REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Au început înscrierile la facultăţi

Au început înscrierile la facultăţi

Replica API 11 iulie 2011 | 00:00 141

Iată preţurile şi ofertele

Iată preţurile şi ofertele

S-a terminat şi bacalaureatul. Cum admiterea la facultate bate la uşă, tinerii au la dispoziţie mai multe variante pentru continuarea studiilor. Din experienţa anilor trecuţi, cei mai mulţi absolvenţi de liceu aleg să-şi continue studiile la Universitatea Ovidius din Constanţa. Aici, absolvenţii claselor a XII-a îşi pot depune dosarele până la data de 19 iulie pentru facultăţile unde se susţin probe de concurs şi până pe 28 iulie pentru concursul de dosare. La această instituţie de învăţământ, taxele de înscriere sunt cuprinse între 70 şi 150 lei, iar cele de şcolarizare pornesc de la 2.000 lei, la Facultatea de Matematică-Informatică şi 5.500 lei pentru cei care optează pentru Medicină Dentară sau Farmacie. Tinerii care vor să dea la Jurnalism vor achita la înscriere 150 de lei taxa de înscriere şi 2.800 lei cea de şcolarizare. La Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe Politice ei vor plăti 2.500 lei, la Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole- 3.340 lei, la Educaţie Fizică şi Sport- 3.000 lei, Medicină- 4.800 lei, Psihologie- 2.700 lei, Asistenţă Socială- 2.300 lei. Pentru cei care au ales o specializare la care se dă examen, probele de concurs se vor desfăşura între 20 şi 28 iulie. Este vorba despre facultăţile de Litere, Teologie, Medicină, Drept, Farmacie, Arte, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, unde foştii liceeni vor susţine una sau mai multe probe.

Universitatea Maritimă dă startul înscrierilor

Dacă la Ovidius, înscrierile au început din acest weekend, la Universitatea Maritimă Constanţa, ele încep abia azi şi se încheie la data de 18 iulie. Aici, taxa de înscriere- 150 lei, iar cea de înmatriculare- 50 lei. Examenul se va susţine în data de 20 iulie. Pentru cele două domenii puse la dispoziţia tinerilor, Navigaţie şi Transport Naval şi Electromecanică Navală, taxele sunt cuprinse între 3.000 şi 4.500 lei, în funcţie de specializarea aleasă. Ca noutate, anul acesta, pentru ocuparea locurilor la forma de învăţământ fără taxă, candidaţii vor susţine examenul la Algebră şi Elemente de Analiză Matematică, care se va desfăşura pe data de 20 iulie 2011. Cum se face admiterea? Media de admitere va reprezenta 60% din nota de la examen şi 40% din media de la bacalaureat. În plus, pentru ocuparea locurilor la forma de învăţământ cu taxă, zi şi IFR, candidaţii vor susţine proba concursului de dosare, iar media de admitere va fi media obţinută la examenul de bacalaureat. Pentru locurile la forma de învăţământ examenul constă într-un test grilă la Matematică. Media de admitere este 60% nota de la examen şi 40% media de la bacalaureat. Pentru locurile la forma de învăţământ frecvenţă redusă, admiterea constă într-un concurs de dosare. Dacă în anii trecuţi, cei care erau declaraţi respinşi rămâneau pe dinafară, acum instituţiile de învăţământ recurg la tot felul de artificii pentru a avea cât mai mulţi cursanţi. Drept urmare, locurile rămase libere după susţinerea concursului de admitere la oricare dintre specializări se pot ocupa pe baza concursului de dosare.

Academia Navală Mircea cel Bătrân le oferă burse

Pentru viitorii studenţi la Academia Navală Mircea cel Bătrân taxa de înscriere este o sută de lei. La Facultatea de Marină Militară, absolvenţii clasei a XII-a au la dispoziţie 40 de locuri, din care patru pentru fete, iar la Navigaţie şi transport maritim şi fluvial- 117 locuri. La Electromecanică Navală instituţia va acorda prin concurs, pe bază de examen scris la matematică, un număr de şapte burse de studii. În data de 19 iulie va avea loc susţinerea probei de concurs pentru candidaţii ce doresc sa obţină o bursă de studii- proba scrisă la matematică, modulul M2. Criteriul de admitere este reprezentat de media obţinută la examenul de bacalaureat. Pentru specializarea Electromecanică navală astăzi are loc testul grilă la limba engleză, iar pe 13 iulie va avea loc testul grilă la matematică sau fizică, urmând ca până la sfârşitul zilei să fie afişate rezultatele.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272