REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Autoritățile italiene confirmă că vor aduce deșeuri periculoase în România, prin intermediul firmei Eco Sud

Autoritățile italiene confirmă că vor aduce deșeuri periculoase în România, prin intermediul firmei Eco Sud

Replica API 9 martie 2020 | 00:00 2510

Presa italiană a relatat, recent, că guvernatorul regiunii italiene Campania, Vincenzo de Luca, a anunțat că primele transporturi de deșeuri periculoase din zona Napoli vor pleca spre România în 30 mai.

Totodată, presa italiană relatează că firma românească Eco Sud recunoaște transportul deșeurilor în România, susținând că are toate autorizațiile necesare pentru primirea și eliminarea deșeurilor din Italia la ggropile de gunoi din București, Craiova, Mavrodin și Giurgiu. Mai mult, Eco Sud arată că „a oferit firmei care a participat la licitație, Vibeco SRL, documentația care atestă și dovedește regularitatea autorizațiilor necesare pentru activitatea de eliminare a deșeurilor, exercitarea legitimă a acestei activităti, și posibilitatea, deci, pentru ECO SUD SA, de a primi gunoaiele provenind din licitația organizată de Regiunea Campania pentru eliminarea și recuperarea eco-baloturilor, cu respectarea riguroasă a legislației comunitare, romană și italiană”.

Mai trebuie precizat că Regiunea Campania a încheiat o licitație pentru exportul a mai multor sute de mii de tone de deșeuri de la Napoli și alte zone din Campania, puse sub sechestru în urmă cu mai mult de 10 ani. La ora actuală, există un mare scandal în Parlamentul de la Roma, unde a avut loc interpelare a senatorilor M5S (Movimento 5 Stelle) în care se vorbea despre cererea unui armator român referitoare la folosirea portului Pozzuoli pentru transportul deșeurilor în România. De asemenea, „Edizione Casert”a, o publicație din zona unde sunt stocate gunoaiele, a scris: „Eco Sud, firmă cu sediul la București, gestionează în prezent patru situri de tratare a deșeurilor în România și s-a declarat disponibilă să primească gunoaiele din Campania perntru a le trata în gropile de gunoi din București, Craiova, Mavrodin și Giurgiu”. Nu trebuie omis afaptul că groapa de gunoi de la Mavrodin, județul Teleorman, aparține Eco Sud și a fost amenajată printr-un proiect realizat de Consiliul Județean pe bani europeni, în vremea când era condus de Liviu Dragnea, potrivit puterea.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci firma ECO SUD a facut o groapa de gunoi la Mavrodin cu bani europeni printr-un proiect realizat de CONS.JUD.Teleorman condus pe vremea aia de Liviu.Dragnea,pai de cand a fost infiintata pana astazi se poate ca firma asta sa fi umplut Romania cu gunoaie pentru ca cine sa controleze o firma creata cu sprijinul lui L.Dragnea cat timp au fost PSDisti la putere, din cauza asta eu cred ca un control la vama port Constanta si la firma asta ar fi bun sa vedem si noi cat gunoi au bagat PSDisti in Romania doar prin firma asta.
0
0
pt 20 50.Doamneee ce prost esti.vita proasta multi olteni au votat si peneleu si tu ii injuri si pe astia .esti un retard frustrat.si nici nu sunt oltean boule dar sunt roman ,nu conteaza din ce zona
0
0
sa-mi lingi cacatul impreuna cu seful tau hotul dragnea !!! Astia sunt mortii hotului din teleorman lua-v-as meclele-n pula de olteni jegosi !!!
6
3
Mama lor de macaronari. Sa-si tina gunoiul acasa.
8
0
mars in mortii tai de calitativ ce esti! au plecat sursurile, care guita de acolo ca vor o tara ca afara! daca vroiau asta trebuiau sa ramana aici si sa traga la jug! sa muriti cu totii in chinuri groaznice, bagamias pula in diaspora voastra de calitativi ce sunteti !!
10
7
fabricile de ciment au devenit demult incineratoare de deseuri, unde ati fost pana acum?cand la mestecanis langa vatra dornei unde un primar actual pnl-ist a facut groapa de deseuri pazita unde au fost aia cu sieu de exemplu? acum e tarziu poate mai puneti o taxa de mediu ca sa ne mai jupuiti putin!!!
5
0
sunt demult rezidenti prin California, Chicago sau canada. Au ramas pe aici scursurile si prostii, pentru care orice balot de gunoi e bun. In curand vor domni tiganii, cand va mai slabi generatia de securisti. Asa se intampla cu orice natie fara carte si morala.
7
13
Sa ne bagam toate plile in aceasta natia de libidionosi broscari cu arfe
6
1
Tot acest articol preluat din Puterea, editia de joi, este o facatura. Absolut nimic nu este adevarat. Firma Eco Sud exista si opereaza gropile de gunoi mentionate dar restul este o inventie pura. Legal nici nu se poate face o astfel de actiune.
3
12
bai ala ministrul mediului ala de la PNL ,se aude?Daca era PSD-ul la putere demonstrau hastagistii de dimineata pana seara, acuma stau ca lasii prin cotloane si mucles ca doar dreapta este la putere ! FMM de prosti intorsi cu cheita !
8
4
coronavirus la pachet si cu gunoi...nasol .maine poimaine o sa ne trimita si Albania gunoiul ,la ce conducere de kaka avem
14
0
moarte saraciilor de macaronari cu putza mica! veneau pe vremea lui ceasca la noi pe liotoral rupti in cur cu figuri, la urvidtine autohtone, ori poloneze, ori nemtoaice, ori nordice... moarte mafiei siciliene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pana si pe vremea lu Ceasca se radea de ei cat de sarantoci sunt acesti aurolaci de italieni... vezi celebra sceneta cu Toma Caragiu si Anda Calugareanu-Calatorie muzicala-min.2.04!!!
19
1
Da cacat cind aduce,ca securistii patriei sunt pregatiti sa aprobe orice daca peschesul e gras.
16
1
Statul Roman poate sa dea oricand o lege care sa interzica importul oricarui fel de gunoi si italieni sa se spele pe cap cu patronul acelei firme,asta numai daca diabolicul de L.DRAGNEA nu a implicat Statul in magaria asta.
17
4
Primim bolile altora la noi acasa? Asa prosti suntem?
21
0
Cat tupeu oare asa proasta natie suntem? Sa primim gunoiul de peste 10 ani al.unora? Tara de tot rahatul
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212