REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Au pus cuţitul la gât unei bătrâne şi au furat tot ce l-a picat în mână; la Poliţie nu era nimeni, uşa era încuiată!

Au pus cuţitul la gât unei bătrâne şi au furat tot ce l-a picat în mână; la Poliţie nu era nimeni, uşa era încuiată!

Replica API 12 decembrie 2017 | 00:00 613

O gaşcă din Cobadin a terorizat o comună întreagă

O gaşcă din Cobadin a terorizat o comună întreagă

Un grup de adolescenți din localitatea constănțeană Cobadin a băgat în sperieți întreaga comunitate. Nu au școală, nu au nici ocupație, dar au un tupeu fantastic și infracțiuni ”cât cuprinde”. Este vorba despre minori cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care fură tot ce le pică în mână, iar dacă nu le pică nimic, se apucă de tâlhării. Mai rău decât atât, oamenii au ajuns să se plângă primarului, pentru că, potrivit acestuia, numărul polițiștilor este insuficient, raportat la numărul de locuitori.

Revenind la grupul de mici infractori, aceștia au intrat, duminică, ziua în amiaza mare, peste o bătrână căreia i-au pus cuțitul la gât.

”Este dezastru ce se întâmplă pe aici. Este prăpăd. Au ajuns oamenii să mi se plângă, că le e frică. A venit azi (luni n.r.) o fată plângând, să-mi spună că duminică după-amiaza, la ora 15, au intrat peste bunică-sa în casă și i-au pus cuțitul la gât. I-au cerut bani, dar nu avea bani în casă. Bătrâna avea și ea un televizor, și pe ala i l-au furat. Nu era unul foarte scump, costa în jur de 700 de lei, abia îl cumpărase”, ne-a declarat primarul Cornel Cocoș.

Prea puțini polițiști, prea mulți infractori

De remarcat că, potrivit edilului, infractorii nici măcar nu se feresc de autorități. Oamenii aflați la o terasă din zona Gării, i-au văzut mergând, fără nici o problemă, pe stradă, cu televizorul în mână, de parcă ar fi venit de la magazin.

”Este un cuib de țigani aici, veniți din altă parte, care fură tot ce prind. Un băiat de aici din localitate s-a plâns că, într-o zi, i-au furat căruța, iar imediat a doua zi, i-au furat și bicicleta din curte. Când s-a dus la Poliție să facă reclamație, a găsit ușa încuiată. Nu era nimeni la sediu!”, ne-a mai declarat primarul comunei Cobadin.

Primarul ne-a mărturisit că nu îi știe personal pe hoți, dar s-a săturat de câte a auzit despre ei.

”Eu nu i-am văzut, dar i-au văzut oamenii. Sunt un grup de puștani, cu șuvițe vopsite blonde, de 13-14 ani. Pe ei îi trimit părinții, pentru că nu răspund penal, fiind prea mici. Dar am ajuns să ne fie frică de ei. Mereu primesc reclamații despre ei”, ne-a precizat edilul.

Întrebat care ar fi soluția pentru rezolvarea acestor situații, primarul Cornel Cocoș ne-a declarat destul de răspicat:

”Este nevoie de forțe de ordine aici, mai ales că suntem o comună mare, puternică. Ia să fi venit câteva echipaje de jandarmi sau mai mulți polițiști, imediat i-ar liniști. Dar pentru asta trebuie să se și vrea. Degeaba avem noi Poliție Locală, ne trebuie și Poliție Națională. Nu știu câți polițiști avem aici, dar avem 3 polițiste. Oricâți ar fi în momentul de față, sunt puțini”.

Ce zice șeful IPJ Constanța

În schimb, comisar-șef Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, ne-a declarat că lucrurile nu stau chiar așa.

”La Cobadin avem, în total, 8 polițiști. Spre deosebire de alte comune, unde sunt și mai puțini, Cobadinul stă chiar bine. Întradevăr, este un mic orășel, ca număr de locuitori, poate concura cu băneasa sau Ostrov, dar polițiștii nu sunt puțini. Despre incidentele petrecute acolo nu mi s-au adus la cunoștință încă, dar voi verifica”, a declarat pentru ”Replica”, șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu.

Cum se fură dintr-un magazin cu o singură vânzătoare

Pe internet a fost postat, un filmuleț cu un grup de tineri, întocmai ca cei descriși de primar, în timp ce furau produse dintr-un magazin alimentar, chiar din Cobadin. Imaginile au fost surprinse vineri, 8 decembrie, de o cameră de supraveghere, și ilustrează cum câțiva adolescenți îi distrag atenția vânzătoarei, care era singură în unitate, în timp ce alții furau produse din spatele tejghelei. Filmulețul a fost postat pe internet chiar de câtre vânzătoarea magazinului, care și-a anunțat intenția de a anunța poliția.

Daniel ALBU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia care santeti tari in gura doar la scris de ce nu iesiti in strada cu toata comuna sa le dam foc......hai sa iesim o suta doua si sa indemnati lumea
0
0
Politistele erau la spovedit la popa Gelu..nu va mai luati de ele aiurea
11
2
la fel si in HARSOVA program de 8 ORE se fura animalele si tot ce le pica si trebuie asteptat pana la ora 8 sa deschida politia cel mai bine cand il prinzi la furat sai futi un topor in cap LEGEA LUI IOVAN LEG APARARE
3
2
munceste tu peste program fara sa fii platit. In ce priveste activitatea si pregatirea profesionala a politistilor din comuna sa raspunda.Cobadinul este pepiniera de hoti care au terorizat tot judetul.
10
1
Cat sunt minori,au dreptul sa talhareasca,sa omoare,sa faca orice,pentru ca legile de la noi permit asta.Degeaba ii ia politia,instantele le dau drumul jegurilor.
13
1
O sa ne facem singuri dreptate. Legati dupa masina si tarati prin comuna.
14
2
Mai nou am auzit ca politia are program de 8 ore de luni pana vineri. Unde dracu s-a mai pomenit.
12
5
Asta este inceputul! Au scos la pensie politisti profesionisti si au angajat numai fiice sau rude ale asa zisi sefi... Sa vedeti ce urmeaza ca la conducerea sectiilor rurale sunt numai parveniti care habar nu au ce este munca de politie! Asa ca hotii vor prospera in voie! La tara va fi ca in vestul salbatic.
15
3
Sa il luati pe SURUGIU sa va pazeasca, ca le pune palma in cur la toti politistii astia de 2 LEI,ca nu sint scosi afara din politie cind sint gasiti cu nereguli,tot sint acoperiti si se victimizeaza,cind pateste ceva un politist il mediatizeaza zile intregi, dar cind fac abuzuri se tace MUKLES;
7
9
Popor de tigani
15
1
Cu Condrea politai nu o sa ajungem bine balan la pariuri cu kila politistele umbla nu mai dupa.....o sa se ajunga sa intre tigani peste noi si politia sa stea la pariuri si fufele sa si-o traga cu popa sau prin parcuri.
14
4
Vezi ceausescu avea scoala de corectie. Acum ce mai este
25
0
Care politie? Balan cu Kila sunt la pariuri, Condrea se cearta cu Petrica prin centru si fufele alea fac poteca la aparatul de cafea ca sa nu doarma pe ele. Sau dorm pe rand in masina la margine, spre Viisoara.
26
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108