REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Austriecii de la Strabag au reușit să blocheze o licitație la Nicolae Bălcescu, după ce CNSC i-a admis cererea

Austriecii de la Strabag au reușit să blocheze o licitație la Nicolae Bălcescu, după ce CNSC i-a admis cererea

Ana Maria LIPAN 20 iulie 2023 | 00:00 2820

După ce de-a lungul anilor au reușit să blocheze numeroase licitații ce vizau achiziția serviciilor de asfaltare aferente mai multor proiecte desfășurate în localitățile din județul Constanța, austriecii de la Strabag își continuă obiceiul. De data aceasta norocul pare să le surâdă. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor le-a admis solicitarea ce viza atribuirea contractului pentru modernizarea tramei stradale din comuna Nicolae Bălcescu și a respins cererea de intervenție formulată de compania EM Prime Construct, deținută de milionarul Emil Rădulescu, un alt greu al asfaltului, care a pus ochii pe contract. 

Austriecii de la Strabag au reusit sa blocheze o licitatie la Nicolae Balcescu, dupa ce CNSC i-a admis cererea

Strabag nu renunță la vechile obiceiuri și continuă seria contestațiilor pe bandă rulantă, atunci când scapă printre degete un contract. În cel mai recent caz, norocul pare să îi fi surâs. Gigantul austriac a pus ochii pe contractul ce are ca obiect: „Proiectare și executare: Modernizare tramă stradală, sat Nicolae Bălcescu, Constanța LOT nr. 1”, a cărui valoare totală estimată se ridică la suma de 10.801.936,80 de lei, fără TVA. 

Austriecii de la Strabag au reusit sa blocheze o licitatie la Nicolae Balcescu, dupa ce CNSC i-a admis cererea

Oferta depusă de companie a fost însă respins ca fiind inacceptabilă. Strabag a procedat așa cum ne-a obișnuit și a depus contestație, cererea sa fiind admisă de Consiliul Național de Soluționare a contestațiilor, care a dispus anularea în parte a raportului procedurii, în ceea ce privește oferta depusă de companie, cât și actele subsecvente. Mai mult decât atât, a obligat autoritatea contractantă să le reevalueze oferta austriecilor, începând cu analiza DUAE.

Austriecii de la Strabag au reusit sa blocheze o licitatie la Nicolae Balcescu, dupa ce CNSC i-a admis cererea

De asemenea, CNSC a respins cererea de intervenție formulată de compania EM Prime Construct, deținută de milionarul Emil Rădulescu, un alt greu al asfaltului, care a participat la licitație. 

Date despre firme Strabag SRL

SC Strabag SRL al cărei unic asociat este "Bau Holding Beteiligungs AG", cu sediul în Austria, și administrată de către austriacul Otto Oberwinkler Heimo, care a fost cercetată penal într-un dosar de evaziune prin crearea de circuite economice fictive pentru evitarea dărilor către stat, potrivit presei centrale. De altfel, menţiunea privind urmărirea penală este făcută şi în Registrul Comerţului, mai precis în fişa companiei bucureştene. Strabag SRL, cu afaceri de 911 mil. lei, a fost urmărită penal pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 919.310.107 de lei, un profit net de 4.963.942 de lei, datorii de 726.913.776  de lei, dar și 1214 angajați. Administratori ai firmei sunt Seteanu Sorin Panait, Martinescu Liviu Cătălin, Bartha Sandor Donat, Burgstaller Franz, Bodner Reinhard, Johann Andreas Polzl, Herbert Franz Xaver Schuster, Heimo Otto Oberwinkler, Grama Giorgiana și Tampau George Claudiu, în timp ce unic asociat regăsim Bau Holding Beteiligungs GMBH.

Austriecii de la Strabag au reusit sa blocheze o licitatie la Nicolae Balcescu, dupa ce CNSC i-a admis cerereaEmil Rădulescu

EM Prime Construct SRL este una dintre firmele care a ”supt” teancuri de bani de la stat. Compania este deținută de Emil Rădulescu, fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre regii mari ai asfaltului românesc. În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 150.199.065 de lei, profit în valoare de 13.966.579 de lei și datorii ce se ridică la suma de 103.456.779 de lei. Doar în prima jumătate a anului 2023, firma a reușit să își adjudece cel puțin 10 contracte a căror valoare depășește ordinul milioanelor de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și voi care acceptați aceste contestații pe banda rulanta ce faceți! Hâc?Îmi este silă!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272