REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Au crescut taxele și impozitele la Eforie. Primarul dă vina pe Guvern; care este adevărul?!

Au crescut taxele și impozitele la Eforie. Primarul dă vina pe Guvern; care este adevărul?!

Replica API 9 februarie 2019 | 00:00 482

Au crescut salariile, însă au crescut și prețurile la bunuri și servicii, cât și taxele și impozitele. Unele administrații locale au anunțat deja că păstează taxele la nivelul anului trecut, ajustate doar cu inflația, în timp ce altele încă nu au decis ce anume să voteze, motiv pentru care se va aplica, potrivit legislației, cea mai mare impozitare!

La Eforie, taxele și impozitele trebuiau să fie, teoretic, la nivelul anului trecut. Practic, oamenii s-au trezit că au de achitat taxe și de două ori mai mari, situație evocată de aceștia în mai multe mesaje de nemulțumire! Contactat de “Replica” de Constanța, Robert Șerban, primarul orașului Eforie a explicat: “Începând cu data de 1 ianuarie 2019, se aplică prevederile art. 66 pct. 28 din OUG nr. 114/28.12.2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, unde se prevede că “[…] în anul fiscal următor, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei ori se determină prin aplicarea unei cote procentuale, se aplică de către compartimentul de resort din aparatul de specialitate al primarului, nivelurile maxime prevăzute de prezentul cod, indexate […]”. Rata inflaţiei comunicată de către Ministerul Finanţelor Publice este 1,34. Nivelurile impozitelor şi taxelor locale precum şi cotele de impozitare aplicabile pentru anul fiscal 2019, calculate potrivit prevederiloR art. 491 alin.(3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, actualizată”, transmite edilul. Tot Robert Șerban a mai precizat: Consiliul Local a aprobat, la propunerea sa, anumite scutiri și facilități, prin intermediul HCL nr. 13/30.01.2019 . “Măsurile menite să sprijine contribuabilii care vor suporta repercusiunile aplicării O.U.G. nr. 114/2018 sunt: acordarea bonificaţiei pentru plata cu anticipaţia a impozitelor şi taxelor locale la nivelul maxim prevăzut de Codul fiscal, respectiv 10% (în loc de 5 % cum a fost până în 20018 inclusiv); menţinerea tuturor prevederilor referitoare la scutirile şi facilităţile fiscale acordate prin HCL nr. 202/2015, şi acordarea acestora în aceleaşi condiţii; menţinerea aceoraşi niveluri pentru taxele speciale prevăzute în HCL nr. 202/2015 şi taxele specifice activitătii funerare, prevzute în HCL nr. 27/2017”.

Ce a omis edilul să menționeze în șegătură cu OUG 114 este alineatul 3, în care se precizează foarte clar: “Dacă hotărârea consiliului local nu a fost adoptată cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de expirarea exerciţiului bugetar, în anul fiscal următor, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei ori se determină prin aplicarea unei cote procentuale, se aplică de către compartimentul de resort din aparatul de specialitate al primarului, nivelurile maxime prevăzute de prezentul cod, indexate potrivit prevederilor alin. (1)”.

