REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Au venit din Moldova să muncească pe litoral pentru că sunt salariile mai mari! Video

Au venit din Moldova să muncească pe litoral pentru că sunt salariile mai mari! Video

Replica API 6 mai 2022 | 15:13 2057

Mai multe persoane din nordul țării au preferat să vină pe litoralul Mării Negre pentru a munci pe un salariu mai bun, potrivit declarațiilor pe care le-au făcut pentru ziarul Replica Constanța. Aceștia primesc cazare, mâncare și își prestează munca într-o manieră foarte dedicată și responsabilă, după cum spun chiar ei.

Persoane din diferite clase sociale se îndreaptă spre litoral odată cu apropierea sezonului estival pentru a presta diverse servicii, fie că vorbim de bucătari, salvamari sau chiar de vânzarea produselor alimentare pe faleza stațiunii.

Omul priceput în toate, mândru și dedicat

Spre exemplu, ”omul bun la toate”, așa cum s-a intitulat, este venit din Tecuci pentru a munci doar pe durata sezonului estival. Este un bărbat priceput în orice, multifuncțional, lăudat de șeful său și care, de altfel, se dedică trup și suflet pentru munca pe care o are de prestat. Locuiește la patron și este mulțumit de salariu, afirmând faptul că, din punct de vedere financiar, este un job bine plătit în comparație cu locurile de muncă existente la momentul actual pe piața muncii în Moldova. Salariul pe care îl primește îl trimite copiilor și nepoților, iar el, de altfel, vine mereu, acesta fiind al 4-lea an.

”Sunt din Tecuci și vin aici de 4 ani, într-adevăr se plătește mai bine pe litoral, sunt omul bun la toate, universal. Ce este nevoie să fac, aia fac. Sunt cazat aici la hotel, am masă tot… banii îi trimit acasă la nepoți” , a declarat bărbatul pentru ziarul Replica.

Din Vaslui, în Constanța pentru a presta munca de bucătar

Alt tânăr, venit din Vaslui, lucrează de 8 ani în stațiunea Venus din județul Constanța și pare a fi extrem de mulţumit în privința salariului.

”Se câștigă foarte bine. Nu primesc bacşiş, dar sunt mulțumit. Vin de 8 ani aici la muncă. Este mai bine decât în Vaslui, știți și dumneavoastră cum este în Vaslui din punct de vedere economic”, a spus tânărul pentru Replica.

Din Turcia, la muncă pe litoralul românesc...

Îndreptându-ne spre o altă clasă socială, am observat și persoane care vin în sudul litoralului pentru a vinde produse alimentare tocmai din Turcia. ”La sfârșit de sezon, închidem magazinul și plecăm în Turcia” .

Munca la malul Mării Negre este cunoscută, iar angajații caută job-uri stabile, chiar dacă sunt doar de sezon. Responsabilitatea și implicarea în muncă par a fi punctele lor forte, iar patronii se mândresc cu angajații lor.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adoptarea in regim de urgenta a saptamanii de 3 zile lucratoare ca in Anglia sau de 4 zile lucrat ca in alte tari UE.Altfel nu veti mai avea sclavi pt patronii din Ro.
1
0
Dupa ce si-au batut ani si ani de zile joc de forta de munca locala, a venit timpul ca acesti mari carciumari ai litoralului sa injoseasca si niste moldoveni.
1
0
12 ore pe zisalariul minim,daca ai liber o zi oe saptamina,e bine.fara simbete,duminici,sarbatori legale,concedii,zilele suplimemtare neplatite!se intimpla mangalia,maritimo,dar si la celelalte circiumi.obligat sa stai in picioare 12 ore pe zi.in ziua libera chemat la spalat geamuri. replica,nu mai sterge comentul!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272