluri,unele s sa te păcălească ,altele sa te deștepte.Din cate știu eu.
5
0
Mai repede faceți probe la vreun bulău rusesc Că de bine nu le puneți în funcțiune În caz de ceva șarlatanii țării fug primii Fraierii fără bani rămân cu sirenele
8
0
unde ne ascundem ? Mwie primarului hot !!!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108