REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Aţi mâncat la cantina socială? Vă caută SPIT, să vă execute silit!

Aţi mâncat la cantina socială? Vă caută SPIT, să vă execute silit!

Replica API 2 aprilie 2019 | 00:00 353

În urma controalelor realizate de auditorii Curții de Conturi la Primăria Constanța, în anii trecuți, aceștia au dispus demararea procedurilor pentru remedierea celor constatate și care constituie abateri de la legalitate. Printre măsurile dispuse se numără și cele privind recuperarea prejudiciului creat în urma acordării, mai multor persoane defavorizate, a hranei zilnice pe care o ridicau de la cantinele sociale din oraș.

Așa că, edilul Decebal Făgădău s-a conformat și a dispus recuperarea debitelor. Unii dintre cei vizați s-au trezit cu somații de executare silită. Somații pe care le-au contestat în instanță unde au și câștigat, de altfel.

De exemplu, Hagi-Salim Rueanie a contestat titlul executoriu emis de Serviciul Public De Impozite, Taxe Și Alte Venituri ale Bugetului Local Constanța, în baza Dispoziției primarului.

Suma executată silit reprezintă contravaloarea unor alimente și mâncare caldă ce a fost acordată întrgeii familii în urmă cu 3, 4 ani prin Serviciul Public de Asistență Socială al Primăriei Constanța de la Cantina Socială Palazu Mare.

Prin Dispoziția Primarului s-a stabilit prejudiciul în cuantum de 2190 lei ca urmare a verificărilor efectuate în dosarul de acordare a masei la cantină și s-a aprobat recuperarea acestui prejudiciu de la contestatoare. Titlul executoriu a fost contestat în instanță, iar decizia a fost în favoarea contestatorului.

Dispoziția în baza căruia s-a emis titlul executoriu și s-a declanșat executarea silită în dosarul nu reprezintă nici creanță fiscală emisă și comunicată în condițiile legii, și-au motivat magistrații decizia, nu reprezintă nici un înscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu, întrucât nu poate fi încadrată în dispozițiile primarului la care se referă dispozițiile art. 68 din Legea 215/2001. În consecință, instanța a admis contestația și a anulat executarea silită.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai frate eu nu inteleg pe primarul asta FAKAKAU sau cum il mai alinta lumea si aceasta pe buna dreptate.A mutat omul oborul de vechituri de pe blvd.Aurel Vlaicu.Ok am inteles.A pus linia de transport 3 B cea care duce la legume-fructe sa te duca si la oborul mutat pw varianta spre Ovidiu.DAR STATIILE PENTRU CALWTORI??? Sunt puse una mai DE-ANPULEA k alta!!! Pune bai primare statia in poarta oborului si NU LA 800 METRI de obor.Si asa transportul e 1 masina pe ora.k PRIMARUL FAGABOU in TARA FAGABOILOR ADORMITI si AMETITI
1
0
cancer si boli grave in copii !!!
1
0
Psd a dat Psd a luat
1
0
Cu a cui complicitate au putut infaptuii invinuitii aceste fapte? Asta e important in speta. Toate aceste fapte au fost trecute cu vederea de catre autoritati. Acum e tadiv.
11
0
Cata tampenie!de ce nu i-ai verificat inainte sa le dai?la fel si cu subventiile, aveau unii salariu in euro&minim pe economie pe stat,dar ei primeau subventie,lucreaza la negru pe langa pensie si se dau vai de ei,in Cta daca cauti la restaurante toti machedonii aia lucreaza la raja si la restaurant sunt la al 2lea serviciu,primesc 250 leipe noapte si patronii nu platesc impozit,ei nu declara veniturile,asa merge treaba in tara lui peste prajit, te dai tigan lovit, nu mai tb sa platesti nici chirie pe la cet, te muta gratis in HC,nu mai tb sa muncesti,doar sa faci evaziune prin piete cu tigari
17
0
Stati linistiti ca primaria ia verificat ca si la cei care au beneficiat de subventii la caldura ani de zile . In fata blocului trona jeepul si ei beneficiau de subventii . Asa si cu cantina sociala , au fost multi care au luat mincare doar sa dea la porci si gaini si vb in cunostinta de cauza ! Sa zica mersi ca nu dau banii inapoi cu dobinda . Asa ca nu- i mai aparati !
12
3
Cainii latra, ursul trece. Si pentru ca sunt gramada de prosti harnici si cu drept de vot, voi va veti otravi pe-aici cu comentarii iar servantul va lua inca un mandate, isi va aranja treburile si va trai bine merci pana la capatul zilelor. Si-am incalecat pe-o roata
12
1
machedonii astia nesimtiti dau cu o mina si fura cu doua
18
3
De toata jena !---Da-ti de mincare si apoi cereti banii !---nesimtitilor !
20
3
Pentru retrocedari nu s-a mai batut atata,mai mult impins de la spate s-a intreprins o actiune in justitie!Spatiile cu fostele locuri de joaca au ramas vai de mama lor!I-a gasit grija acum de niste portii de mancare!Pe altii care baga mana in banii publici si au domenii cat jumatate de judet nu ii mai executa nimeni!
15
1
Erai viceprimar atunci.Ce vina au oamenii ca voi ati fost TOLOMACI, si avari dupa voturi.
17
0
da-ca au mancat prea mult,
5
5
Sunt un administrator prost. Lalala. Eu sunt prostul orasului. Dadada eu sunt. Meritati mancarea aia dar pt ca eu sunt prost si toti din jurul meu prosti. Nu am facut hartiile cum trebuie. Si voi platiti pt prostia mea. E ceva normal. Eu sunt prostu orasului. Sper sa crap repedeeee. Prostu prostu
31
1
Primar de toata jena...uuuuuu..jos excrocule...uuuuuuu
33
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272