REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

AUR și-a pus SIGLA partidului pe DRAPELUL NAȚIONAL

AUR și-a pus SIGLA partidului pe DRAPELUL NAȚIONAL

Replica API 1 martie 2021 | 12:28 3773

Zeci de persoane adunate în cursul zilei de sâmbătă, 27 februarie, în fața Prefecturii Constanța, sunt pasibile de amenzi și, poate, de cercetări mai complexe. Pe lângă faptul că cei mai mulți dintre protestatari nu purtau mască de protecție, pe drapelul pe care îl țineau în mână era inscripționată emblema partidului AUR, lucru interzis prin lege. Aceștia au protestat legat de înstrăinarea Portului Constanța, fără a respecta câteva limite ale bunului simț.

Protestul celor de la AUR din cursul zilei de sâmbătă, 27 februarie, i-ar putea face pe participanți să bage mâna în buzunar și să achite amenzii de mii de lei. Vă reamintim că, cei de la AUR au protestat în fața Prefecturii din municipiu, împotriva înstrăinării Portului Constanța. La protest a participat și co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion. „Ne opunem privatizărilor obiectivelor strategice! Românii trebuie să stea de pază și să nu permită vânzarea pe bucăți a țării. Noi suntem AUR și ținem cu românii! Este timpul să ne trezim.Nu permitem nici unei nații să ne cumpere portul Constanța”, a precizat George Simion.

Pe lângă faptul că mulți dintre susținătorii partidului AUR nu purtau masca de protecție obligatorie, aceștia au defăimat drapelul național prin aplicarea emblemei partidului. Este binecunoscut faptul că cei care vor defăima drapelul sau imnul național sunt pasibili de închisoare. În cursul zilei de 4 septembrie 2020, Senatul a aprobat o propunere legislativă prin care profanarea drapelului României și intonarea Imnului Național cu alt text sau pe altă partitură, cu intenția de a-l defăima, sunt pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Ce spune legea

Conform Legii nr.75/1994, capitolul IV - Dispoziții finale, articolul 24, arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele și cu altă intensitate a culorile decât cele stabilite potrivit legii, constituie contravenții și se sancționează cu cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, iar cele prevăzute la lit. b), c), d), f), g), h), i), j) şi l), cu amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac de către persoane împuternicite de ministrul administraţiei publice, de către prefect sau de împuterniciţii acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei.

De asemenea, conform Legii nr.15/1968 privind Codul penal, prevede la articolul 236 faptul că orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Ce spune prefectul județului

Contactat de reporterii Cotidianului Replica de Constanța, iată ce a declarat Silviu Coșa, prefectul județului: ”Protestul celor de la AUR a fost autorizat, dar nu vă pot da mai multe detalii despre acest lucru. În schimb, nu am observat că cei de la AUR au avut inscripționat pe drapelul României însemne cu emblema partidului, o să discut în cursul zile de luni cu juristul acest aspect pentru a vedea ce este de făcut. Am fost la prefectură, dar în jurul orei 12.00 am participat la exercițiul militar ,,Poseidon” și nu am reușit să fiu atent la ceea ce s-a întâmplat la adunarea celor de la AUR, dar o să verific.” a declarat acesta.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pe drapelele Romaniei de ce se pot trece diviziunile militare ale MApN?
2
11
Nesimtirea este lege la partidul AUR.Si dispretul lor fata de drapelul national este evident.Au confiscat credinta in Dumnezeu,au confiscat drapelul national,au confiscat statul,au confiscat sentimentul patriotic.Daca nu esti cu ei inseamna ca esti dusman al statului..Apucaturi de legionari sadea.Toate se platesc,borfasilor.
12
6
luati bai gunoaelor labele de pe drapelul tarii
12
4
De parca i prima data cand se murdaresc simbolurile nationale. Nu mai e nimic respectat in tara asta
12
4
unde ati fost ba auristilor 30 de ani cit a vindut pesedeul industria petrolul si chiar aurul ? Ati fost cu galeria la stadion.V-ati trezit acum cind nu mai e nimic sa faceti git sa mai prostiti niste cretini functionali .
10
8
Du te dracu cu posidonul tau !Intreaba pe rusi de "Satan" si Suhoi 50 !Va cacati pe voi cu fiare vechi! Cu AUR ia tu pozitie pt portul Constanta ca de aia esti prefect nu tont! Ai auyzit ma ?????
9
3
Nu este nici o problema. Daca punea Noua Dreapta sigla era o problema pentru ca ei sunt cenzurati dar AUR e creeat de sistem sa atraga voturile prostimii sa nu cumva sa ajunga la nd sau PRM si are imunitate.
10
5
Acum este RON!
3
2
drapelul. Deci trebuie sa existe aceasta intentie pentru ca fapta sa fie contraventie sau infractiune. Si aceasta intentie sa fie demonstrata. AUR nu a avut intentia aceasta. Dimpotriva. Cei de la AUR sunt cei mai patrioti. Deci autorul articolului sa se apuce de umplut sifoane la croitorie. Ca limbajul jurisic e ca limba greaca pentru ea.
8
18
se numeste ROL nu leu vechi.
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102