După cum preciza Replica într-un articol anterior, în ședința de la Eforie organizată pe seama taxelor și impozitelor, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, ca urmare a solicitării unor aleși locali, care au precizat că: “Nu avea sens să votăm majorarea, care de fapt reprezintă o ajustare la inflație. Adică, să punem în aplicare ce spune legea, cu inflația, fără să mai și votăm în CL”. Detalii: AICI.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarul e ca avem o adunatura de hoti:primarul a fost elev silitor,a invatat cum sa fure de la Brailoiu,vicele Chiparu si-a luat 3500mp in centru,la Litoral,la Belona si-a luat 2600mp,Anghel face blocuri cu Stuparu si Bajdechi,el pune ternul dat de R,si astia construiesc,Parveasca muncitoarea primeste cota de la fiecare ,si-a improprietarit tot neamul,Doina si-a luat 2200 mp,Samson si-a luat coltul din fata gradinitei,1700mp,Ezvet turcu e tolerat cu hotel Crisana,Fasole e cainele de casa al Pnl-ului...Aici trebuie sa vina Corsate ,ca-i a draq rau!Le e frica de ea la toti!
4
0
Zici ca este blestemata statiunea asta
8
0
La cum se tin sedintele si la ce vedem pe facebook ar trebui sa il punem pe Negru Virgil edil pe mine vice si o luam si pe corsate in caruta o zi buna de la malul marii va doresc
8
0
Pe primar nu il ancheteaza nimeni in trei ani sia luat cinci hoteluri acum cateva zile a a primit un bmw si o suma mare de bani spaga pt contractul de gaz dna aloooo
6
0
Cel mai incompetent primar din ultimii 30 de ani.
10
0
Negru next mayor in eforie
10
1
Primar incompetent
12
0
Un primar mincinos alaturi de el anghel avatafa ciusca hrusoveanu cracan toto osnur etc etc ne pun taxe de zici ca suntem pe vremea boierilor
16
0
Primar ticalos !!! Cum poti sa dublezi tu impozitele, daca in tara au crescut doar cu 5%. Tu le dublezi ! In veci nu o sa te mai voteze nimeni niciodata pentru asta ! Ti-ai taiat singur craca de sub picioare ! Rusine sa-ti fie daca mai ai un pic de rusine !!! Pleaca repede de la primarie ca o sa ajunga lumea sa te dea jos ca la revolutie ! Nu te mai iarta nimeni pentru asa ceva si pentru faptul ca ne si minti dai dovada ca ne crezi prosti sa te credem. Trebuia sa convoci o simpla sedinta in decembrie in care sa stabilesti impozitul pe 2019 la cota minima, dar tu nu ai convocat si ai plecat !
21
1
Ai dublat taxele domnule robert
16
1
Primarul trebuie sa-si dea demisia acum pentru ca a dublat impozitele. Dati-l jos oameni buni ca nu se mai poate ! Eu l-am votat in 2016. Dar ce a ajuns Eforie. Cred ca cu toti cei care l-am votat am facut o mare mare greseala ! Nu poti sa ne dublezi impozitele si sa crezi ca te mai votam cumva !!! Adunati-va oameni buni si sa-l demitem in mod democratic pe acest om de nimic ! Sa plateasca el impozitele duble, nu noi ! Rusine pentru ceea ce ai ajuns, Serban Robert !
18
1
Sa mi bag pula n el de orasi si in el de primar
15
1
Salut,sunt BLACK VIRGIN zis si Virgil Psd cu dictie de PCR.Va rog sa ma alegeti ca nici la grupa mare la gradinita nu m au ales pentru sceneta,poate prind ceva la primarie!Va promit ca invat limba romana si nu mai vorbesc ca un taran idiot ce sunt
5
9
Sugeti Pul a
4
2
hahahhaha ..super comentarii. Taceti panaramelor ca voi l ati votat, si tot voi sariti in sus. O comunitate care a ti avut una din cele mai frumoase statiuni de pe litoral si VOI a ti distrus o. Voi panaramelor ca stateati si va milogeati sa va angajati la toate curvele din bucuresti si a ti ajuns someri si cu statiunea dezastru. Ce mai conteaza cine e primar sau ce face, spanzurati va de cazino ca din cauza voastra e prapad in oraselul ala. Un deget nu a ti miscat dar plangeti ca oligofrenii ca vreti mocangeala..sictir panaramelor
9
0
Acum ai doua variante domn primar . recunosti ca esti prost si nu ti-ai facut treaba la timp motiv pentru care ai fost nevoit sa ridici taxele sau ca esti un mare hot si ai lasat voit sa se intample asta pentru a avea mai multi bani in buget pentru a i putea manevra.
13
1
