REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Au găsit MOTIV să forțeze schimbarea din funcție a lui Colesniuc! L-au prins cu mizeria ‘sub nas’ la Bisericuțele de Cretă de la Murfatlar

Au găsit MOTIV să forțeze schimbarea din funcție a lui Colesniuc! L-au prins cu mizeria ‘sub nas’ la Bisericuțele de Cretă de la Murfatlar

Replica API 30 martie 2019 | 23:26 569

CIRC ÎN ȘEDINȚA CJC! După dispută, Palaz a mers în teren! Până la urmă, să se tragă tot scandalul de la emisiunea cu Gușă?!

CIRC ÎN ȘEDINȚA CJC! După dispută, Palaz a mers în teren! Până la urmă, să se tragă tot scandalul de la emisiunea cu Gușă?!

Sorin Colesniuc / Claudiu Palaz

Consilierii județeni s-au întâlnit în ședință vineri, 29 martie, pentru a supune la vot mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, dar și pe cea suplimentară. Ședința a decurs pașnic, până la proiectul inițiat de vicepreședintele Claudiu Palaz, privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Muzelui de Istorie Națională și Arheologie Constanța asupra unui imobil (teren), proprietate publică a județului Constanța, situat în orașul Murfatlar. Proiect ce a stârnit o adevărată dispută între consilierii PNL și vicele Palaz, dar care a ajuns și pe masa polițiștilor constănțeni. Interesant că proiectul a venit “ca mănușă” pe o dorință până acum nerostită: schimbarea lui Colesniuc de la conducerea Muzeului de Istorie (mai ales că acesta își prezenta, la ședință, raportul de activitate - coincidențe, nu?). Motivul ar fi emisiunea pe care Colesniuc a permis-o Realității TV (cu Cosmin Gușă moderator) în incinta muzeului.

Proiectul de hotărâre face referire la complexul rupestru „Bisericile de Cretă” de la Murfatlar, un ansamblu unic în Europa, în cazul căruia, susține vicepreședintele CJC Claudiu Palaz, se impune preluarea de îndată de către Consiliul Județean Constanța, pentru igienizare și curățenie. După ce se va curăța, va fi dat înapoi Muzeului de Istorie”, a spus Claudiu Palaz. Inițiativa în forma propusă a fost însă refuzată de grupul PNL, pe motiv că zona a fost igienizată de reprezentanții muzeului. Mai mult, au spus reprezentanții PNL, în trecut nu s-a dorit acordarea unor fonduri pentru lucrările de igienizare. ”Anul trecut nu a dorit să acorde resurse bugetare, astfel încât să fie curățenie în zonă. Puteați să interveniți. Nu e o acuză personală”, i-a spus Marian Iordache lui Palaz. ”Dacă tot administrează acest teren muzeul, să primească resurse să igienizeze zona”, a completat Iordache. ”Proiectul propus de mine avea garanția că într-o lună era gata. Cu propunerea dumneavostră, nu știu când se va reuși”, a spus vicele. Discuția a luat amploare în momentul în care directorul Muzeului de Istorie, Sorin Colesniuc, a intervenit și a spus că zona a fost igienizată. ”Era o doamnă care făcea curățenie. S-a pensionat, în locul ei este un băiat de 30 de ani. Astăzi, dacă mergem acolo, este curat”, a spus Colesniuc, în aplauzele unor consilieri. Moment în care consilierul George Niculescu l-a acuzat pe Palaz că încearcă să inducă în eroare consilierii, inițiând un proiect de hotărâre fără a se consulta cu reprezentanții muzeului care administrează ansamblul rupestru. „Ați inițiat un proiect prin care ne cereți votul fără să va consultați cu conducerea muzeului. Ați indus în eroare CJC”, a spus consilierul George Niculescu. „Mă acuzați de fals?”, a replicat vicepreședintele Claudiu Palaz. „Nu-l retrag de pe ordiea de zi. Va pica proiectul, asta este! Înseamnă că așa se dorește", a mai spus Palaz. „O să merg personal să văd dacă, într adevăr, s-a făcut curățenie”, a spus, la rândul său, președintele CJC, Horia Țuțuianu. Vicepreședintele CJC a afirmat că, dacă în urma verificărilor, se va dovedi că nu a fost realizată igienizarea, va cere public demisia directorului Sorin Colesniuc.

Palaz, în inspecție la Murfatlar, după ședință: gunoiul ASCUNS sub moluz. Colesniuc recunoaște că nu-i curățenie!

După ședința de consiliu județean, vicepreședintele Claudiu Palaz s-a deplasat la Murfatlar, la „Bisericile de Cretă”, pentru a se convinge dacă angajații muzeului au efectuat lucrările de igienizare, așa cum a susținut directorul Sorin Coleșniuc în ședință. Palaz a transmis în direct momentul controlului. ”Vi se pare normal să lăsați mizeria asta aici? Dumneavoastră vi se pare că asta este curățenie?!”, i-a spus Palaz lui Colesniuc. ”Față de ce era aici…”,a răspuns directorul Colesniuc. ”Nu față de ce era… Discutăm alte lucruri. Eu am vrut să preiau să fac curățenie și dumneavostră ați spus că e curățenie. Ați făcut din orgoliu?!”, l-a întrebal vicele. ”Nu. Nu știam ce urmăriți”, a răspuns Colesniuc. ”Ce credeați că urmăresc? Încerc să pun în valoare un sit”, a continuat vicele. ”Ați pus moluz peste gunoi. Nu faceți (curățenie – n.r.) de la 1 ianuarie, nu mai mințiți, am fost acum două săptămâni aici. Gunoiul ăsta vi se pare în regulă, că ați tăiat niște frunze este în regulă? ”, l-a întrebat Palaz pe cel răspunzător de curățenie, un instalator. ”Știu că nu e în regulă, dar n-am terminat. (...) Gunoiul ăla e de ani de zile acolo. Nu pot să fac toate astea în două luni. Sunt singur, car cât pot”, a replicat îngrijitorul. Întrebat dacă este gata situl, îngrijitorul a răspuns că NU. ”Mie mi s-a spus că este gata. N-am avut timp să verific personal”, a mărturisit Colesniuc. ”M-ați mințit în ședință și ați încercat să mă dezinformați ca să mă puneți într-o situație delicată. Aveți un interes politic să nu mă lăsați să fac curățenie”, a punctat vicele CJC.

