REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Au scăpat cu amendă penală, după ce au furat opt sticle de whisky dintr-un supermarket

Au scăpat cu amendă penală, după ce au furat opt sticle de whisky dintr-un supermarket

Replica API 10 februarie 2022 | 13:49 2046

Trei tineri din Tulcea s-au gândit cum să facă rost de bani și le-a venit ideea să fure niște băutură dintr-un supermarket. Astfel, Mohamed Călin Alberto, Daniel Florin Bălan și Alin Florescu Leonard au intrat în magazinul Billa din Tulcea, au luat de pe raft un rucsac pe care l-au umplut cu 8 sticle de whisky J&B iar apoi au trecut pe lângă o casă de marcat închisă fără a fi observați de angajați.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Mohamed Călin Alberto și a lui Daniel Florin Bălan la pedeapsa amenzii penale de 2000 de lei iar Alin Florescu Leonard a primit 1800 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Sentința a fost comunicată pe 6 ianuarie 2022 și nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit anchetei, cei trei tineri au intrat împreună în supermarketul Billa din Tulcea, de unde au sustras inițial un rucsac de la raionul de papetărie. Apoi au mers la raionul de băuturi de unde au sustras opt sticle de whisky J&B, pe care le-au introdus în rucsac. Profitând de neatenția angajaților, cei trei au ieșit trecând pe lîngă o casă de marcat care nu era funcțională în acel moment. Ulterior aceștia au vândut sticlele de whisky, obținând pe acestea 280 de lei. Potrivit declarațiilor șefului de pază al magazinului, cei trei mai comiseseră și alte furturi în magazinele din rețeaua Billa și Penny de pe raza municipiilor Galați și Brăila.

La stabilirea pedepselor, instanța a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Față de cele reținute, având în vedere circumstanțele reale privind săvârșirea infracțiunii instanța consideră că se impune stabilirea și aplicarea unor pedepse cu amenda penala, care ține seama și de circumstanțele personale ale inculpaților la momentul săvârșirii faptei, pentru a reflecta echilibrat toate criteriile ce caracterizează individualizarea judiciară a pedepselor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuiu executati pe loc
0
0
Fac politie la locul de munca!
2
0
Justitia este chiar oarba.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272