Vinovati sunt primarul si consilierii care si-au facut salarii foarte mari si acum cresc impozitele.Oamenii sa faca miting si sa-i dea jos.
14
1
Remember remember the 5th of november...
9
0
ai dublat taxele de prost ce esti mai rabbit nu da vina pe guvern sa vedem acum cum vei da tu si consilierii tai ochii cu oamenii din oras nesimtitule si voi cei care il sustineti sa va fie rusine
12
2
Bai oligofrenule de 17.58! Ce ti-a dat sau facut primarul de il aperi asa inversunat , te-a lins la cur sau ati impartit ceva? Tu nu vezi bai boule, ca numai cand treci prin eforie ca iti bagi degetele in ochi de intuneric? .....si sunt doar in trecere pe acolo, nenorocitilor blestemati cat va mai tine pamantul?
14
3
Cel mai slab primar din evul mediu pana acum. Gazele nu asfaltat nu nimic,blocuri cu 10 etaje nici sa le zugraveasca nu e in stare,ce face cu banii? Mai cumpara un hotel doua? Rusinea Eforiei.
17
2
Serbane, sa i mi dai diferentza de bani tu sau atirnatori tai sa imi platesc impozitu
14
2
Nevasta curva de primar
13
2
Au dublat impozitele ca sa poata avea salarii mari acesti neica nimeni din primarie !
13
0
Hotuleeeeeeee
12
0
felicitari masa lu Robert Serban e curva
10
3
Mai dobitocule,tu poponarilor care au ajuns primari,cu ajutorul bisnitarilor si analfabetilor le spui Baieti cu functii,poate mintale ,la fel ca tine boschetarule.
10
1
Un dobitoc! Dubleaza impozitele ca nu a dat toata datoria clanului crusoveanu. DEMISIA ROBERT SERBAN
17
2
Ba oligofrenule jegos, ce treaba are sula cu prefectura, ce aface are mama primarului? Afla ca aceasta femeie a crescut 2 copii, o fata cu o cariera pe cinste si un baiat care are o functie care neam de neamul ma-tii nu o sa o detina, cretinule sau cretino. Nu implica familia in asa ceva ma jeg de om, sa nu cumva sa se intoarca pe capul si pe gura ta
4
9
La eforie sud pe strada eternitatii cand trageti curentul hotilor ??? Nu va mai saturati de furat ....
17
1
Ai dublat impozitele si ne minti tot tu ? Oameni buni rasculati-va !!! Cum sa ne DUBLEZE IMPOZITELE ? Am votat ca o proasta pe Robert, dar cine s-a gandit ca o sa ajung sa platesc dublu din cauza lui ! Nu mai votez niciodata PNL nici pe acest primar !!!!! Votez pe orice, dar nu pe acesti ticalosi ! Mobilizati-va si nu acceptati asa ceva !!!
21
4
Sa il futa caini pe primar !
21
4
Replica are dreptate. Legea spune clar ca daca cu 3 zile lucratoare inainte de noul an fiscal 2019 nu faci sedinta sa stabilesti ca in 2019 se vor aplica impozitele din 2018, ABIA ATUNCI SE APLICA COTA MAXIMA DE IMPOZIT. Ne crezi prosti ? Tu spui ca primar ca ai marit impozitele vorbind doar de ultima propozitie din lege, dar nu spui ce spune de fapt intreg articolul de lege si ne minti pe fata ca guvernul e de vina ? O fi guvernul de vina, dar nu acum, cand intentionat nu ai convocat consilierii la sfarsitul anului 2018 ca stiai ca se vor aplica impozite duble ! Jos cu marsavul !
19
1
Mai bine spus,daca consilieri nu voteaza majorarea taxelor se aplica tariful maxim,fara a se mai supune la vot in consiliul local acolo unde mai sunt si oameni carora le pasa de buzunarul cetateanului de rand.Mai nou cred ca vom fi obisnuiti cu astfel de raspunsuri. Asa e legea!!!
14
0
Acest primar fals face numai ce ii dicteaza trei trei si cicatrice impreuna cu golanii de la sud mai aveti un an de furat dupa o sa vina repercursiunile o sa te lase astia si o sa fuga de tine ca vb aia esti penal ai sa ramai singur cu barca pe mare rabbit
12
2
mai retardulei atunci mata e o curva sa vedem daca ati cade bine de ce jignesti femeia ce treba are ia a crescut doi copii frumosi si bine educati si tu ce esti kiki retardatu
7
8
Individul asta are grave probleme psihice. Maica-sa e schizofrenica, de asta comportamentul lui e imprevizibil. Cere bani, se milogeste la toti si dupa aia uita.Toti nebuni au ajuns primari in Romania.
13
6
si la Techirghiol aceiasi penelisti hoti!
10
1
si la Castelu cum este ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212