De precizat faptul că vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, a formulat plângere la poliție pe numele consilierilor din grupurile PNL și ALDE, dar și pe numele directorului Muzeului de Istorie, Sorin Colesniuc. ”Vă rog să dispuneți verificarea și audierea persoanelor care s-au opus acestui demers”, a scris Palaz în plângere.

De precizat că Sorin Colesniuc este director al Muzeului de Istorie de anul trecut, din februarie. De dată recentă, acesta a permis realizarea unei emisiuni moderate de Cosmin Gușă în incinta muzeului. Pe parcursul emisiunii, Gușă a criticat dur mai mulți lideri ai PSD, chiar și pe cei de la Constanța. Reacția conducerii PSD Constanța a fost să îi reproșeze lui Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța (în subordinea căruia se află muzeul) emisiunea în cauză. Acesta nu se afla în țară însă, iar într-un final s-a căzut de acord, spun sursele noastre, că... Sorin Colesniuc este singurul responsabil pentru situația în cauză!

VIDEO:

M.P., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Profesionistul ridicolului
5
0
Colesniuc este un om pripasit pe litoral moldovean rutean lipovean caruia nu prea i a placut munca si noroc cu fosta nevasta ca l a bagat la muzeu milogindu se de raposatul Georgescu. Acolo primul lucru facut l a sapat pe Vali baiatul lui Georgescu sa iasa el sef s a bagat la PSD si asa s a cocotat pe o creanga prea mare pentru el. Avea o casa facuta dintr un uscator la mansarda unui bloc unde Iorgus l a primit ca i s a facut mila de el dar si a luat masina jeep sa impresioneze de acolo vorba din Mangalia are masina mai mare decat casa. Bineinteles l a tradat si pe Iorgus
1
4
Noroc cu Replica ca-l mai sustine pe javra asta. Un jegos care a trecut pe la toate partidele, un inavutit fara bani chipurile dar umbla in mertane, are castel nu casa, are pod propriu, dar moare ca nu mai are Tuareg cu numele prostului scris pe el
7
0
Pai si noi constantenii dorim sa il " demitem" pe dl primar pentru mizeria din Constanta!!
5
2
PENIBIL totul de la un cap la altul. PALAZ esti mic.. vrei sa pari interesant poate poate mai pacalesti cativa pensionari . serios. ofilmare de tot rahatul. trec de ani de zile pe langa bisericuele de creta. Se apropie campania electorala.. Pe afara vopsit gardul si inautru LEOPARDUL. te rugam sa ne scutesti cu circul asta ieftin ca nu mai tine. Nu ati facut nimic atati ani si nu o sa faceti. Nu viziteaza nimeni aceste locuri frumoase. Si nu pt ca nu a dat cu matura domn director..pt ca nu are ce sa vada..alocati bani..investiti intr-un aspirator ceva si dupa cereti explicatii directorului
9
1
Palaz va da clasa in politica si administratie . Fraierilor , joaca bine pe contra si stie cand sa aiba explozie . V a facut ko !
5
13
Machidonul este sever cu Colesniuc
15
2
Fratiile acestea ce se razboiesc in vazul targului cu prezer vative in loc de manusi de la domn profesor nu mai impresioneaza barba lui teo si nici colanul lui ciubotea din dealul masoneriei. Va aduceti aminte cum perciunatii il sfatuiau pe base sa faca curatenie pe linia de centura a capitalei ca va cistiga fotoliu de primar al capitalismului bolsevic de speta secuiriso iudeo cacialmista. Istoria e ciclica indiferent ce face palaz in palat la doftana.
6
2
Cretinul de palaz vrea sa faca curatenie cu o firma apropiata de pmp sa faca si el un ciubuc ptr campanie
20
2
Dl Colesniuc a inchiriat sala catre Gusa si tv lui sau nu? NU! Deci face politica pe banii nostri intr-o institutie de cultura.
3
10
Ca Colesniuc nu face nimic, stie lumea. Voi si alegerile voastre!
8
9
Palaz asta trebuie pus vice la un spital de nebuni nu la CJ. Hot, labil psihic, si incompetent notoriu. Dar pt Romania e ok
21
2
Cu ce se ocupa Palazu mic la CJC? Cu curatenia si cu apararea lui Fekix si alui Tututianu, dusmanii lui din politica. Cum de il mai suporta Basescu?!
17
3
Palaz , de ce nu ai luat ma si arma aia de paintball ? iti dai seama ce somatea faceai acolo, si tu vrei sa preiei bisericuta aia, care in curand va fi facatoare de minuni ... pentru atragerea pupatorilor de oase si pietre..
19
2
Palaz asta nu e ala care isi pusese intr-o campanie numele pe Touaregul proprietate al prefecturii? Numele Iorgilor pe toate Touaregurile, ca sa ma exprim asa...
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367